Özel Haber/ Serdar Aksoy, Menemen'e Dair Projelerini Anlattı

TAKİP ET

CHP Menemen Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Serdar Aksoy çalışmalarını ve adaylık sürecini anlattı. Aksoy, 'Gençlerin, kadınların tüm kimlik ve kültürlerin olduğu bir anlayışla Menemen'i yönetmeye adayım' diyerek iddiasını ortaya koydu


Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday adayları belli olmaya başladı. Doğup büyüdüğü Menemen’e hizmet etmek için CHP Menemen Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Serdar Aksoy siyasete giriş serüveni ve neden aday olduğunu anlattı. Uzun yıllardır siyasetin içinde olan Aksoy, “Aday adaylığımızı nisanda açıkladık. Şu anda Menemen'de çok ciddi bir çalışmamız var. Sahada çalışmalar yaparken, proje üretmeyi de sürdürüyoruz" dedi.

'ARTIK DEĞİŞİM VE YENİLENME ŞART'   

Babasını milletvekili olmasından dolayı her zaman siyasetin içinde yer aldığını dile getiren Aksoy, “Ankara Çankaya’da SHP İlçe Başkanlığı yaptım. Gençlik kolları başkanlığı yaptım. Daha sonraki süreçte de siyasetin içinde olmaya devam ettim. Ama geldiğimiz son noktada şunu gördük. Partinin içerisinde artık bir şekilde değişimin yenilenmenin, yeni bir vizyon, misyon anlayışının var olası gerekiyor. Sadece Menemen için geçerli değil, partimizin olduğu birçok yerde buna ihtiyaç var. Artık burada bizim bir değişimi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Çünkü sıkıntı var ve bunu görüyoruz. İzmir siyasetinde sorun var. Bunların giderilmesi gerekiyor. Dolayısıyla yenileşmenin gerçekleşmesi lazım diye düşünüyorum. Ama burada kastım şu değildir. A kişi gitsin de yerine kim gelirse gelsin mantığında değilim. Bu siyaseten bir duruşa denk gelmiyor. CHP için en büyük sıkıntı nedir diye soracak olursanız pek çok şey sıralanabilir ama yerellerde bir başarı öykümüzün olmamasıdır. Bunu gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de projeler üretmemiz gerekiyor. Belli sloganların arkasın sığınarak siyaset yapma dönemini bir kenara koymalıyız” dedi.

‘HALKÇI BELEDİYECİLİĞİ SAVUNUYORUZ'

Halkçı belediyecilik anlayışını savunduğunu belirten Aksoy, “İki temel hedefimiz vardı; birincisi toplumsal kesimleri bir araya toplamaktı. Çünkü Menemen’de her mahalle ayrı ayrı gettolara ayrılmış durumdadır. Toplam 65 mahallemiz var. Bu gettolarda kurulacak sandıkların sonucunda bir temsilci gelecek dolayısıyla biz bu kesimlerin tamamını yan yana getirmiş oluyoruz. Türkiye’de barıştan bahsediyorsak işte size toplumsal barışın ilk adımı. İkinci amacımız ise hesap verebilir bir belediye ve hesap soran bir halk oluşturmak. Belediyeye ne geldi, ne gitti, ne kadar para harcandı, hangi yatırımlar var ya da kim işe alındı, kim çıkarıldı, hangi firmalardan alımlar yapıldı bunların tamamının hesabını verebilir bir belediye yönetimine ihtiyacımız var. Aslında halkçı bir belediyecilik anlayışını savunuyoruz. Aynı 1980 öncesinin Fatsa’sında ya da Ovacık’ta olduğu gibi bir organizasyona gidiyoruz” şeklinde konuştu.

‘İLK PROJELERİMİZ DEZAVANTAJLI BÖLGELERE YÖNELİK' 

Menemen’in demografik anlamda karışık bir yapıya sahip olduğu ve farklı kesimlerden, farklı alt kimliklerden insanların olduğunun altını çizen Aksoy, “Burada kendisini dışlanmış ötekileştirilmiş olarak gören kesimler var. Roman mahalleri, Asarlık ve Koyundere bölgesinde daha çok Kürt vatandaşlarımızın oturduğu bölgelerdir. Biz ilk projelerimizi buralara yönelik yaptık. Daha sonra Menemen’in merkezine geldik. Bu projeler alt-üst yapıyla ilgili olacak ama eğer kendinizi sol, sosyal demokrat bir parti olarak tanımlıyorsanız o zaman sizi diğer partilerden ayıran unsurları da ön plana çıkartmalısınız. Kadınlara, gençlere, engellilere ya da toplumda sıkıntılı pozisyonda olan insanlara yönelik siyaset üretmekle, hizmet üretmekle, sosyal belediyeciliği ön plana çıkaracak işlerle olacak şeylerdir. Bizim şimdiye kadar ki en büyük sıkıntımız buydu. Çünkü bizi klasik sağdan ayıran unsurlar nelerdir? Bu doğrultu da hareket etmek gerekiyor. Biz aday adaylığımızı nisan ayında açıkladık. Yani nisandan bu yana sürekli olarak çalışıyoruz ve proje üretiyoruz. Kahve ve ev toplantıları STK’lar, diğer siyasi partilerle görüşmeler hızla devam ediyor” dedi.

‘PROJELERİMİZ İÇ DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇİRMEYE YÖNELİK'

Projelerini sıralamaya devam eden Aksoy, “Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi kuralım dedik. Menemen tarım şehri ise yoğurdu, sütü, ıspanağı, çileği varsa burada bir kooperatife ihtiyaç var ki bunu gerçekleştirip köylüyü ayakta tutabilelim. Bunun içine butik köylerini de koyduk. Bu köyleri iç turizme açıp köylüyü var olduğu yerde kalkındırma gibi bir iddiamız var. Roman mahallelerine, Asarlık’a, Koyundere’ye yönelik birçok projemiz oldu. Bir de Menemen’in yıllardır beklediği üniversite konusunda çalışmamızı açıkladık. Şehrin içinde ya da kuzeyinde yer alacak bir üniversite Menemen’e katkı sağlar. Biz eğitim vakfı kurarak, vakıf aracılığıyla üniversiteyi kurmak istiyoruz. Kadın ve gençlik dayanışma merkezleriyle ilgili de henüz açıklamadığımız çalışmalarımız var. Özellikle kadınlarla ilgili projelere çok ihtiyacımız var. Çünkü Menemen’de kadının adı yok. Hem kadın kimliğini geliştirme anlamında hem de kadının üretime dahil edilmesiyle kadının cebine para girmesi için çalışıyoruz. İşin hem ekonomik hem de sosyolojik boyutu var. Sporla ilgili de mevcut durum devam edecektir. Bizim için sporun amacı bölgedeki gençleri tinerden ve terörden uzak tutmasıdır. Kendi kimliğini oluşturarak Menemen’in iç dinamiklerini harekete geçireceğiz. Kültür-sanat etkinliklerimiz de olacaktır. Geleneksel hale getireceğimiz Menemen Festivali yapacağız. Ama bu festival lümpen bir kültür etkinliği olmayacak. Hem esnafı hem de toplumu doyuracak etkinlikler olacak” diye konuştu.

SERDAR AKSOY KİMDİR?

Menemen'in içinden biri olarak aday olduğunu dile getiren Aksoy, "Menemen doğumluyum. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunuyum. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi’nde Sermaye Piyasaları okudum. Ancak kendi işimi yapmadın. Babam inşaat mühendisiydi. Daha sonra onun işini devraldım. Aksoy İnşaat olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Evliyim ve 3 çocuk babasıyım" diyerek kendini tanıttı. 

serdar aksoy menemen belediyesi aday adayı