ÖZEL HABER - CHP Karabağlar Belediyesi Meclis Grubu olağanüstü toplanıyor!

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağarlar Meclisi olağanüstü toplantı çağrısı ile bir araya geliyor. Gündemde olan pandemi ve normalleşme sürecinin konuşulacağı toplantının ana gündeminin Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Meclis Üyesi  Dila Koyurga davası hakkında yaşanan gelişmeler olması bekleniyor.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - CHP Karabağlar Meclis grubu olağanüstü çağrı ile bugün bir araya geliyor. Toplantıda gündemde olan konuların yanı sıra Dila Koyurga davasının konuşulması bekleniyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay,  iktidar tarafından gündeme taşınan konuları değerlendirdi. İş Bankası hisseleri ile ilgili de konuşan Türkbay, Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyesinin AKP’nin eski Milletvekili olduğunun altını çizdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediyesi Meclis üyeleri bugün çağrı üzerine olağanüstü toplantıda bir araya gelecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay “Son olaylar ve gündemdeki genel değerlendirmeler görüşülecek. Meclis üyemiz Dila Koyurga konusu da gündemimizde olacak. Tabii ki koronavirüs salgını ve artık ağır ağır geçtiğimiz normalleşme süreci konuşulacak konular arasında yer alacak” ifadelerini kullandı.
 
“Vakıfbank’ın yönetim kurulu üyesi eski AKP Milletvekili”
İktidar partisi ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın sıkça dile getirdiği İş Bankası hisseleri  ile ilgilide konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Vakıfbank yönetim kuruluna dikkat çekti. Türkbay “Çok sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz. Şuan üretilen gerek Dila Koyurga olayı gerek CHP’li isimlere karşı olan tutumlar, gerekse İş Bankası hisseleri konusu, tamamen gündemi değiştirmeye yöneliktir. 7-8 sene gerçeklesen bir olay ile ilgili bugün gündeme gelmesi oldukça manidardır. Atatürk’ün CHP’ye miras bıraktığı İş Bankası hisselerini şuan gündeme getiriyorlar. Ancak Vakıfbank’ın yönetim kurulunda ise AKP’nin eski bir milletvekili bulunuyor. Ancak bunları unutup, tamamen gündemi değiştirmeye yönelik Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı yapay bir gündem oluşturuyorlar.  Çeşitli söylemlerle bizi kavga ortamına çekmeye çalışıyorlar ancak biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Biz bildiğimiz yoldan, vatandaşlarımız için çalışmayı sürdüreceğiz. Belediyelerimizin, ilçe örgütlerimizin pandemi sürecinde yürüttükleri çalışmalar gerçekten çok değerli. Özellikle bende bu konuda ilçe örgütümüz gerçekten çok önemli işlere imza attılar. Tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi belediyeler ve ilçe örgütleri bu kadar başarılı olunca, bu çalışmaları gölgelemek adına bu tür gündem çalışmaları yürütüyorlar” diye konuştu.
 
“Erdoğan o dönem Cumhurbaşkanı değildi”
Dila Koyurga hakkında da konuşan Başkan Mehmet Türkbay, Cumhurbaşkanlığına hakaret suçundan yargılanan Dila’nın paylaşım yaptığı zamanda Erdoğan’ın Başbakan olduğunun altını çizdi. Türkbay  “Yargılama devam etmektedir. Ceza kanununun Cumhurbaşkanına hakaretle ilgili 299’uncu maddesi Cumhurbaşkanı ile ilgilidir. Ancak Dila’nın yapmış olduğu paylaşım 2013 yılında, sayın Erdoğan’ın Başbakan olduğu döneme aittir. Tabii ki bunlar hukuki olarak değerlendirilecektir. Yargı gereken incelemeyi yaparak net bir sonuca varacaktır. Biz tabii ki hakareti hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Hakaret hiç hoş olmayan bir durumdur. Ancak tabii ki bir yargı süreci var önümüzde yargı sürecini izleyip sonucu göreceğiz” dedi.