ÖZEL HABER - Çiğli'de meraklı bekleyiş sürüyor! TFF'den ligin kaderini değiştirecek karar çıkacak mı?

TAKİP ET

BAL 10'uncu grupta mücadele eden Çiğli Belediyespor TFF'ye sunduğu itiraz için cevap bekliyor. Gazetemize konuşan Çiğli Belediyespor Başkanı Deniz Çıtak, Yalova maçında gerçeklesen bir olay sonrası TFF'ye kural hatası itirazında bulunduklarını ancak, aylar geçmesine rağmen itirazlarına cevap alamadıklarını söyledi. Liglerin devam edip etmeyeceği konusunda görüşlerini de açıklayan Başkan Çıtak, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün spora verdiği değerin çok önemli olduğunu söyledi.

Oktay GÜÇTEKİN / İzmir Gündemi  COVİD-19 pandemisi nedeniyle Türkiye’de bulunan tüm branşlarda spor müsabakları geçici süreyle durdurulmuştu. Ülkemizde vaka ve ölüm sayılarının azalmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı “Yeni normalleşme” kapsamında TFF yöneticileri bir araya geldi ve Süper Lig – PTT 1’inci lig müsabakalarının Temmuz ayından itibaren başlamasına karar vermişti. Bölgesel Amatör Lig (BAL) için henüz başlama tarihi netleşmezken, Çiğli Belediyespor’un gözü TFF’den gelecek yanıta çevrildi. Liglerin ertelenmesinden önce Yalova maçında yaşanan kural hatası iddiası ile ilgili TFF’ye başvuran Çiğli Belediyespor, itirazın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen henüz yetkililerden itirazlarına bir cevap alamadı. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çiğli Belediyespor Başkanı Deniz Çıtak, ligin kaderini değiştirecek karar için beklemede olduklarını söyledi. Çıtak ayrıca sezon başından itibaren kendilerinin aleyhine birçok kararın verildiğini söyledi.
 
"Dört farklı açıdan görüntüler mevcut"
Liglerin ertelenmeden önce oynadıkları Yalova maçında bariz bir şekilde kural hatası olduğunu söyleyen Çiğli Belediyespor Kulüp Başkanı Deniz Çıtak, dört farklı açıdan olayla ilgili görüntü olmasına rağmen TFF’den kararın henüz çıkmadığını dile getirdi. Çıtak “Yalova maçımızda görev alan hakem, rakip takım oyuncusuna 75’inci dakikada hakemi yanıltmaya yönelik hareketten ötürü sarı kart verdi. Sonrasında ise oyunda bir gerginlik oluştu ve rakip takımın antrenörü oyuncusunun ikinci sarı kart göreceğini hissetti ve oyuncusunu oyundan almaya çalıştı. Ancak hakem oyuncunun sahayı terk etmesine izin vermedi ve ikinci sarı kartı gösterdi. Ancak ikinci sarı kartı görmesine rağmen kırmızı kart görmedi. Bu görüntüleri bizde dört farklı açıdan çekilmiş kayıtlarını TFF’ye ulaştırdık ve itirazımızı sunduk. Ancak haftalardır TFF’den yanıt alamadık. Bizde yaşanan gelişmeler üzerine geçen hafta tekrar TFF’ye başvurduk ve şuan cevabımızı bekliyoruz” diye konuştu.
 
“Bu sezon bize karşı yapılan hatalara bakılmalı”
Başarılı bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Başkan Deniz Çıtak bu sezonki ilk mağlubiyetlerinin çok tartışmalı bir maç ile geldiğini söyledi Çıtak “Bu sezon bize karşı yapılan hatalara bir bakılmalı. Kaç penaltı verildi bizim maçlarımızda. Birçoğunda penaltı olmadığıyla ilgili görüntüler mevcut bizde. Gebze maçında ise büyük bir skandal yaşandı. Gebze maçımıza verilen hakem Gebzeliydi. Gebze’de oyun salonu işleten biriydi. Biz bununla ilgili hakemlerin açıklanması ile birlikte itirazımızı verdik ancak hiçbir işlem yapılmadı ve maç o hakemle birlikte oynandı. Karşılaşmanın henüz başında ise bir golümüz iptal edildi ve devamında ise rakip takım için bir penaltı kararı verdi ve biz ligdeki ilk mağlubiyetimizi aldık. Biz görevimiz olan takipleri yapıyor ve itirazda bulunuyoruz ancak TFF cevap dahi vermiyor” dedi.
 
"Birçok takım oyuncularını toplamakta zorluk çekiyor”
Liglerin sağlıklı bir ortam sağlanması halinde başlayabileceğini söyleyen Deniz Çıtak, şuan ki mevcut durumda birçok takımın oyuncularını toplamakta zorlandığını söyledi. Çıtak “Biz takımımızı 8 Haziran’da toplayacağız ve lig başlayacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Takım olarak sağlıklı bir ortamda liglerin devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak maalesef ki şuan sağlıklı bir ortam bulunmuyor. Takımlarında açıkçası bu işin altında kalkması oldukça zor gözüküyor. Çünkü evet biz takımımızı bir araya getirebildik ancak birçok takım oyuncuları toplamakta oldukça zorluk çekiyor. Bununla birlikte de maalesef yarışta bir adaletsizlik oluşacak” ifadelerini kullandı.
 
“Neden yangından mal kaçırır gibi davtanılıyor?”
Henüz BAL liglerinin ne zaman başlayacağı ile ilgi net bir tarih olmadığının altını çizen Çiğli Belediyespor Başkanı Deniz Çıtak, konuşulan Temmuz ayının sporcu sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Başkan Çıtak “Biz liglerin başlama tarihi ile ilgili itirazımızı yaptık. Neden yangından mal kaçırır gibi davranılıyor? İzmir’de Temmuz ayındaki sıcaklıkları unutuyorlar sanırım. Bu çocuklar İzmir sıcaklıklarında nasıl top oynayacak? Aksam saatlerinde aydınlatılma olmadığı için zaten oynatılamıyor. Koronavirüs zarar vermese bile o sıcaklarda oynatılması halinde oyuncular ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalacak. Biz bu konuda düşüncelerimizi ilettik. Liglerin Temmuz değil de, Eylül ya da Ekim gibi başlaması gerektiğini söyledik” dedi.

“Başkanımız Çiğlili çocuklarımızı yalnız bırakmadı”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün spora verdiği önemin çok anlamlı olduğunu ifade eden Kulüp Başkanı Deniz Çıtak, Başkan Gümrükçü’nün göreve geldiği günden bugüne kadar 4 olan branş sayısını 13’e çıkarttığını söyledi. Çıtak “ Belediye başkanımız genç ve dinamik biri. COVİD-19 sürecinde de ilçemizde yaptı işler ve burada performansı tüm Türkiye’de yankı buldu. Bizim geçen sene göreve geldiğimiz günden beri en büyük yatırımı başkanımız spora yaptı.  Sayın Utku Gümrükçü, Çiğlideki bütün çocuklara ücretsiz spor imkanı sağladı. Çocuklarımıza ücretsiz formalar, ücretsiz çantalar dağıttı. Sayın başkan bu süreçte branş sayımızı 4’den 13’e çıkarttı ve bununla birlikte Çiğli Belediyespor bünyesindeki sporcu sayısı 400 sporcudan yaklaşık olarak 1600 sporcuya ulaşmış oldu. Utku başkanın gençliğinden kaynaklı ve sosyal projelere olan ilgisinden kaynaklı olarak başkanımız Çiğlili çocukları hiçbir zaman yalnız bırakmadı” diye konuştu.

tff ÇİĞlİ beledİyespor lİg bÖlgesel amatÖr lİg bal bekleyİŞ sÜrÜyor kader ÇİĞlİ utku gÜmrÜkÇÜ