ÖZEL HABER/ Yılan Hikayesi'ne dönen Alsancak Stadyumu'nda söz Altaylı taraftarlarda: 'Özlemimiz son bulsun'

TAKİP ET

İzmir'in köklü kulüplerinden olan Altay'da stat bekleyişi sürüyor. 2017 yılında Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu ile birlikte temelleri atılan Alsancak Stadyumu'nda belirsizlik devam ediyor. İnşaat süresini 550 gün denildiği Alsancak Stadyumu'nda, verilen sürenin üzerinden aylar geçti. Altay taraftarları rakipleri Göztepe'nin stadyumunun açılmasının ardından Alsancak Stadyumu ile ilgili bir gelişme olmamasına isyan etti. Gazetemize konuşan taraftar Burak Zeyre, 'Özlemimiz son bulsun' çağrısı yaptı

Özel Haber - Oktay Güçtekin/ Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nun açılmasının ardından İzmir’in diğer köklü kulüplerinin de stat arzusu artarak devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Karşıyakalı taraftarların stadyum konusunda tepkilerinin artmasıyla kentin gündemi değişmiş, hem iktidar kaynakları hem de yerel yönetimler konuyla ilgili açıklamalar yapmıştı. Altaylı taraftlar ise, gündemde Göztepe ve Karşıyaka’nın statlarının yer almasına tepki göstererek, Gürsel Aksel Stadyumu ile birlikte temeli atılan Alsancak Stadyumu’nun akıbetini merak ediyorlar. Yılan hikayesine dönen Alsancak Stadyumu’nda taraftarlar 2017 yılından itibaren sabırsızlıkla bekledikleri statlarına kavuşmak için gün sayıyor. 550 gün inşaat süresi verilen statlarının bir an önce açılmasını isteyen Altaylı taraftarlar adına gazetemize konuşan Burak Zeyre, “Büyük bir camianın taraftarlarının bu şekilde mağdur edilmesinden dolayı üzgünüm. Stadyum ile ilgili olarak sürekli oyalanıyoruz. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, bu süreçte yeteri kadar destek olmadı.  Göztepe’nin başkanlarında para var, bizim başkanımız Göztepe Kulübü başkanı kadar stadyuma destek olamadı. Biz stadyum için gelecek parayı tamamen devletten bekliyoruz. Bize ödenek yok deniyor, stadyum çalışmalarına baktığımız zaman sadece 2-3 tane işçinin çalıştığını görüyoruz. Bize stadyumun Ağustos ayında biteceğini söylediler ancak şimdi Şubat ayında biteceğini söylüyorlar. Biz artık bu gecikmeleri istemiyoruz. Tıpkı Göztepe gibi bizde stadımıza kavuşmak istiyoruz artık” diye konuştu.

“Bizi sürekli geçiştiriyorlar”
Sürekli farklı bilgiler verilerek yapım süreci ile ilgili kendilerinin geçiştirildiğini iddia eden Zeyrek “Ocak ayı gibi stadyumdan bilgi aldığımızda bize Ağustos gibi biteceğini söylediler. Ancak geçen gün Metro İnşaat tarafından bir paylaşım yapıldı, ödenek gelmediği yönünde ve çalışmaların ancak Ocak ayında bitebileceğini ifade ettiler. Başka bir bahaneleri ise ‘kale arkası tribünü yoktu rakip takım tribünü yeniden eklendi’ bundan dolayı iş uzadı diyerek bizi sürekli geçiştiriyorlar” dedi.

“Sesimizi yükseltince stat paylaşımları arttı”
Taraftar camiasının sesini yükseltmesin ardından stadyum ile ilgili paylaşımların arttığını söyleyen Zeyrek “Bu aralar çok fazla stadyum ile ilgili fotoğraf paylaşılmaya başlandı. Daha önce bize hiçbir bilgi gelmiyordu. Ancak taraftarlar olarak bizde biraz sesimizi yükseltince fotoğraflar paylaşılmaya başlandı. Son aşama olarak gözüken, kale arkasına Bornova stadyumu gibi rakip takım taraftarları için yer yapmışlar, üstünün kapanabilmesi için gerekli direkler dikilmiş, açık ve kapalı tribünde olduğu gibi oranında kapatılacağı bildirildi. Bu işlemler tamamlandıktan sonra ise çimlendirme, koltuklar ve iç işleri tamamlanacak. UEFA standartlarında bir stat olacağı söyleniyor ama şuan daha stat yarım halde” ifadelerini kullandı.

“Alsancak Altay’ındır”
Kulüplerinin yeni  yaşını bu sene Alsancak Stadyumu önünde kutladıklarını ifade eden Zeyrek “106. yılımızı normalde Kordon’da kutlardık ancak artık bu sene gerçekten yeni yaşımızda stadyumdan uzak olmanın üzüntüsü yaşadık. Bundan dolayı da bu sene kutlamaları stadyum önüne çekme kararı aldık. Ancak işin birde başka bir boyutu da var maalesef. 2-3 senedir bizim stadyumun yanına bile yaklaşmamız yasaktı.  Altınordu ile bir çekişme içerisindeyiz. Bildiğim kadarıyla Altınordu, Altınordu  hastanesinin olduğu yeri öncesinde almış ve hastaneyi oraya yapmış ve o arsadaki hakkından feragat etmiş. Alsancak Stadyumu ise hep Altay’a aitti. Ben küçüklüğümden beri orayı hep Altay Alsancak Stadyumu olarak bilirim. Benim babamın amcası İsmail Zeyrek, Mustafa Denizli döneminde Altay’da futbolcuydu o da o stadı hep Altay stadyumu olarak bilmiştir. Alsancak Altay’ındır. Orada oynayan diğer kulüpler sadece bizim misafirimizdir.” dedi

“Bahanelerle sorularımızın üstü kapatılıyor”
Sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Zeyrek “Taraftarlar gerçekten de çok tepkili. Sosyal medyada devam eden stadyumların son hallerini paylaşan sayfalar var ve orada hep bizim taraftarlarımız isyan halinde. Ancak yeni bahaneleri hep ‘sonradan tribün eklendi’ oluyor. Sürekli taraftarlarımızın ne zaman bitecek sorularına bahaneler bularak üstünü kapatıyorlar. Göztepe’nin stadyumu bizim stadyumumuzdan daha detaylı, ancak bize yaptıkları stadyum 15 bin kişilik butik bir saha. Türkiye’nin her tarafına stadyumlar yaptılar ancak bizim sahamıza gelince iş ilerlemiyor. Üçkuyular’da koşkoca bir AVM’yi tamamladılar Bizim stadımız bitmedi” diye konuştu.

“Yeni stadyum ile taraftar sayımız artacak”
Alsancak Stadyumuna kavuşmaları ile birlikte seyirci sayılarında da artış olacağını söyleyen Zeyrek “Doğanlar Stadyumu'nda oynamaya başladık ancak orası da gerçekten taraftarlar için çok uzak kalıyor. Belediye sağ olsun seferler koymuş o yöne doğru ancak  ne olursa olsun Alsancak’ta olduğu gibi bir taraftar topluluğu oluşamıyor orada. Şuan bizim 6 binlerde bir passo-lig sayımız mevcut. Alsancak Stadyumu’nun bitmesi ile birlikte bu sayının iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz. Başarılarımız yeni stadyum ile birlikte arttıkça, taraftar sayımızın da artacağını düşünüyorum” dedi.
 

altay alsancak stadyum yeni stad artık özlem son bulsun alsandat stadı stat futbol izmir asırlık çıkar altay spor kulübü altay futbol gaziemir konak taraftar isyan açıklama özel haber açık tribün trübün