ÖZEL HABER - Başkan Yetişkin'den 'Ekmeksiz Plajı' müjdesi; "Görüşmelerimiz çok olumlu geçti"

TAKİP ET

İzmir'in turizm açısından önemli ilçelerinden biri olan Seferihisar'da Ekmeksiz Plajı için müjdeli haber  başkan İsmail Yetişkin'den geldi.

Oktay Güçtekin/ İzmir Gündemi- Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Tarım ve Orman Bakanlığı ile görüşmesinin ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Ekmeksiz Plajını bir an önce halka açmak istediklerini dile getiren Yetişkin “ Şuanlık tüm çalışmalarımız olumlu gidiyor. Umarım en yakın sürede vatandaşlarımız ile Ekmeksiz Plajını buluşturacağız”diye konuştu.

“Tek hedefimiz buraya halka açmaktır”
Ekmeksiz Plajı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığında görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, şuanlık tüm görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade etti. Yetişkin “Tarım orman bakanlığında Milli Parklar Müdürü İsmail Üzmez ile görüştük. Sayın Üzmez bu konuya gerçekten hakim olan birisi. Biz Seferihisar Belediyesi olarak Ekmeksiz Plajının belediyemize tahsisini istedik. Bizim bu isteğimiz tamamen halkımıza burayı açmak içindir” diye konuştu.

“İki bakanlık arasındaki görüşmeler tamamlanmış durumda”
Milli Parklar Müdürlüğü ile daha öncede Ekmeksiz Plajı hakkında yazışmalar ve görüşmeler yürüttüğünü dile getiren Başkan Yetişkin, görüşmelerin son aşamaya yaklaştığını söyledi. Yetişkin “Milli Parklar Müdürlüğü ile daha öncede  yazışmalarımız görüşmelerimiz mevcuttu. Bugünde bu görüşmeler üzerine kendilerine bir kez daha gittim.  Bugün gerçekleştirilen görüşmelerimizde çok olumlu geçti. Orman bakanlığı ve Milli Parklar müdürlüğü ile Turizm Bakanlığı arasında bir anlaşmazlık vardı. Bugün öğrendiğimiz kadarıyla tamamen kendi aralarındaki görüşmeleri bitirmişler. Şuan Turizm Bakanlığına sorulan bir görüş mevcut bu görüşün cevabı bekleniyor. Ancak şuana kadar her şey gayet olumlu bir şekilde ilerliyor. Ekmeksiz Plajı çevresindeki tüm yapıların yıkımı zaten tamamlandı. Herhangi bir yapı şuan için bulunmuyor” ifadelerini kullandı

“Hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak”
Seferihisar sahilleri için bir çok çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Yetişkin, hedeflerinin termal turizm ile birlikte 12 aylık bir tatil kenti yaratmak olduğunu söyledi. Yetişkin “Seferihisar Belediyesi olarak sahillerimiz konusunda oldukça yol almış durumdayız. Gelişmekte  olan sahillerimiz mevcut. Bunlardan biri Doğanbey sahili. Burada yeni yapmaya başladığımız uygulama imar pilanı alanımız var. Bu bölgedeki bir başka şansımızda jeotermalin oluşu. Jeotermal ile birlikte Seferihisar’da turizmi 12 aya çıkarmayı planlıyoruz.

Seferihisar’a tüm Türkiye’yi bekliyoruz. Gezilmesi, görülmesi, yaşanması gereken bir yer burası” diye konuştu.
 

seferİhİsar beledİyesİ seferİhİsar ekmeksİz plaji gÖrÜŞmelerİmİz Çok olumlu geÇtİ İsmaİl yetİŞkİn