ÖZEL HABER- Başkan Aktaş'tan 'Ligler olduğu gibi kabul edilsin' önerisine tepki! "Vura vura gelen bir 1928 Bucaspor var"

TAKİP ET

Türkiye'de artmaya devam eden koronavirüs vakaları sonrası 19 Mart tarihinde alınan tedbirler kapsamında tüm branşlarda ve liglerde müsabakaların ertelenmesine karar verilmişti. Alınan karar sonrası liglerin kaderi tartışılırken, 1928 Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş liglerin devamı, transfer söylentileri ve bundan sonraki hedefleri hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Oktay GÜÇTEKİN – İzmir Gündemi / Dünyada bir çok ülkeyi etkisi altına alan ve ülkemizde de hızla yayılan COVİD-19 pandemisi sonrası ülke genelinde tüm spor müsabakaları süresiz olarak durdurulmuştu. Alınan karar sonrası ise spor camiasından bir çok isim liglerin bir şekilde tamamlanması yönünde düşüncelerini açıklarken, bazı spor insanları ise liglerin olduğu şekilde onaylanmasına ve şampiyonun mevcut puan durumuna göre belirlenmesi yönünde önerilerde bulunmuştu. Her geçen gün liglerin kaderi hakkında farklı iddialar ortaya atılırken en net açıklamalardan biri de Cihan Aktaş’tan geldi. Liglerin devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen 1928 Bucaspor Başkanı Aktaş, liglerin olduğu şekilde kabul edilmesi halinde büyük bir haksızlık oluşacağı ifade etti. Aktaş ayrıca, son günlerde ismi Fenerbahçe ile anılan Barış Sungur hakkında da açıklamalarda bulundu.
 
“İki grup halinda çalışılacak”
Koronavirüs sonrası ara verilen çalışmaların 7 Mayıs tarihi ile başlayacağını ifade eden 1928 Bucapsor Başkanı Cihan Aktay, alınan önlemleri anlattı. Aktaş “7 Mayıs tarihinde ilk grubumuz antrenmanlara başlıyacak. İkinci grubumuz ise sonraki hafta sahaya inecek. Koronavirüs ile mücadelede gerekli tedbirleri alabileleim diye takımlarımızı iki grup halinde toplayacağız” diye konuştu.
 
“İlk hedefimiz lider olarak bir üst lige yükselmek”
Takımının ikinci yarı gösterdiği performansı değerlendiren başarılı başkan, ilk yarıya oranla etkili bir çıkış yakaladıklarını söyledi. Cihan Aktaş “1928 Bucaspor olarak şuan  ikinci devrede Türkiye liglerinde en çok puan toplayan 2-3 takımından biriyiz. Bu gerçekten de büykü bir başarıdır. İlk yarıda 18 maçta aldığımız puanın 3 fazlasını ikinciyarıdaki 11 maçta toplamayı başardık. Çok iyi bir çıkış elde etmiş durumdaydık. Ancak tabiki lig için alınacak karar ne olursa olsun biz ilk etapta lider olarak, olmazsa da play-off ile lig’e çıkmayı hedefliyen bir takımız. Takımımıza da gerçekten güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Süper Lig’den bir çok kulüp ile görüşüyoruz”
Önümüzdeki sezonun planlamasını yapmayan başlayan Süper Lig ekiplerinin gözdesi haline gelen 1928 Bucaspor’un Başkanı Cihan Aktaş, mevcut kadroda bir çok oyuncularına Süper Lig’den teklifler olduğunu söyledi. Aktaş “Süper Lig ekiplerinden bir çok kulüp ile görüşme halindeyiz. Sadece Barış Sungur değil bir çok oyuncumuza teklifler mevcut.  Belirli takamlar ortaya konuldu, bizde rakamların bizi tatmin etmediği yönünde görüşümüzü ilettik. Şuan için hiçbir konuda netlik kazanan bir durum bulunmamakta. Kulüpler ile görüşmelerimiz sürüyor. Hedefimiz altyapımızı kuvvetlendirmekti. Bizde gelen teklifleri gördükçe hedefimiz konusunda doğru yolda olduğumuzu görüyoruz. Doğru adımlar attığımız inancındayız. Çok iyi futbolcularımız mevcut. Çok iyi isimler çıkaracağız altyapılarımızdan . Altyapıdan üst takımımıza oyunca çıkartmalarımızıda sürdüreceğiz” dedi.
 
“Yetiştiricilik anlamında çok ciddi sıkıntılar var”
COVİD-19 ile birlikte değişecek olan transfer politakalarınıda değinen Başkan Aktaş, alt liglerde yetiştiricilik anlaımda ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi. Aktaş “İkinci ve Üçüncü Lig’de gerçekten Süper Lig’de oynayabilecek kalitede futbolcu sayısı az durumda. Ben bu ligleri iyi tanıyan birisiyim. Benim hedefim zaten bu liglerden oyuncular bulabilmek. Bunlara rağmen bu liglerde ben oyuncu bulmakta zorlanıyorum. Süper Lig kulüpleri artık 17-18 yaşında gelecek için umut verecek futbolcular arıyor. 25 yaşındaki futbolcularla artık olmamış olarak bakıyor. Süper Lig ekipleri altyapılarına önem vermediği için ikinci ve üçüncü lig takımlarıda artık onlara bakarak altyapılarına önem vermiyor. Yetiştiricilik anlamında çok ciddi sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.
 
“Ligler oynanmalı”
Koronavirüs salgını sonrası liglerin devam etmesi gerektiğini söylen Cihan Aktaş, henüz 6 maçın olduğunun altını çizdi. Aktaş “Ben liglerin oynanmasından yanayım. Çünkü neye göre bir takım şampiyon ilan edilecek ? Benim 6 maçım var henüz ortada 18 puan mevcut. Baktığımız zaman ikinci devrede topladığımız puanlar 9 puan daha fazla. Ve bizim henuz rakiplerimiz ile maçlarımız duruyor. Tüm bunlara baktığınız zamanda siz kalkıp bir takımı şampiyon ilan edeceksiniz. Bu karar ne kadar adaletli olur ? Burada vura vura gelen bir 1928 Bucaspor var. Aramızdaki puan farkı ve kalan maçlara baktığımızda bu ligin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz direkt olarak şampiyonluk hedefleyen bir kulübüz. Kalan maçların oynanmaması büyük haksızlık olur. Ancak oynanmayacaksa bile şampiyon ilan ederek değil de  iki takımın çıkması üzerine bir play-off sistemi kurulmalı. Liglerin bitimine 6 hafta varken açık ara bir fark olmadan bir takımın şampiyonluğu nasıl olurda ilan edilebilir ?” diye konuştu.