ÖZEL HABER/Türkmentepe; 'Foça için büyük projelerimiz var'

TAKİP ET

 Foça Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, projelerini anlattı.  

İZMİRGÜNDEMİ/ İzmir siyasetinin aktif isimlerinden biri olan Gürol Türkmentepe, Foça için yola çıktı. Foça’ya dair projelerden bahseden Türkmentepe, mevcut başkanın çalışmalarından memnun olduğunu belirtti. Gürol Türkmentepe, "Uzun yıllardır Başkanımız Gökhan Demirağ başkanlık görevini yürütüyor. Biz yeni ve taze bir kan olarak iyi teslim alacağımız belediyeyi daha iyiye taşımayı hedefliyoruz" dedi.
 
 ‘YEREL SİYASET KÜÇÜMSENMEMELİ’
 
Yerel bazlı bir siyaset yapmanın öneminden bahseden Türkmentepe, “Bana göre yerelde yapılan siyaset küçümsenmemeli aksine oldukça önemli görülmeli. Çünkü siyaset yerelden genele gider. Yerelde çalışma yürüten siyasetçilerin, hayalini kurdukları Türkiye'yi çalıştıkları kentte gösterebilmeleri asıl mesele. Halka CHP'nin belediye başkanı bunları yapıyorsa genelde de iyi şeyler yapacaktır izlenimini vermek çok önemli. Şu an ülkemizde dikta rejiminin, bir diktatörün ülkeyi kötüye götürdüğünü ve kendi çıkarları uğruna ülkeyi tehlikeye attığını düşünüyorum. Ülke yapılan siyasetle, komşularımızla olan kavgalarla batıyor. Recep Tayyip Erdoğan'da yerelden gelme bir siyasetçi. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş bir isim. Siyasetin merkezinde rant ve çıkarlar değil, insan olmalı. Ben değil biz duygusu hakim olmalı. Koltuk sevdasına düşmek, sırf koltukta oturayım diye uğraşmak doğru bir şey değil” şeklinde konuştu.
 
‘DEMOKRATİK ANLAYIŞLA KENTİMİZİ KALKINDIRACAĞIZ’
 
Foça’ya dair projelerinden bahseden Türkmentepe, “Foça'nın 16 mahallesinde 10'ar kişiden oluşan toplamda 160 kişilik bir halk komitesi oluşturmayı planlıyoruz. Mahallenin muhtarı, mahallenin çeşitli parti başkanları, mahallede varlığını sürdüren sivil toplum örgütlerinin yer aldığı bir komite olacak. Bu komite üyeleri her belediye meclisine katılacak, söz hakkına sahip olacak. Demokratik bir anlayış ile kentimizi kalkındırmayı hedefliyoruz, halkımız da her kesimiyle yönetimde söz sahibi olsun istiyoruz” diye konuştu.
 
‘ÇOCUKLARIMI CEMAATLERİN ELİNE BIRAKMAYAAĞIZ’
 
Cumhuriyet Halk Partisi için eğitimli dinç gençler yetiştirmek istediklerini ifade eden Türkmentepe, “Foça'da 3 tane gençlik merkezi kurmayı hedefliyoruz. Gençlere ve kadınlara günde sabah öğle akşam olmak üzere 3 öğün yemeğin verildiği, içerisinde sanatsal faaliyetlerin yapıldığı merkezler olacak. Her dinden birer din önderinin olduğu da bir yer olarak bu gençlik merkezlerini kullanmayı hedefliyoruz. Dinimizi öğrenmeleri için gençlerimizi cemaatlerin eline bırakmayı doğru bulmuyorum. Din dersleri, Alevi Bektaşi kültürü ve diğer dinlerin eğitimleri verilecek. Kurslarda Kuran-ı Kerim'i hatim etmeyi başaran çocuklarımıza eğitim bursu sağlayacağız. Ayrıca spor ve müzik hocaları da merkezimizde yer alacak. Gençlik merkezi diyoruz ama aslında birer yaşam merkezi oluşturacağız. Gençlerimizin elinden tutacağız, onları sporda, sanatta başarılı olmaya zorlayacağız” dedi.
 
 
AMACIMIZ İYİYİ DAHA İYİYE TAŞIMAK
 
Şu an Foça'da yönetimsel bir sorun olmadığını söyleyen Türkmentepe, “Kazanmamız halinde sorunlu bir belediyeyi devir almayacağız. Seçime katılma amacımız iyiyi daha iyiye taşımak. Ayrıca değişim her zaman iyidir. Mevcut belediye başkanımız Gökhan Demirağ 15 yıldır Foça Belediyesi'nde görev yürütüyor. Biz parti disiplini gereği iyi ve yenilikçi şeyler yapmak için adayız. Tabi ki büyük projelerimiz var. Kentsel dönüşüm, turizm, spor, gençlik alanlarında çalışıyor ve ekibimle birlikte projeler yürütüyorum. Sosyal tesisler kurmayı düşünüyoruz. Gençlik merkezi projemiz de aslında hazır ancak partimizden onay almayı bekliyoruz” diye konuştu.
 


‘HEP SOKAKLARDAYIM’
 
Son olarak adaylık açıklamasıyla ilgili konuşan Türkmentepe, “Partilerinden aday adayı olmak isteyenler, partisine gider özgeçmişini bırakır, ardından dosyasını alır ve aday adayı olmaya hak kazanır. Ardından ilçe binasında basın açıklaması gerçekleştirir, aday adaylığını herkese duyurur. Çalışmalar adaylığın belirlendiği günden seçim gününe kadar sürer. Biz bu çalışmalara başladık. Diğer partilerden kimler belediye başkanlığı için yarışacak bilmiyorum. Kendi içlerinde muhakkak adayları vardır. Ancak bana kalırsa gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Ben bu düşünceyle sokağı hiç terk etmedim, onun için hadi sokağa inelim seçim çalışması yapalım gibi bir durum olmadı, çünkü ben zaten hep sokaktayım” diyerek sözlerini noktaladı.
 
 

Foça'da Eğitime Destek Konseri

Türkmentepe Foça'da Çalışmalara Hız Verdi


 
 

gürol türkmentepe foça belediye başkan aday adayı