ÖZEL HABER - CHP Karabağlar İlçe Başkanı Türkbay'dan Koyurga yorumu: "Zamanı manidar"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yıllar önce yaptığı bir paylaşım sonrası, Koyurga gözaltına alınmıştı. CHP'li Koyurga'nın ifadeye çağrılmasının ardından ise CHP Karabağlar'dan karara tepki gecikmedi.

Oktay GÜÇTEKİN / İzmir Gündemi - Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Avukat Mehmet Türkbay, CHP’li isimlere karşı olan tutum hakkında  “Bugünkü gündemi değiştirmek”  ifadelerini kullandı.
 
“Sadece ifade için çağrıldı”
CHP Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın sadece ifade için çağrıldığını söyleyen Karabağlar İlçe Başkanı Avukat Mehmet Türkbay, henüz hiçbir şeyin net olmadığını söyledi. Türkbay “CHP Karabağlar meclis üyemiz Dila Koyurga şuanlık sadece ifade için çağrıldı. Normal prosedür bu tür olaylarda, emniyet ifadesini alır ve İçişleri Bakanlığına gönderir. İçişleri bakanlığının vereceği izin doğrultusunda da savcılık iddianame hazırlayarak dava açıyor, vermezse de dava açılmıyor. prosedür budur. İçişleri Bakanlığının vereceği karar doğrultusunda dava açılıp açılmayacağı ise belli olacak”
 
“Zamanlama manidar”
Ülke olarak zor bir süreçten geçilirken bu tutumların manidar olduğun ifade eden Başkan Türkbay, alınan kararların gündemi değiştirmeye dönük olduğunu söyledi. Türkbay “Cumhuriyet Halk Partili isimlere açılan bu soruşturmaların zamanlaması bence manidardır. Ülkemiz böylesine sıkıntılı bir süreç geçirirken yıllar önce yapılan bir paylaşım ile ilgili bugün gündemi değiştirmek hoş bir şey değil. Yarın il başkanımız ile görüşeceğiz. Tabii ki ilçe yönetimimizle de görüşeceğiz ondan sonra Dilan Koyurga hakkındaki yol haritamızı çizmiş olacağız. Ancak bu görüşmeler henüz gerçekleşmemişken net bir şey söylemek doğru olmaz” diye konuştu.