ÖZEL HABER/ Başkan Soyer açıkladı: Fethi Sekin'in adı Elazığ'da yaşayacak!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl depremde hasar alan Elazığ'da okul yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları Elazığ'a giderek incelemelerde bulundu. Gazetemize konuşan Başkan Tunç Soyer, 'Elazığ'da şehidimiz Fethi Sekin'in memleketinde onun adının yaşadığı okul yapmak istiyoruz' dedi.

İZMİR GÜNDEMİ/ Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan birçok okul yıkılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de kentte bir okul yapma kararı almıştı.  Alınan kararın ardından İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sektreter Yardımcısı Eser Atak, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve beraberindeki heyet Elazığ Atatürk Anadolu Lisesi’nin yerine yapılacak okul öncesinde incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin heyetine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve yöneticiler eşlik etti. Yapılacak okulla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir Gündemi’ne  konuştu.

Fethi Sekin’in kıymetli bir kahraman olduğuna ve onun adına bir okul kazandırılmasını çok istediğinin altını çizen Başkan Tunç Soyer, “Elazığ’da yarım kalmış bir okul inşaatı söz konusu. Bizim milletvekilimiz Gürsel Erol’un çağrısıyla birlikte yeni okulu tamamlamak istedik. Bunun içinde arkadaşlarımız Elazığ’a giderek, incelemelerde bulundu. Fethi Sekin bizim için çok kıymetli bir kahraman. Elazığ’da da şehidimiz Fethi Sekin’in memleketinde onun adının yaşadığı okul yapmak istiyoruz.  Arkadaşlarımız, Elazığ’da ne gördüler ne gibi tespitler yaptılar onlarla görüşmemizin ardından ortaya çıkacak. Biz kararlılığımızı koruyarak Elazığ’daki okulu yapmayı ve öğrencilere teslim etmek istiyoruz” diye konuştu. 




 

tunç soyer fethi sekin elazığ okul izmir büyükşehir belediyesi