ÖZEL HABER/ Karabağlar 'da memurların promosyon bilmecesi!

TAKİP ET

Karabağlar Belediyesi'ne mensup kamu memur ve işçileri yapılan 3 promosyon ihalesinde anlaşmaya varılamadığı için bir yıldır hakları olan promosyonları alamadıklarını iddia etti

İZMİR GÜNDEMİ-  Yılbaşından önce Bankalar ve kamu kurumları arasında yenilenen sözleşmeler gereği memurlara ödenen promosyon miktarı belirlendi.

İddialara göre Karabağlar Belediyesi, kamu memuru ve işçileri yapılan promosyon ihalelerinde bir anlaşmaya varılamadığı için promosyon alamadıklarını söylediler. Gazetemize konuşan Karabağlar Belediyesi kamu memur ve işçileri bu konuda mağdur olduklarını ve bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini dile getirdi.

İHALELER DURDURULDU

İddiaya göre yapılan üç ihalede de bir sonuç alınamadığını söyleyen Karabağlar Belediyesi Kamu Memur ve İşçileri,"İki, üç ihale oldu ve bir sonuca bağlayamadılar, güncelleyemediler. Bir sonuca varamadı idare tarafından. Geçen sene 10. aydan bu yana bütün kurumlar mevcut ihaleleri yaparak promosyonlarını güncellediler. Bir tek bizim belediyemizde 500'e yakın memur ve kadrolu işçinin promosyon ihalesi olmadı, hala da yapılmıyor. Karabağlar Belediye Başkanı da ihaleye çıkılacak diyor.  En son yapılan ihale de promosyon görüşmeleri 3 yıllık olacak şekilde 13 bin 500 lira ile Vakıflar Bankası'nda kaldı. Yapılan bu ihale sonrasında iş yeri, ihale geçerlilik süresini geçirdiği için banka, kendi şartlarını dayattı. Bankanın kendi şartları çalışanların aleyhine olduğu için kabul görmedi. Yapılan ilk ilahede 4 yıllık olucak şekilde 20 bin lira verildi. Verilen bu tutarı da, daha yüksek olabilir diye çalışanlar kabul etmedi. Bu şekilde geçen sene 10. aydan itibaren üç sefer ihale yapıldı. Şimdi ise bu ihaleler durduruldu, ihaleye de çıkarılmıyor. Daha 1.5 seneye yakın bir süresi var ihalenin bitmesine şu an o bekleniyor diye düşünüyorum " dedi.

HOMURDANMALAR VAR

Yaşanan bu durumun ciddi tepki yarattığını dile getiren Karabağlar Belediyesi Kamu Memur ve İşçileri,"Çalışanlar tarafından ciddi bir tepki alıyor. Çoğu memur, bu durumu yetkili sendika yapıyormuş gibi gördü. Sendikadan istifalar oldu, homurdanmalar var. Sonuç olarak memur, çok fazla başkana karşı çıkamıyor. Bu ihaleyi başkanlığın devreye girip, yapması gerekiyordu. 30 tane ilçe belediyesi var, hepsi yılbaşından önce ihaleleri bitirdi ama bir tek bizim belediye bunu yapmadı. Belki de yapamadı, beceremedi.İhalede bankanın vermiş olduğu teklifler uygun görülmedi güya ama işverenin çabasının eksik olduğunu düşünüyoruz. Görüşülüp bu kadara biter denilmeliydi, bu konuda sadece banka müdürlerinin, şubenin gelip verdiği teklif üzerine değerlendirmeye tabi tuttular buda uygun görülmedi" ifadelerini kullandı.

VAKIFLAR BANKASI'NDAN VAZGEÇEMİYORLAR

Şirket işçilerinin ihalesinin sonuca bağlanıp kamu işçilerinin ihalesinin bir sonuca bağlanmadığını iddia eden Karabağlar Belediyesi Kamu Memur ve İşçileri,"İhaleye çıkılması gerekiyor. Bir banka ile anlaşılması gerekiyor fakat ısrarla Vakıflar Bankası'ndan vazgeçemiyorlar. Başkanlık kurulduğu günden bu yana Vakıflar Bankası ile çalışılıyor. Şirket işçilerinin promosyon ihalesi yapıldı. Şirket işçileri için yapılan ihale sonunda Vakıflar Bankası'ndan , Yapı Kredi Bankası'na geçildi. Kadrolu memur ve işçilerin ihalesi ise üç kere yapılmasına rağmen, istenilen rakamlar verilmediği için kabul görülmedi ve iptal edildi. Seçimden sonra bakarız denildi, seçimde bitti. İşveren olarak, Belediyenin Mali Hizmetleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü ihale şartnamesini hazırlar bankalara gönderir, bankalarda gelir teklif verir. Bu durum biraz açık artırma usulü yapılır. Enflasyon ile birlikte memurların maaşları ciddi bir biçimde artış gösterdi. Bir memurun ortalama maaşı şu an 17-18 bin lira. Türkiye'de kamu da çalışan herkes bu ihaleleri yaptı. Bizim başkanlıkta iyi niyetli olarak ihaleye çıktı ama 3 ihale de kabul görmedi ve güncellenemedi. 8-9 aydır işçiler promosyonlarını güncelleyemediler. Seçimden sonra yapılabilir diye bir durum vardı ama kesin bir gelişme yok" dedi.

kamu memur işçi promosyon karabağlar belediyesi ihale