ÖZEL HABER/ Bakırçay Üniversitesi'nden adrese teslim kadro ilanı!

TAKİP ET

AKP iktidarı döneminde sıkça rastladığımız adrese teslim kadro ilanları haberlerine bir yenisi daha eklendi. 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'cü Darbe Girişimi'nin ardından 667 sayılı KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi'nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi'nin 27 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan öğretim üyesi ilanı yayınladı.

İzmir Gündemi / Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı bölümünce açılan ilanda 1 kişilik öğretim görevlisi kadrosu açıldı. Açılan kadroyla ilgili onlarca başvuru yapılması beklenirken, şartlar bölümünde şu ifadelerle eleme yapıldığı iddia edildi, “Cumhuriyet tarihi anabilim dalında doktora yapmış olmak. Anma törenleri, Türk otomobil tarihi, Türkiye’deki siyasi partiler ve liderleri ile basında darbeler konularında çalışmalar yapmış olmak.”
 
YÖK'ün öğretim elemanları ile ilgili kriterlerinde yer alan açıklamada da, “Yükseköğretim kurumları, doktor öğretim üyesi kadrosuna atama için Yükseköğretim Kurulunun onayını almak suretiyle, münhasıran bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olarak, bilim disiplinleri arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurarak, objektif ve denetlenebilir nitelikte ek koşullar belirleyebilirler” değiniyor. Açıklamayla Bakırçay Üniversitesi, açtığı kadro ilanıyla YÖK'ün kriterlerini de uygulamıyor.

Alınan bilgilere göre ise üniversite tarafından verilen ilanda ”Darbe”, “Otomobil” gibi ifadelere yer verilmesi ile birlikte,  “objektif ve denetlenebilir olan ifadeye aykırı olarak” kişinin özel çalışma alanını işaret edilmiş durumda olduğu aktarıldı. Ayrıca belirtilen kriterlerin yan konu olduğu ve özel kriter olamayacağı belirtildi. 
 

bakırçay Üniversitesi adrese teslim kadro ilanı