ÖZEL HABER/ Alsancak Stadyumu Varan 3 - Altaylı taraftarla müjde Başkan Batur'dan

TAKİP ET

İzmir'in köklü kulüplerinden Altay'ın iç saha maçlarına ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadyumu'nun ne zaman açılacağı belirsizliğini korurken, Altaylı taraftarların çağrısına yanıt Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan geldi.

ÖZEL HABER/ Oktay Güçtekin – İzmir Gündemi /İzmir’de yılan hikayesine dönen Alsancak Stadyumu’nda meraklı bekleyiş sürüyor. Yapımına 2017 yılında Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu ile birlikte başlanan Alsancak Stadyumu’nda verilen bitiş tarihinin üzerinden aylar geçmesine karşın  stadın tamamlanması tepki topluyor. Altaylı taraftarlar kulübün 106’ncı yaşını buruk bir şekilde kutladıklarını belirterek, gazetemiz aracılığıyla yaptıkları ‘Özlemimiz son bulsun’ çağrısına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’dan müjdeli haber geldi. Gazetemize konuşan Başkan Abdül Batur, Alsancak Stadyumu’nun Ağustos ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.

‘Stat ile ilgili üstümüze düşeni zaman kaybetmeden yaptık’
Taraftarlara müjdeli haberi gazetemiz aracılığı ile veren Başkan Batur “Alsancak Stadyumu projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje. Proje tadilatları için bize de başvuruda bulundular. Gelen başvuruyu zaman kaybetmeksizin 1 hafta içerisinde hemen onayladık. Spora ve özellikle sporun mabedi olan statların yapılması konusunda elimizden gelen hertürlü katkıyı sağlıyoruz. Özellikle Konak’ta Alsancak stadyumu tarihi önem taşıyan bir stat. Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu da Alsancak Stadyumu’nda İzmir kulüplerinin Süper Lig’e çıkış kapısı olarak görülüyor. Bu stadyumlar kentin üst liglerde olabilmesinin en önemli kademeleri. Bunun için biz elimizden gelen tüm katkıları yapıyoruz. Alsancak Stadyumu da Ağustos ayında tamamlanmış olacak“ ifadelerini kullandı.

“Altaylı taraftara ikinci müjde”
Alsancak Stadyumu için farklı çalışmalarda yapacaklarını ifade eden Başkan Batur “Göztepe Stadyumu içinde daha yapacağımız çalışmalar var. Alsancak Stadyumu için bir meydan düzenlemesi yapacağız. Taraftarlar için ‘Taraftar meydanı’ düzenlemesi çalışmamız var. Spora gönül vermiş biri olarak bu güzide statlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz”dedi.

“Sporda başarı tesisleşmeden geçer”
Konak Belediye Başkanı olarak görev yaptığı kısa süre 2 tane köklü kulübün stadyumunun açılışına katkı sağlayacak olan Başkan Batur, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ayağımız uğurlu geldi diye düşünüyorum. Geçmişten başlayan tesisleşme atağı ile ilgili bir çalışmaydı bu. Bizim geçmişten beri futbola, spora bakış açımız bilinir. Sporda başarı tesisten geçer. Tesisleşme , stat , kendine özgü bir stadyumu olması, takımlarımız için başarı yolundaki en önemli kademelerden bir tanesidir” diye konuştu.
 
 

Altay'da bekleyişin ismi ''Alsancak Stadyumu''

 

ÖZEL HABER/ Yılan Hikayesi'ne dönen Alsancak Stadyumu'nda söz Altaylı taraftarlarda: 'Özlemimiz son bulsun'

altay altay spor kulübü futbol stadyum stat İzmir alsancak stadyumu alsancak stadyumu izmir altay alsancak stadyumu alsancak taraftar konak konak belediye başkanı abdül batur abdül batur konak beldiye başkanı abdül batur açıklama özel haber müjde bitiyor