ÖZEL HABER/ Kırtasiyecilerden yeni dönem öncesi çağrı!

TAKİP ET

Okulların 6 Eylül'de yüz yüze eğitime başlaması kararını değerlendiren İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı ve İESOB Başkanvekili Hulusi Demir Kırtasiyecilerin yüzde 95'lik bir iş kaybı yaşadığını açıkladı.

Mediha EKİCİ/İZMİR GÜNDEMİ - Tüm dünyayı etkileyen ve yaklaşık 2 yıldır yüz yüze eğitimin yapılamadığı okullar, 6 Eylül’de açılmaya hazırlanıyor. Öğrencilerin online derslerle aldıkları eğitimle sürdürdükleri pandemi sürecinde birçok iş kolu da olumsuz etkilendi. Kırtasiyeciler de pandemi nedeniyle son 2 yıldır yaşadıkları zorlu süreci İzmir Gündemi’ne anlattı. İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanvekili Hulusi Demir, “Pandemi nedeniyle kırtasiyecilerin işleri durma noktasına geldi. Üyelerimiz Eylül ayında okulların açılmasını dört gözle bekliyor “ dedi.

PANDEMİDE EN ÇOK ETKİLENEN 2. MESLEK DALI

Okulların açılmasının kente bir hareketlilik kattığını söyleyen Hulusi Demir, “Pandeminin ilk döneminde İzmir’de en çok etkilenen meslek dalları sıralaması için yaptığımız ankette yüzde 100’lük iş kaybı ile kantinciler 1’inci, yüzde 95’lik iş kaybıyla da kırtasiyeciler 2’nci sırada yer aldı” Dedi.

“ESNAFA, OKUL YÖNETİCİLERİ DE DESTEK OLMALI”

Kırtasiyecilik sektörünün pandemi döneminde iyice gelişen e-ticaret kaynaklı zarar gördüğünü belirten Hulusi Demir, “Bazı devlet okullarında kırtasiye malzemelerinin satılması ve bazı okulların kayıt esnasında velilerden kayıt parası alındığı gibi duyumlar alıyoruz. Bu da tüketicileri ve velileri kötü etkileyerek piyasadaki para dönüşümünde olumsuz bir durum yaratıyor. İnsanların artık eğitime ayırdıkları bütçe minimum seviyede, bir de okullarda ticaretin önü açılırsa durum daha da kötüye gider. Esnafa, okul yöneticileri de destek olmalı ki kırtasiye sektörü kurtulsun. Okullarda kırtasiye ve yardımcı ders kitabı satışı da olmamalı. Bu bizim işimiz” diye konuştu.



‘İZMİR’İN DEĞİL, TÜRKİYE’NİN SORUNU!’

Pazarlarının gerçek anlamda küçüldüğünün altını çizen Demir, beklentilerini şu sözlerle açıkladı; “Beklentimiz, büyük mağazalarda kırtasiye satışının durdurulmasıdır. Önümüzdeki aylarda Ticaret Bakanlığı’ndan bir yasa tasarısı gelecek, zincir marketlerde kırtasiye malzemesi satışların durdurulması konusundaki taleplerimiz mecliste görüşülecek. Umuyoruz beklentimiz gerçekleşir. Bu sadece İzmir’in değil, tüm Türkiye’deki kırtasiye sektörünün beklentisi ve sorunudur” diyerek sözlerini noktaladı.


 

kırtasiyeciler izmir kırtasiyeciler odası hulusi demir yüz yüze eğitim