ÖZEL HABER/ Konak'ta metruk binalar tehlike saçıyor, vandallar da levhaları çalıyor!

TAKİP ET

İzmir Konak'ta yıllar önce yapılmış ancak bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar tehlike saçıyor. Özellikle ülkemizde son günlerde yaşanan deprem dalgaları sonrası yıkılma tehlikesiyle gündeme geldi. 

Oktay Güçtekin / İzmir’de birçok bölgede bulunan, yıllar önce yapımı tamamlanan ve günümüzde bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutmuş binalar tehlike saçıyor. Konak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Varyant’ta da buna benzer bir durum yaşanıyor. Bina önlerinde belediye ekipleri gerekli önemleri almaya çalışsa da şehir vandallarının hedefi haline geldi. Yıkılma tehlikesi olduğunu belirten metal levhaları çalan vandallar, birçok yurttaşın canını tehlikeye atıyor. 

Konak Belediyesi ekipleri de Varyant’ta bulunan ve haberini yapmak üzere olduğumuz binadaki uyarı levhalarının çalınmaması için kalıcı bir yöntem geliştirerek, önlem aldı. Caddeye yakınlığından dolayı vatandaşların geçerken tereddüt ettiği ve çevre halkının ise kimin kullandığını bilemediği metruk bina için demir bir bariyer oluşturuldu. Binanın önüne demir bir bariyer çeken ekipler böylelikle küçük tabelaların çalınmasını engellemeyi amaçlıyor. Yetkililerden aldığımız bilgilerde ise, aynı binaya birkaç defa güvenlik tabelası ve demir korkuluklar yapıldığı belirtildi. Alınan önlemlerin her defasında vandallar tarafından çalınmasından oldukça şikayetçi oldukları aktaran ekipler, bir süredir kalıcı bir önlem aradıkları ve son olarak çözümü demir bariyerler ile bulduklarını aktardı.

konak varyant metruk bina tehlike saçıyor levha vandal çalıyor