ÖZEL HABER - CHP'li Kökkılınç'dan corona açıklaması "Kadın sığınma evleri için gerekli koruyucu önlemler alındı"

TAKİP ET

Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen coronavirüs salgını sonrası önlemler üst üste gelmeye başladı. Okulların tatil edilmesi ve bir çok devlet kurumunun personellerine izin vermesinin ardından gözler huzurevleri ve kadın sığınma evlerine çevrildi.

Oktay GÜÇTEKİN / İzmir Gündemi - Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen coronavirüs salgını sonrası önlemler üst üste gelmeye başladı. Okulların tatil edilmesi ve bir çok devlet kurumunun personellerine izin vermesinin ardından gözler huzurevleri ve kadın sığınma evlerine çevrildi. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Büyükşehir Belediyesi olar  kadın sığınma evleri için de gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.
 
“Başka bir yere taşınması da söz konusu olabilir”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç coronavirüs konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Kadın sığınma evleri gibi kişi sayısının yüksek olduğu alanlar hakkında da konuşan Kökkılınç “Her yer de olduğu  gibi Büyükşehir Belediyesi öncelikle dezenfeksiyona çok büyük önem veriyor. Kadın sığınma evlerinin dezenfeksiyonu çalışmaları da oldukça yoğun şekilde ilerliyor. Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesine ait bir tane kadın sığınma evi bulunuyor. Tabi burası da bakanlık ile bilikte yönetilen bir yer konumunda. Her yerde olduğu gibi kadın sığınma evi için de gerekli koruyucu önlemler ve takipler titizlikle yapılmaya devam ediliyor.

Buralarda olası bir salgın durumunda her yerde olduğu gibi zaten karantina süreci devreye giriyor. Tabi ki herhangi bir durumda başka yere de taşınması söz konuşu olabilir. Oteller sonuç olarak böyle durumlarda valiliğin rezervinde tutulan yerlerdir” ifadelerini kullandı.

“Coronavirüs’e karşı müdahile kapasitemiz yüksek”
Eşrefpaşa hastahanesinin coronavirüs salgını için çalışmalarına devam ettiğini ifade eden CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Büyükşehir olarak müdahile kapasitelerinin yüksek olduğunu ifade etti . Kökkılınç “Eşrefpaşa hastahanemizde zaten  İzmir’de olası bir salgın durumu için çalışmalarını sürdürmektedir.  İzmir olarak bu durum karşısında müdahile kapasitemiz oldukça yüksek seviyelerdedir” diye konuştu.
 
“Yoksul vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz”
Coronavirüs salgınının ciddiyetine dikkat çeken Nilay Kökkılınç, Büyükşehir olarak maske üretimi konusunda attıkları adıma da değindi. Kökkılınç “Umarım en kısa sürede bu dertten kurtuluruz. Gerçekten çok ciddi bir sorun ile karşı karşıyayız. Ancak her şeye rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu salgın karşısında teyakkuzdayız. Elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda maske üretimine de geçtik bugün itibari ile. Yoksul vatandaşlarımız için de  elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık çalışanlarımız içinde ek ödemeler getirdik. Dezenfeksiyon konusunda ise tüm İzmir’de alanlar oluşturuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm dikkati ile çalışmlarını sürdürmektedir. Sadece coronavirüs için bir bilim kurulu da oluşturmuş durumdayız. Diğer kurum ve kuruluşlar ile de çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
 

nilay kökkılınç coronavirüs kadın sığınma evi chp izmir büyükşehir belediyesi