ÖZEL HABER/ Suriyeli Mültecilerden Soyer mesajı

TAKİP ET

İzmir Suriyeli Mülteciler Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali, CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın tepki alan mülteci açıklamasından sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yaptığı 'Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam" açıklamasına sevindiklerini belirterek açıklamalarda bulundu.

Mediha EKİCİ/ İZMİR GÜNDEMİ- Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan kentte yaşayan mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklamıştı. Çok fazla tepki alan CHP'li başkana bir tepki de İzmir Suriyeli Mülteciler Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali’den geldi.



İzmir Suriyeli Mülteciler Derneği Başkanı Muhammed Salih Ali, Tanju Özcan’ın “Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” açıklamasına mülteciliğin insanlık hakkı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

SOYER'E ÖVGÜ
Muhammed Salih Ali, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tutumundan da övgüyle bahsederek " CHP'li Bolu Belediye Başkanı ırkçı bir açıklamada bulunmuştu. Bu açıklama bizleri çok üzdü. Fakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in söylemi bizleri rahatlattı. Tunç Soyer, bizlere vatandaş gibi bakıyor ve ırkçılık yapmıyor. Soyer'de CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan'da CHP'li...  Bu durumun parti meselesi olduğunu düşünmüyorum, bireysel olarak değerlendirilmeli, Tanju Özcan'ı kınıyoruz. Tunç başkanın insanlığa değer verdiğini yaptığı yorumdan anlıyoruz. Bizler toplumdan dışlanmak istemiyoruz" açıklamasını yaptı. 



Ne olmuştu?
CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sığınmacılara su faturasında ve katı atık vergisinde 10 kat zam yapacaklarını açıklaması tartışma yaratmıştı.
Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de FOX TV’de katıldığı programda “İzmir’de 150 bin civarında göçmen var. Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk. Onların gündelik hayatlarında kolaylaştırıcı olmak bir sorun yaratılmasına imkan vermemek için çabalıyoruz. Adalet arayışları, sosyal hayata entegrasyonları ne varsa bunlarla ilgilenen birimimiz var. Onlar bir biçimde hayatın içerisindeler. Onlarla yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım" açıklamasından sonra gelen tepkilere ise sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapmıştı:
"Din, dil, ırk fark etmeksizin kimseyi sudan, hizmetten, güvenlikten yoksun bırakmam, bırakamam. Bu her şeyden önce uygulanan yanlış politikalara değil, insanlığa kesilen bir ceza olur. Yönetememenin sonucu olarak da görsek masumlara kesilen hiçbir ceza bize ait olamaz."
 

izmir suriyeli mülteciler derneği muhamed salih ali tunç soyer göçmen