ÖZEL HABER/ Karabağlar'da kaldırımsız yollar tehlike yaratıyor!

TAKİP ET

Karabağlar Belediyesi'ne bağlı 5714 /1 sokakta bulunan cadde üstünde iki taraflı kaldırım bulunmaması çevre vatandaşları isyan ettirmiş durumda. Belediyeden acilen kaldırım beklediklerini söyleyen vatandaşlar, sağlık ocağının da bulunduğu cadde üzerinde yürürken korktuklarını dile getirdi.

Oktay Güçtekin / İzmir’in nüfus anlamında en büyük ikinci ilçe olan Karabağlar’da vatandaşlar arka mahallelere çalışmaların gelmemesinden yakınıyor. Vatandaşlar yollarda engelli yolunun olmasını beklerken Karabağlar’da birçok noktada ise kaldırım dahil bulunmuyor. İnsanların yoğun kullandığı ve otobüslerin dahil geçtiği yollarda kaldırımın olmaması ise büyük bir tehlike yaratıyor.

Karabağlar’a bağlı Sarıyer Mahallesi’nde bulunan iki yolda da uzun mesafeli olarak kaldırımın bulunmaması endişe yaratıyor. Özellikle Sarıyer Mahallesi 5714/1 sokakta bulunan Karabağlar 30’Nolu Aile Sağlık Merkezi’ne gelen vatandaşlar ölümle burun buruna geliyor. Yolun iki tarafında kaldırım bulunmayan cadde de sağlı sollu araçlarında park etmesi sonra vatandaşlar yolun ortasından yürümek zorun kalırken, özellikle yolun virajlı olması büyük bir tehlike yaratıyor. Yolun yapısından kaynaklı olarak araçların görüş mesafesinin kısa olduğu gözlenen yolda sağlık ocağına ulaşmak isteyen kişiler ve çocuklar büyük bir korku yaşıyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar Karabağlar Belediyesi'ne çağrıda bulunurken, herhangi bir kaza yaşanmadan önlemlerin alınması talebinde bulundu. 

Karabağlar’da bir çok noktada bulunan kaldırım sorununa bir diğer örnek ise bir alt sokakta bulunuyor. Otobüs güzergahında bulunan yolda yaklaştı 50-60 metre boyunca iki taraflı kaldırımın olmaması dikkatleri çekti. Birçok evin bulunduğu güzergahta bulunan yolun bazı kesimlerine araçların parketmesi sonucu, vatandaşlar burada da yolun ortasından yürümek zorunda kalıyor. Kaldırımın bulunmadığı yolda engelli bireyler ise adeta yaşam savaşı veriyor.