ÖZEL HABER/ CHP Lideri açıkladı, öncü İzmir Büyükşehir oldu... Elazığlı esnafa 'Can Suyu'

TAKİP ET

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 11 Büyükşehir Belediyesi de depremin ardından hem kurtarma hem de yardımlarla Elazığlı yurttaşları yalnız bırakmadı.

Oktay Güçtekin/ CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Elazığlı esnafa destek olacağını açıklamıştı. CHP Lideri’nin yaptığı konuşmanın ardından harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta ‘Elazığ Günleri’ düzenleyerek esnafa destek oluyor.21 Şubat’ta başlayan fuar, 1 Mart Pazar gününe dek sürecek.

Düzenlenen fuarla ilgili ilgili gazetemize konuşan Elazığlı esnaflar, gösterilen dayanışma için başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Elazığ’dan gelen esnaflar arasında yer alan Elazığ Arıcıları üst kurulu üyesi Hasan Turgut, “İzmirli vatandaşların ilgisinden gayet memnunuz. Gerçekten de beklediğimiz ilgiyi şuan İzmirlilerden görmüş durumdayız. Böyle bir organizasyon için öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sonra da tüm İzmirlilere teşekkür ediyoruz. Buraya oralarda ürettiğimiz balımızı getirdik. Orada esnaflık yapan vatandaşlarımızın ürünlerinide aldık, hem onlara da yardımcı oluyoruz hemde Elazığ’ın balını İzmirlilere tanıtmış oluyoruz. Oradaki esnaf şuan siftah bile yapamadan evlerine geri dönüyor.  İzmir belediyelerinden gelen yardımlar oradaki halk ile buluştu bunu bizzat görmüş birisiyim. Burada Elazığ’dan gelen yaklaşık 30 kişiyiz. Diğer arkadaşlarımda bende İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Elazığlı esnafın ürünlerinin ellerinde kalmaması için güzel bir fırsat oluşturdu. Biz oradaki mağduriyetimizden dolayı bugün buradayız” dedi.

“Umarım İzmirli vatandaşlar bizi ziyaret eder”
Elazığ’ın yöresel ürünü Harput Kolonyasını sattıklarını söyleyen Turgay Dil, Elazığ’da deprem sonrası çok ciddi ekonomik sıkıntılar yaşandığını söyledi. Dil “ Elazığ ürünlerini satabilmemiz için Büyükşehir tarafından böyle bir yerin açıldığını duyduk, biz de oradan ürünlerimizi alarak bir umut içerisinde buraya geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden olsun, İzmir’in ilçe belediyelerinden olsun çok ciddi yardımlar geldi Elazığ’a bunun için gerçekten tüm İzmirli vatandaşlara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Gerçekten İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çok güzel bir fırsat sunuldu bize. Güzel imkanlar sağlanarak burada böyle bir satış yapma imkanı yakaladık. Umarım İzmirli vatandaşlar da burayı ziyaret eder. Buraya gelirlerse gerçekten çok mutlu oluruz. Alışveriş yapmak zorunda da değiller, burada ciddi bir kalabalık oluşursa en azından bizde İzmirlilerin bu durumu gerçekten sahiplendiğini hissetmiş oluruz” dedi.
 
 “Buradaki kazancın büyük bir kısmı Elazığ’a gidecek”
Elazığ’da bulunan esnafın mağduriyetinin çok fazla olduğunu söyleyen Veysek Coşkun, “Elazığ’da bulunan esnaf gerçekten çok mağdur durumda. İzmir’den gelen yardımlar Elazığ’a ulaştı. Gerçekten orada bulunan insanlar tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı. Çünkü gerçekten şuan insanların durumu perişan durumda konteynerde, çadırlarda kalan insan sayısı çok yüksek seviyelerde.İzmir Büyükşehir Belediyesi gerçekten çok güzel bir imkan sağladı bize. Bizim burada elde ettiğimiz gelirin büyük bir kısmı Elazığ bölgesinde kalan arkadaşlarımıza gidecek. Bu güzel imkanların yanında İzmirli vatandaşlarımızı da buraya gelmelerini ve ürünlerimizi görmelerini istiyoruz. Elazığ’ın yanında durdular hep, şimdide burada yine bizim arkamızda durarak yaralarımızı sarmamız için yardım etmelerini isteriz” diye konuştu.

‘Elazığ’da esnaf siftah yapamaz duruma geldi!’
Elazığ depreminde evinin, iş yerinin ve deposunun yıkıldığını ifade eden esnaf Harun Karabacak ise “Şuan Elazığ’da tam anlamıyla bir can pazarı yaşanıyor. Evleri yıkılanlar ve dükkanı yıkılanlar var. İnsanlar can derdinin yanı sıra mal derdine de düşmüş durumlara maalesef. Şuan bir çok esnaf gün içinde siftah bile yapamaz duruma geldi. Sağolsun CHP belediyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bize burayı verdiler bu imkanı sağladılar, biz de orada satmış olduğumuz ürünleri buraya getirdik. Maalesef ödemelerimizi yapamayacak, faturalarımızı ödeyemeyecek ve işçilerimizin ücretlerini veremeyecek seviyelere geldik. Burada Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği imkanlar sayesinde biraz da olsa kendimizi doğrultabilirsek en azından 2-3 ay idare edebiliriz diye umuyoruz. Bizim tek üzüntümüz insanlar yardımcı oluyor ama biz yardımdan ziyade alışveriş yapılmasını istiyoruz. Bize en büyük yardım buraya gelinerek alışveriş yapılmasıdır. Bizim orada dükkanımız, evimiz ve ambarımız yıkıldı. Yaşadığımız mağduriyetten dolayı bugün Büyükşehir sayesinde buradayız. Umarım tüm Elazığ mağdurları için burası hayırlı olur”dedi.

Etkinliğin  düzenlenmesine  katkı koyanlar arasında yer alan İZELMAN A.Ş, fuar alanı içerisine açtığı stant ile Mobil Okul Kalıcı Sevgi projesi kapsamında Elazığ’a giden Psikolojik ve Sağlık Destek Ekibinin, kentte çektikleri fotoğrafları İzmirlilerle buluşturdu.
 
 

izmir elazığ deprem kılıçdaroğlu açıkladı öncü izmir büyükşehir belediyesi oldu elazığlı esnafa can suyu