ÖZEL HABER/ HDP'den 'Karşıyaka' açıklaması: Hiç kimse bir şeyden korkmasın!

TAKİP ET

Karşıyaka Belediyesi'nin işletmesi olan Kent Garden restoranın HDP logosuna benzetilmesiyle başlayan tartışma, logonun kaldırılmasıyla devam etmişti. Tartışmaya HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'da dahil olarak  'Hiç kimse bir şeyden korkmasın. Bizim birbirimizi anlamaya ve normalleşmeye, bir arada yaşamanın imkânlarını yaratmaya ihtiyacımız var. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara taviz vermemeliyiz' dedi.

Aylin BAYRAM- Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’ye ait olan Kent Garden restoranın logosunun HDP logosuna benzetilmesi üzerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay logonun kaldırılmasına karar verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İzmir Gündemi’ne açıklamalarda bulundu.


BİR POLİTİKA VAR!

Karşıyaka’da Kent A.Ş.’ ye ait işletmenin logosunun HDP logosuna benzetilmesi üzerine çıkan tartışmalar hakkında açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Bu tür tartışmaları anlamlı bulmuyorum. HDP Türkiye’nin 3’ncü büyük partisi. Herhangi bir partisi de olabilir. Bunun üzerinden tartışma yaratmanın kimseye hiçbir faydası yok. Bu tür kutuplaşma ve söylemler üretmenin kimseye faydası yok. Bence bu küçük bir konu. Esas büyük konu bu tarz kutuplaşmayı yaratmaya dayalı. Bir politika var. Toplumun birbirine yaklaşmasından, birbirine dokunmasından, birbirini anlamasından, ortak duyguları paylaşmasından korkan bir iktidar var. Bu küçücük bir olayı böyle değerlendirmişlerse, bundan birileri çekinmişse ne diyebilirim ki. Biz barış için, demokrasi için çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse bir şeyden korkmasın. Bizim birbirimizi anlamaya ve normalleşmeye, bir arada yaşamanın imkânlarını yaratmaya ihtiyacımız var. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara taviz vermemeliyiz” açıklamasında bulundu.
 

karşıyaka karşıyaka belediyesi serpil kemalbay kent garden restoran hdp hdp logosu karşıyaka cemil tugay