ÖZEL HABER/ Öğrenci, öğrenciyi dolandırıyor! İzmirliler dikkat!

TAKİP ET

Her geçen gün yeni  dolandırcılık yöntemleriyle güne başlıyoruz. Dolandırıcılar, şimdi de binbir zorlukla eğitim almaya çalışan üniversite öğrencilerinin harçlıklarına göz diktiler. Öğrenciyiz bahanesiyle üniversite öğrencilerine  ingilizce seti satan sahte öğrenciler,  mağdurlara bin 500 liralık senet imzalatarak olmayan seti sattılar. ​​​​​​​



İzmir Gündemi/ İzmir’de yeni bir dolandırcılık yöntemi türedi. Üniversite öğrencisi olduklarını belirterek kendilerini acındıran kişiler, İngilizce seti bahanesiyle onlarca kişiyi dolandırdı. Dolandırılan mağdurlara, ‘Bizde öğrenciyiz. Harçlığımızı çıkartmak için satıyoruz. Seti  alın 15 gün içerisinde vazgeçersiniz’ diyerek bin 500 liralık senet imzaladılar. 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalar yapan mağdurlar, yaşadıklarını anlattı. Ege üniveristesi öğrencisi Y.Y, “Ege üniveristesi kampüsünde otururken bir arkadaş yanıma geldi ve hızlı dil öğrenme diye bir paket tanıttı.Paketi alıyorsun 14 günlük bir cayma hakkı veriyoruz denildi. Öğrenci olduğum için öğrenci öğrencinin halinden anlar diyerek sözleşmeyi imzaladım.Tabi sözleşmeyi okuduğumda her şey normaldi, benim aleyhine bir şey gözükmüyordu. İmzayı attıktan üç gün sonra malum firmayı aradım ve sözleşmemi iptal ettiklerini söylediler. Ancak 14 günün sonunda firma beni tekrar aradı ve benden eğitim bedeli olarak bin 500 lira istediler. Bende daha önce arayıp sözleşmeyi iptal ettiğimi söyledim. Bana sözleşmenin telefon üzerinden iptal olamayacağını söylediler.Öğrenci olduğumu o parayı ödeyemeyeceğimi söyledim. Onlarda benimle dalga geçerek merak etme biz sana yardımcı oluruz yeterki sen parayı öde dediler. Ben de kabul ettim istedikleri meblayı.Daha sonra direk tüketici başvuru merkezine  gittim ve olayı anlattım.Oradan aldığım dilekçeyi iadeyi taahütlü mektup olarak firmaya gönderdim.umarım iptal olmuştur” dedi.

HALEN TEDİRGİNİM

Ege üniveristesi öğrencisi K.G. işe şunları söyledi; “Bir arkadaş beni yolda çevirdi ingilizce eğitim seti tanıtmak istedi.Bende arkadaşa yardımcı olmak için durdum dinledim.Bana hızlı dil öğrenme diye bir paket tanıttı.Paketi deneme amaçlı satın alabileceğimi daha sonra eğer paketi beğenmezsen 14 gün içinde çayma hakkımı kullanabileceğimi anlattı.Aynı şekilde benim gibi yüzlerce öğrenciyi dolandırmışlar.Daha sonra cayma hakkımı kullanmak için aradığımda bana verilen iletişim numarası ile e mail adreslerinin sahte olduğunu anladım.O sözleşmedeki sadece adres ile İban numarası doğruymuş.Bende hemen iki gün sonra konak kaymakamlığında bulunan tüketici başvuru merkezine başvurdum.Oradan aldığım dilekçeyi iadeyi taahütlü olarak dolandırıcıların adresine gönderdim.Bu şekilde ellerinden kurtuldum.Ama emin olmadığım için tedirgin bir halde yaşıyorum.”

PEKİ NASIL KORUNMALI?

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu’nun FOX TV’ye verdiği demece göre:Dışarıda bu tür sözleşmelere asla imza atmasınlar.Eğer imza attılar ise 14 gün içinde hemen gidip cayma bildirimini alıp iadeyi taahütlü mektup şeklinde onu sözleşme imzaladıkları firmanın adresine göndermeleri gerekiyor.14 günlük cayma süresi bitse dahi üzerine 1 yıl ilave edilecektir çünkü sözleşmede eksik bilgilendirme var.Yani tüketicilerin bir yıllık itiraz süresi var.Eğer gerekli firmalar ısrarcı olurlarsa tüketiciler tüketici mahkemelerine başvurabilirler.
 
 

eğitim seti dolandırıcılığı izmir dolandırıcılık