ÖZEL HABER - İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden büyüme mesajı: 29 Ekim 2023'de hedef 50 bin sporcu

TAKİP ET

Koronavirüs salgını sonrası ekonomik anlamda birçok alan zor bir dönemden geçerken, bu durumdan en fazla etkilenen spor kulüpleri oldu. Bazı kulüpler branşlarını kapatmak zorunda kalırken, dünyada çok sayıda spor kulübü ise iflas bayrağını çekti. Pandemi sürecinde doğru bir yapılanmaya giden İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ise 'Yeni normal'e geçiş ile birlikte  kulübün mevcut durumunu gazetemize anlattı.

Oktay Güçtekin / İzmir Gündemi - COVİD-19 pandemisi nedeniyle Türkiye ve Dünya ekonomisi büyük yara aldı. Özellikle ekonomi anlamında en çok payın sahibi olan spor da, pandemi sürecinden en çok yara alan alanların başında geldi. Türkiye’de bazı kulüpler altyapı branşlarını kapatma kararı alırken, dünyada bazı kulüpler ise iflas bayrağını çekmek zorunda kaldı. İzmir’de ise çocukların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve arka mahallelerde kalan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması adına büyük önem taşıyan İzmir Belediyesi Spor Kulübü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Pandemi sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün durumunu gazetemize değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Direktörü Kemal Özdönmez, herhangi bir küçülmenin söz konusu olmadığını söyledi.  Özdönmez ayrıca kadın sporculara karsı her zaman pozitif ayrımcılığın olduğunu ifade etti.
 
“Yeni çalışma alanları yaratıyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün 41 branşta hizmet ettiğinin altını çizen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Direktörü Kemal Özdönmez, mevcut rakamları arttırmak için  çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özdönmez “Kulübümüzde toplam 41branş ile hizmet vermekte. Bubranşlarda lisanslı olarak 1147 sporcu mücadele etmektedir. Bu rakamı daha ileriye götürmek için geniş kapsamlı yeni bir projeyi hayata geçirmek için yeni yöntemler ve çalışma alanları yaratıyoruz” dedi.
 
“Herhangi bir branşta kapanma söz konusu değildir”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde herhangi bir branşın kapatılmasının söz konusu olmadığını söyleyen Gençlik Direktörü Kemal Özdönmez, mevcut takımlara takviyelerin yapılacağını ifade etti. Özdönmez “Kulübümüzde tüm branşlarda faaliyetler devam etmektedir. Tüm takımlarımıza gerekli takviyeler yapılması için planlamalar yapılmaktadır. Kulüp bünyesi içinde yer alan herhangi bir branşı kapatma söz konusu değildir. Özellikle bundan sonraki dönemlerde yetiştiricilik kimliğimizi daha da ileriye götürmek için çalışmalarımız olacak. İzmir’i Türk sporunun örnek kenti yapmaya yönelik üç yıllık stratejik planını oluşturmaya başladık. Cumhuriyet’in 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihine kadar uygulanacak plan da branş ve sporcu sayısını artırmaya yönelik hedefler içeriyor. Diğer yandan da İzmir’i spor kenti yapacak öz kaynak programları ile ulusal ve uluslararası büyük organizasyonların ev sahipliğini kapsamı içerisine alıyor” diye konuştu.
 
“Aktif sporcu sayısı 50 bini aşacak”
Tunç Soyer’in genç sporculara çok önemli destekler verdiğini söyleyen Gençlik Direktörü Kemal Özdönmez  aktif sporcu sayısının üç yıl içerisinde 50 bini aşacağını söyledi. Özdönmez “Sayın Başkan Tunç Soyer spor aşığı. Sporun her dalında atılım yapılması için destek verirken, İzmir’in deniz kenti olması nedeniyle özellikle su sporlarında marka bir şehir olmamızı istiyor. Bisiklet, yürüyüş, dağcılık, kürek, yelken, sutopu, yüzme ve triatlon gibi branşlarla spor yapan bir kent silüeti yaratılırken, özellikle su ve engelli sporlarına yönelik çok sayıda ulusal ve uluslararası turnuva, takvime alınacak. Stratejik planın geniş bir bölümünü, İzmir kulüplerinin sahip olmadığı spor branşlarını açarak toplumun her kesimini sporun içine aktif olarak çekmek oluşturuyor. Buna yönelik üç yıl içerisinde toplam branş sayısı 50’ye çıkartılırken, aktif sporcu sayısı 50 bin barajına taşınacak” dedi.
 
“Pozitif ayrımcılık hep kadından yana olmuştur”
Kadınlara yönelik her zaman pozitif bir ayrımcılığın olduğunun altını çizen Özdönmez, ulaşılan kişi sayısının arttırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Özdönmez “Kulübümüzde pozitif ayrımcılık hep kadından yana olmuştur. İzmirli kadınlara aerobik, zumba, dans, pilates, fitness kursları dönemler içinde hep faaliyet göstermiştir. Bundan sonra da uygulamalar daha fazla kadına ulaşacak şekilde büyüyecektir. Kadınlardan sonra en değerli kazancımız çocuklarımızdır. Onlara spor aşkını ve disiplinini aşılamak için spor okullarımız hizmetlerimiz sürmektedir. Covid salgını nedeniyle spor okullarımızdaki faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kaldık. Devletimizin koyduğu kurallara ve isteklere göre faaliyetlerimize yeniden başlayacağız. Kadın ve çocuk, kulübümüzün  en özel hizmet alanlarımızdır” ifadelerini kullandı.

“İzmir tam anlamıyla spor kenti kimliğine kavuşacak”
İzmir’i spor kenti yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Kemal Özdönmez, bu düşüncelerini Cumhuriyet’in 100’üncü yılına kadar başaracaklarını söyledi. Özdönmez “Covid 19 pandemisinde gelecek için özel bir çalışma programı hazırlamaya başladık. “50 branş, 50 bin sporcu” sloganıyla hazırlanan planın en önemli maddelerinden birini profesyonel liglerden adım adım uzaklaşıp var olan kaynağı daha fazla sporcu yetiştirmeye aktarmak oluşturuyor. Plan dahilinde Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadele eden ekip, bölgesel lige inecek. Kadınlar Voleybol 1. Ligi’ndeki ekibimiz, yeni sezonda Bölgesel Lig’den devam edecek. Süper Amatör Küme’deki futbol ekibi tamamen yetiştirici kimliğe bürünecek. Futbol, basketbol ve voleybol şubelerinin mevcut bütçeleri geliştirilecek öz kaynak sistemine harcanırken, yetişen oyuncular da draft organizasyonu sayesinde İzmir kulüplerine bedelsiz olarak verilecek. Ekim ayında yapılması planlanan 9 Eylül Yarı Maratonu ve İzmir Maratonu ile birlikte başlayacak üç yıllık süreç, İzmir Körfez Festivali, Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası ile zirve yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik  ve Spor Dairesi Başkanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyespor’un ortaklaşa hazırladığı stratejik plan, Cumhuriyet’in 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihine kadar olan süreçte İzmir’i kelimenin tam anlamıyla spor ve spor organizasyonları kimliğine kavuşturacak” diye konuştu.