ÖZEL HABER - CHP'li Vekil maaşını 7 ay değil 67 aydır bağışlıyor! 67 aydır kız çocuklarını okutuyor!

TAKİP ET

Türkiye, Covid 19 virüsüyle mücadele kapsamında başlatılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışladığı 'Biz biriz, Türkiyeyiz'  kampanyayı konuşuyor. Erdoğan'ın yaptığı ulusa sesleniş konuşmasının ardından 7 aylık maaşını açıklamasının ardından CHP'nin İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 'Biz 7 ay değil 67  aydır maaşımızı kız çocuklarımızın okuması için bağışlıyoruz' dedi

Oktay GÜÇTEKİN/ İzmir Gündemi - Yeni tip KoronavirüsCovid 19 ile mücadele kapsamında hem iktidar hem de yerel yönetimler aldıkları çeşitli kararlarla salgının önüne geçmeye çalışıyor. CHP’li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin başlattığı  Covid 19’la mücadele kapsamında bağış kampanyası, Erdoğan’ın kararıyla sona erdirilirken, ‘Biz biriz, Türkiye’yiz’ kampanyası ile bağış toplanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında kampanyanın detaylarını anlatmış, ardından da 7 aylık maaşını yaklaşık 568 bin 750 lirayı bağışladığını açıklamıştı. Maaşını kız çocuklarının eğitimi için  bağış yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a, Erdoğan tarafından başlatılan kampanyayı hem de güncel siyasi gelişmeleri sorduk.

“Erdoğan’ın açıklamalarını gerçekçi bulmuyorum”
Milletvekilliği görevine geldiği günden itibaren Milletvekili maaşına hiç dokunmadığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaş bağışlama açıklamasını gerçekçi bulmadığını ifade etti. CHP’li Bayır “Ben bu durumun çok fazla reklamını yapmayı sevmiyorum. Zaten bu durumu daha önce bir kaç defa sayın Uğur Dündar’ın Arena programında söylemiştim. Ben Milletvekilliğine başladığımdan beri (67 ay) maaşımı bağışlıyorum. Birileri 7 aylık maaşını bağışladığını söylerken ben zaten 67 aydır maaşıma hiç dokunmadım. 56 tane kız çocuğumuzu elimden geldiğince yardım etmeye okutmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir şey ifade etmiyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinin altında bulunan örtülü ödeneği hatırlatan Vekil Bayır, Erdoğan’ın elektrik,su gibi hiçbir masrafının olmadığının altını çizdi. Bayır “Cumhurbaşkanımız aslında sadece maaş almıyor. Bunu bir çok vatandaş tam olarak bilmese de örtülü ödenek denen bir yapı mevcut. Bu sayede oradan istediği gibi para harcayabilir ve bu sorgulanamaz. Bunu biz Milletvekilleri olarak Mecliste sorgulayamıyoruz.  Bundan kaynaklı olarak da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 aylık maaşını bağışlaması çok fazla bir şey ifade etmiyor benim için. Çünkü Cumhurbaşkanı zaten oturduğu yere kira, yemek parası vermiyor. Oturduğu kaçak saray için market alışveriş yapmıyor. Cumhurbaşkanı’nın zaten para harcayacağı bir ortam bulunmuyor. Tüm bu nedenlerden kaynaklı olarak da sayın Cumhurbaşkanı’nın 7 maaşını bağışlaması benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bu sadece kandırmacadan ibarettir.  Ben 67 aydır maaşımı bağışlıyorum. Milletvekili olduğum dönemden beri yaklaşık beş buçuk yıldır maaşıma hiç dokunmuyorum. Bunların yanında evimin mutfak masrafı, elektrik ve su  gibi giderlerim var. Ancak sayın Cumhurbaşkanımızın sonuç olarak böyle bir problemi yok” diye konuştu.

“Devletimiz güvenini kaybetmiştir”
Geçmiş dönemlerde toplanan yardımları hatırlatan Bayır, toplumda devlete karşı olan güvenin sarsıldığını ifade etti. Bayır “Devletimiz maalesef bu yardım konularındaki güvenini kaybetmiş durumda. Daha önce şehitler için toplandı, 15 Temmuz için toplandı ancak bu paraların hepsi buharlaştı. Bu anlamda da devlet tarafından yapılan bu tür kampanyalara pek güvenmiyoruz. Biz daha çok bu tür yardımların belediyelerimiz tarafından yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Belediyelerimiz  tarafından yapılan kampanyalara destek olduğumuz zaman verilen paraların nerelere harcandığı gibi konuların kontrolünü daha rahat yapabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
“İstanbul ve Ankara’ya yapılanlar tamamen seçim yatırımıdır”
İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’ne yapılan yardımların kesilmesine de değinen Tacettin Bayır “İktidar partisi coronavirüs salgınını bir fırsata çevirmeye çalışıyor. Eskiden  Ankara, İstanbul gibi büyükşehirler kendi ellerindeyken bu tür kampanyaları yapıyorlardı. Alınan paralarla yapılan yardımlarda kolilerin üstüne de kendi logolarını basıyorlardı. Bugün de İspanya’ya gönderilen yardımlarda kolilerin üstüne Cumhurbaşkanlığı logosunu basıyorlar. Partili Cumhurbaşkanlığı logosu ile bu ürünleri göndermek kadar büyük ayıp olabilir mi? Bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gönderiyor. Bizim ödediğimiz vergilerle alınan ürünler gönderiliyor. Bunu sayın Erdoğan göndermiyor. Ancak öyle bir imaj yaratmak istiyorlar ki etiketlere Cumhurbaşkanlığı forsunun logosunu basıyorlar.Benim vergimle alınan ürünleri gönderiyorsan oraya, sadece üstüne Türk Bayrağını koyarsın. Bunların korkuları, Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu evlere yardımları sağlarsa  insanlarda ‘Bize CHP’li belediye yardım etti” düşüncesinin oluşması” dedi

“Biz bunu aşarız!”
Hesap numaralarının bloke edilmesinin de üstesinden geleceklerini ifade eden Bayır, maddi yardım yerine erzak yardımı yapacaklarını söyledi. CHP’li Bayır “Büyükşehirlere yapılan yardımların önü kesilmeye çalışılıyor ancak biz bunu aşarız. Ne yapacağız. Maddi olarak yardım yapmak yerine o para miktarınca gıda malzemesi alırım, götürürüm beledyemize veririm ve bunu benim adıma dağıt derim” dedi.

tacettİn bayir chp maaş kız çocukları