ÖZEL HABER/ Gazetemiz yazdı, Karabağlar Belediyesi harekete geçti!

TAKİP ET

İzmir Gündemi'nin geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiği 'Karabağlar'da kaldırımsız yollar tehlike yaratıyor'  haberi sonrası Karabağlar Belediyesi bölgede çalışmalara başladı.

Oktay Güçtekin/ Gazetemiz tarafından 6 Ağustos’ta gündeme getirilen ve Karabağlar’da bazı yollarda kaldırımların bulunmadığını duyuran haber sonrası Karabağlar Belediyesi harekete geçti. Karabağlar ilçe sınırları içerisinde bulunan Sarıyer Mahallesi 5741/1 sokakta bulunan yol boyunca kaldırımın bulunmaması orada bulunan vatandaşlarda büyük bir korku yaratmıştı.

ÖZEL HABER/ Karabağlar'da kaldırımsız yollar tehlike yaratıyor!


Yol üzerinde Karabağlar  Aile Sağlığı Merkezi’nin bulunması, alışveriş merkezlerinin yer alması ve yaşlı bireylerin yolu kullanması bölgedeki vatandaşlar tarafından tedirginlik yaratıyordu. Gazetemize gelen şikayetler sonrası olay yerine giden ve mahallelinin yaşadığı zorlukları görüntüleyen İzmir Gündemi, vatandaşlar sesi oldu. Kaldırımsız yolların tehlike yarattığının haberleştirilmesi sonrası sadece 14 gün sonra Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü 5741/1 sokağa giderek kaldırım çalışmalarına başladı. Sağlık ocağı caddesi boyunca kaldırım çalışmalarını yürüten Karabağlar Belediyesi, bu çalışmalarda sona yaklaşıldı.

5741/1 tamam ya 5741/42 sokak?
Gazetemizin gündeme getirmesinin ardından Karabağlar Belediyesi ekipleri tarafından 5741/1 sokağa kaldırım çalışmaları başladı. Bir çok sokağında kaldırım bulunmayan Karabağlar’da bir diğer kaldırım eksiği ise çok uzakta bulunmuyor. Kaldırım çalışmaları yürütülen sokağın sadece bir alt sokağında bulunan 5741/42 sokakta da durum aynı. Yaklaşık olarak 100 metre boyunca yolda çift taraflı kaldırımın bulunmaması ve araçların boş arazilere park etmesi sonrası vatandaşlar yolda yürümekte zorlanıyor. ESHOT durağının da bulunduğu noktada otobüs ve büyük araçların geçmesi tehlikeyi arttırmış durumda. Bir üst sokaklarına kaldırımın yapıldığını duyan vatandaşlar, 5741/42 sokakta bulunan kaldırımsız alanlara da belediye ekiplerinin el atmasını istedi.

izmir karabağlar haber özel haber gündem sokak kaldırım çalışma muhittin selvitopu