ÖZEL HABER - CHP İzmir'de kahvaltı krizi! O başkanlardan yalanlama

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugün flaş bir iddia ortaya atıldı. Yerel bir gazetede çıkan habere göre CHP İzmir'den 6 ilçe başkanı kahvaltıda bir araya geldi. "İlçe başkanları zirvesi" olarak verilen haberde kurultay ile ilgili konuşulduğu iddia edildi. Yaşanan gelişmeler üzerine ise iddia odağındaki ilçe başkanlarından jet hızıyla yalanma geldi. Gazetemize konuşan CHP Bayraklı ve Çiğli ilçe başkanları böyle bir toplantının kesinlikle gerçekleşmediğini söyledi.

 Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de kahvaltı krizi yaşanıyor. Yerel bir haber sitesinde yer alana habere göre bugün Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de altı ilçe başkanının kahvaltıda bir araya geldiği ve kurultay sürecinin, İzmir’de yaşanan siyasi gelişmelerin ve belediye- örgüt arasında yaşanan ilişkilerin konuşulduğu aktarıldı. İzmir siyasetinde bir anda yaşanan gelişme üzerine ise gözler iddiaların odağında olan CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’a çevrildi.  Yaşanan gelişmeler üzerine gazetemize konuşan CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş iddiaların kesin bir dille yalanladı.  Böyle bir toplantının kesinlikle gerçekleşmediğinin altını çizen ilçe başkanları, ileriki günlerde görüşmelerin olabileceğini ancak bugün herhangi bir görüşmenin gerçekleşmediğini vurguladı.
 
“Her seçim öncesi böyle haberler çıkar”
Kahvaltı iddiaları üzerine gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan böyle bir toplantının gerçekleşmediğini söyledi. Özcan “Bugün kesinlikle böyle bir toplantı gerçekleşmemiştir. Her seçim öncesi böyle haberler çıkar. İleriki süreçlerde arkadaşlarımızla tabii ki görüşürüz ancak bugün böyle bir kahvaltı olmadı” dedi.
 
“Kahvaltı yapacak zamanı bile bulamadık”
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ise bugün bütün gün yoğun bir tempoda olduğunu, bu yüzden de kahvaltı gibi bir durumun söz konusu olamadığını söyledi. Susmuş “Sabah 11’de Sivas anma etkinliğimiz vardı, sonrasında ise Milletvekilimiz Atilla Sertel’i misafir ettik ve sonrasında ise ilçe başkanları toplantısına geçtim. Bugünkü tempoda kahvaltı yapacak süreyi bile bulamadık. Bundan dolayı da bugün böyle bir kahvaltı gerçekleşmemiştir ancak bu söz konusu ilçe başkanları benim yakın dostlarımdır, ancak deminde dediğim gibi böyle bir şey olmadı” dedi.

Kulislerden edinilen bilgiye göre ise bir ilçe başkanının daha toplantıya katılmadığı öğrenildi.