ÖZEL HABER - Başkan Soyer'den "Gönüllülere teşekkür" gecesinden net mesaj: "İzmirli bizi biliyor ve bize sahip çıkıyor"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in #BizVarız çağrısı üzerine bir araya gelen İzmir Gönüllülerine teşekkür gecesi düzenledi. Başkan Soyer İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya gelen gönüllülere teşekkür ederken, konuşmasının ardından gazetemizin sorularını da yanıtladı.

Oktay Güçtekin / İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, COVİD-19 pandemisinden İzmirlilerin birçok ihtiyacını karşılayan gönüllü ekibi ile Tarihi Hava gazı Fabrikasında bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Tunç Soyer, tüm gönüllülere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Gecede ayrıca pandemi sürecinde yapılanların anlatıldığı bir video gösterimi de yer aldı. Toplantıya Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP İzmir Gençlik Kolları il Başkanı Ozan Uyan ve ilçe gençlik kolları başkanları ve üyeleri de katıldı. Konuşmasının ardından gazetemizin sorularını yanıtlayan Başkan Tunç Soyer, son günlerde kendisine yöneltilen eleştirilere en güzel cevabın bugün burada verildiğini söyledi.
 
“Bizi yıkmak için her şeyi yapıyorlar”
Gönüllülere teşekkür gecesinde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gönüllülerin büyük bir başarıya imza attığını söylerken, bazı kişilerin kendilerini yıkmak için ellerinden geleni yaptığını ancak en güzel cevabın bugün buradan verildiğini söyledi. Başkan Soyer “Sevgili yoldaşlarım inanın sadece İzmir değil Türkiye sizinle gurur duyuyor. Bu başlatmış olduğunuz iyilik hareketi bütün Türkiye’ye ilham olan, örnek olan muazzam bir hareket. Siz yüce gönüllülüğünüzü gösterdiniz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştınız. Bu sadece kentte 65 yaş üstü vatandaşlar ile ilgili değildir. Kırsalda geçici işçi sıkıntısı çeken üreticinin yanında, evine et girmeyen mutfaklarda… Her yerdeydiniz. Sıcaklarda yağmurlarda her yerde bulundunuz. Her birinizle tek tek iftihar ediyorum. Sizler o kadar güzel insanlarsınız ki, bizi yıkmak için, bizi gömmek için her şeyi yapıyorlar. Ama sizden öyle bir besleniyoruz ve öyle büyük bir güç alıyoruz ki, adeta can buluyoruz, güç buluyoruz. Kısacası bütün çalışma azmimizi sizden alıyoruz. Sizin varlığınızı bildiğimizin için asla yıkamayacaklarını biliyorum. Çok daha aydınlık ve güzel günleri beraber kuracağımızı biliyorum. Sizler Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde öyle büyük bir ders verdiniz ki, “Biz el ele olursak, omuz omuza durursak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza derman oluruz, onların dertlerine de çare oluruz” dediniz. Ve sonuç olarak 170 bin aileye  ulaştık. 170 bin aileye gıda paketi, erzak paketi, sebze paketi ulaştırdık. 170 bin aile demek İzmir nüfusunun  yaklaşık yüzde 20’si ediyor. Siz İzmir’in en ihtiyaç sahibi insanlarına dokundunuz, derman oldunuz. O zor günlerde ışık oldunuz ışık saçtınız. İyi ki varsınız. Emin olun atalarımız çok daha zor günlerde bu vatanı kurtarmak için yalınayak üstelik büyük sorunlar içerisin de, vatanı düşman işgalinden kurtardılar. Tek bir sırları vardı el ele verdiler ve birbirlerine sahip çıktılar. Bazen vatanı savunmak çizme giymeyi gerektirir. Tohuma sahip çıkmayı, en çok ihtiyacı olana ulaşmayı, aç yatan varken tok yatmamak demektir. Sizlerde bunun farkında olan gençler olarak bizlere umut veriyorsunuz. Biliyoruz ki sizlerin enerjisi ve gücüyle, çok daha güzel bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Bu zor günlerde çok güzel anılar biriktirdiniz. Bu zorgünler de dayanma gücünü sizden aldık. Bu zor günlerde bize saldıranlara karşı kendimizi savunma gücünü sizden aldık. Sizlerin yüce  gönüllülüğü önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki yolumuz kesitsi. Yolumuz uzun ve daha da dikenli olabilir ancak biliyoruz ki sonundaki aydınlık bizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.
 
“Bu henüz başlangıç”
Açıklamasının ardından gazetemizin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gönüllüler ile birlikte pandemi sonrası çalışmalarının devam edip etmeyeceği sorusuna “Bu süreçte yapılanlar henüz daha başlangıç yolumuz uzun birlikte çok işler başaracağız diye cevap verdi.

Başkan Soyer’e yönelttiğimiz “ Pandemi süreci sonrası siz ve İzmir’de bulunan ilçe belediye başkanlarına karşı sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu da cevaplayan Başkan Soyer, “ Bugün burada oluşan kalabalık bizlere karşı oluşturulan söylemlere en  güzel cevaptır. İzmirli bizi biliyor ve burada da gördüğünüz gibi bizlere her zaman sahip çıkıyor. O yüzden o eleştirilere en güzel cevap bugünkü görüntü” diye konuştu.