ÖZEL HABER/ İzmir'de öğrenciler isyanda! CHP'den destek

TAKİP ET

İzmir'de kiralık ev ve kalacak yurt bulmakta zorlanan üniversite öğrencileri, geceyi Buca ilçesindeki Hasanağa Parkı'nda geçirdi. Öğrenciler, 'Barınamıyoruz, sokaktayız' yazılı pankart açarak belklediği parkta CHP'li vekillerden destek geldi. Öğrencilerin yanına giden CHP'li Mahir Polat, 'İktidar öğrencilerin seslerini duymuyor' dedi.

Mediha EKİCİ/İZMİR GÜNDEMİ YÖK’ün üniversitelerde eğitimi yüz yüze yapacağız açıklamasının ardından kentlerde kiralar artışa geçti. Üniversite okumak için farklı şehirlerden İzmir’e gelen öğrenciler, ev kiraları ile yurt fiyatlarının yüksek olması nedeniyle barınacak yer bulamayınca parklarda sabahladı. Buca ilçesindeki Hasanağa Parkı’nda ve Bornova Büyükpark’ta bir araya gelen bir grup öğrenci, ‘Barınamıyoruz, sokaktayız’ yazılı pankart açarak duruma tepki gösterdi. Buca Hasanağa Parkı’na giden CHP İzmir Milletvekilleri  Mahir Polat ve Bedri Serter, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Merve Doğan, öğrencilerin taleplerini dinledi. Yaşanan süreçle ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP İzmir İzmir Milletvekili Mahir Polat, iktidarın süreci plansız yürüttüğüne dikkat çekti. 

CHP'li Vekili Mahir Polat, “2002’de öğrencilerin yüzde 9.7 si Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalırken 2020’de bu oran yüzde 8.2 ye düştü. Pandemi sürecinde desteklenmeyen özel yurt sahiplerinin batması ve yurtların kapanması ile birlikte sorunlar peş peşe geldi. Yüz yüze eğitim kararının ardından artan kontenjanlar konut arzındaki sıkıntıyla birleşince bu sonuç ortaya çıktı. Öğrencilerimiz maalesef misafir edebileceğimiz yurtlar ve uygun fiyatlara kalacakları ev bulamadılar” dedi.




İKTİDAR ÖĞRENCİLERİN SESLERİNİ DUYMUYOR

Öğrencilerin yaşadığı barınma sorununun plansızlıklarla ilgili olduğunu vurgulayan CHP’li Polat, “Bu öğrencilerin bir kısmının kayıt yaptırmaktan vazgeçtiğini öğreniyoruz bir kısmı ise kayıtlarını dondurup eğitim haklarını bir sonraki yıla bırakmaya çalışıyorlar. Bunların hepsi bizim vicdanımızda çok ciddi problem olarak yansıyor. Dün akşam da öğrencilerle birlikteydik, bu öğrenciler okumak istiyorlar başlarını sokabilecek bir yurtları olsun istiyorlar. Öğrenciler, plansızlığa isyan ediyorlar biz de bu plansızlıkların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bir an evvel bu öğrencilerin eğitimi için devletin ilgili kurumlarının önlem alması gerektiğini düşünüyoruz. Onların yanında olup onların seslerini duymayan vicdanı kör, vicdanı sakat iktidara duyurmalarında aracı olmak ve onların oradaki eylemlerine katkı vermek için yanlarındaydık. Bir an evvel öğrencilerin sağlıklı barınabilecek yurtlara yerleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“YÖNETİLEMEYEN TÜRKİYE GERÇEĞİ…”

Polat, “Zaten baştan beri bu politikanın yanlış olduğunu görüyoruz. Plansız programsız her şeyde olduğu gibi burada da bir plansızlık bir programsızlıkla karşı karşıyayız. Yönetilemeyen Türkiye gerçeğinin öğrencilerin başlarını sokabileceği yurt olmaması problemiyle de karşımıza çıktığını görüyoruz” 








 

chp mahir polat öğrenci