ÖZEL HABER/ Büyükşehir'den kadınlar için farkındalık yaratan proje

TAKİP ET

CHP'li Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu'nun 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında farkındalık yaratacakları Turuncu Bahçe fidanlıklarının müjdesini verdi. Kökkılınç, 'Herkesin kendini hissedebileceği, gelip geçerken kaybettiğimiz kadınlarımızı anabileceği bahçelerimiz olsun istedik' açıklamasını yaptı.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ- Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak ve uğradıkları şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınları anmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu’nun yeni çalışmasını İzmir Gündemi’ne anlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Komisyonu Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu ay ki meclisimize İhtisas Komisyonu olarak önerge verdi” dedi.

‘Turuncu Bahçe farkındalık yaratacak’
CHP’li Kökkılınç, “Biliyorsunuz 1999 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurul Kararı ile 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmişti. Yine bir başka Genel Kurul kararı ile de 25 Kasım -10 Aralık arasındaki 16 gün süreyle farkındalık yaratmak amacıyla belirlenen Şiddetle Mücadele rengi olarak Turuncu rengin kullanılmasını önerdiler. Bizde uğradıkları şiddet sonucu yaşamını yitiren kadınların anısına ve aynı zamanda şiddetle mücadelede BM’nin öngördüğü farkındalık etkinlik günleri olan 25 Kasım -10 Aralık günleri arasında her yıl Orman Genel Müdürlüğü’nün göstereceği bir ormanlık alanda ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve İlçe Belediyeleri’nin göstereceği yeşil alanlarda Turuncu Bahçe ismini verdiğimiz fidanlıklarla farkındalık yaratacağız. Bu da Toplumsal Cinsiyet Komisyonu olarak son çalışmamız” diyerek yeni çalışmanın müjdesini verdi.

 

izmir büyükşehir farkındalık kadın proje nilay kökkılınç toplumsal cinsiyet