ÖZEL HABER/ Başkan Gürbüz'le A'dan Z'ye: Cittaslow ve 2021 mesajları

TAKİP ET

2021 yılını geride bırakırken Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cittaslow'da yaşanan süreci, yapılan yatırım ve çalışmaları gazetemize değerlendirdi.  Başkan Gürbüz, 2021 yılının zorluklar içerisinde geçtiğini belirterek, 'Sorun varsa çözüm de var' dedi.

Aylin BAYRAM-  İZMİR GÜNDEMİ Her geçen gün ekonomik şartların zorlaştığı Türkiye'de bu zorluklardan nasibini alan bir kurum da belediyeler. Hem istihdam sağlama açısından hem de hizmet yükümlülükleri açısından birçok kolda hizmet vermek zorundalar.  2021 yılını geride bırakırken Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'de İzmir Gündemi'ne, Foça Belediyesi'nin ekonomik durumunu, yapılan yatırımları, Foça'nın Cittislow'a katılmasını ve birçok konuyu değerlendirdi.

BÜTÇE BOŞA DÜŞTÜ
Foça Belediyesi'ndeki son ekonomik durumunu ve destekleri açıklayan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, " Mecliste bütçeyi geçirdiğimiz için daha sonra bu rakamlar yükselip indiğinde bütçe boşa düştü. Bizde zaten tasarruf tedbirleri yapıyorduk ama daha çok yapmak zorunda kalacağız. Sağ olsun birçoğunu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer destekliyor. Tabi bizimde yaptığımız birçok iş var. Bunlarda da birçok sıkıntılar yaşanacak. Bütün belediyeler bu durumu yaşayacak. Özellikle personel maaşları az gelecek insanlara. Ama biz bütçeyi geçirdiğimiz için açığı nasıl kapatacağız bilmiyoruz" dedi.

"FOÇA'YA ÇOK KATKISI OLACAK"
Foça Belediyesi’nin Haziran 2019’da başlattığı ve Kovid-19 Pandemisi ve İzmir Depremi gibi zor şartlar altında yürüttüğü Uluslararası Cittaslow Birliğine katılma sürecini değerlendiren Başkan Gürbüz, "Cittaslow, çok önemli ve çok kıymetli bir birlik. Tunç başkanımız da uzun yıllardır Cittaslow Uluslararası Başkan Yardımcılığı yapıyor. Türkiye'de de bu işin lokomotifi. Foça Belediyesi olarak, 2 yıl gibi bir zamanda Cittaslowa katıldık ve Foça İzmir'in ikinci sakin şehri seçildi. Buraya katılmak için 5-6 sene uğraşanlar var. Cittislow'un kriterleri var ve bunların birçoğu Foça'nın özel yapısında olduğu için biz bu süreci üzerine biraz destekle hızlandırdık. Tunç başkanın desteği çok önemliydi. İtalya'ya gidince, oradaki diğer paydaşları da görünce, ne kadar büyük bir organizasyon olduğunu anlıyorsun. Tunç başkan İtalya'da 1 saat sunum yaptı. İnsanlar not almaktan yoruldu. O kadar çok bilgi sahibi ki. Bilmeyene de öğretiyor" dedi.

Cittaslow'un katkılarından bahseden Gürbüz, "Foça'ya çok fazla katkıları olacak. Gastronomiden, Foça'nın kimlik kazanmasına, köylerinin tekrar toparlanmasına kadar birçok katkısı var.  Tabi ki bize birçok desteği olacak. Ortak projelerimiz var. Cittaslow'da önemli olan sadece belgeyi almak değil, sürdürülebilir olmak. Türkiye'deki ilk yeryüzü pazarı da Foça'da bulunuyor. Başkan Soyer TerraMadreyapıyorve seneye birlikte bir projemiz var" açıklamasını yaptı.

"SORUN VARSA ÇÖZÜM DE VAR"
2021'i 'felaketler' olarak tanımlayan Başkan Gürbüz, "Foça'ya uçak bile düştü. Bu durumları yani krizleri fırsata çevirmek ve bu zor zamanlardan kuvvetli çıkabilmek çok önemli. Foça olarak, çalışan bütün arkadaşlarımla çok iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Pandemide herkes canının korkusundayken biz kadınlarla sokağa çıkıp süpürge yaptık. Bu da sevgiyle alakalı bir durum. Birçok belediyede 'benim kronik rahatsızlığım var' diyip çalışmayan çok insan var. Ama burada kronik rahatlığı olup da çalışan arkadaşlarımız var. Çalışanlarımız gülerek işe geldiğinde ben mutlu oluyorum. Sorun varsa çözüm de vardır" açıklamasını yaptı.

"ÇOK İYİ GİDİYORUZ"
Erken seçimle ilgili açıklama yapan Başkan Gürbüz, "Parti olarak çok iyi gidiyoruz. İktidar olunca yönetebilecek kadrolarımız da var. Ve toparlanmayacak bir şey de yok. Türkiye çok güçlü ve kuvvetli bir memleket. İnsanlar çok maneviyatlı. Kısa sürede her şey toparlanır" dedi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise, "Partim en iyisini bilir" dedi.



 

foça belediyesi fatih gürbüz tunç soyer cittaslow metropol sakin şehir foça erken seçim ekonomi dolar uğur şahin zeynep avcı