Özgür Demirtaş: Merkez Bankası Başkanı o isim olmalı

TAKİP ET

İktisat profesörü Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanlığı için isim önerisinde bulundu. Demirtaş, "Merkez Bankası Başkanımız, Prof. Dr. Hakan Kara olmalı. Bu konuda çok netim."dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde muhalefetin seçimden galip çıkması durumunda Merkez Bankası’nın başına kimin atanacağı merak konusu olmuştu. Prof. Dr. Özgür Demirtaş, TCMB Başkanlığı’na bir isim önerisinde bulunarak Prof. Dr. Hakan Kara’nın adını verdi.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bana soruluyor, Merkez Bankası Başkanı kim olmalı diye. Net yanıtım var: Merkez Bankası Başkanımız, Prof. Dr. Hakan Kara olmalı. Bu konuda çok netim. Hakan alanında uzman, tam liyakatli, Kurumu çok iyi biliyor ve tam bir beyefendi.” ifadelerini kullandı.

Kara da, Demirtaş’ın paylaşımına teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı, “Kıymetli Hocam, nazik mesajınız için çok teşekkür ederim. Onur duydum. Bu ülkenin yetiştirdiği, bu göreve layık çok sayıda değerli uzmanımız var. Vatanını seven, devletine ve bütün topluma gönülden hizmet edecek herkese desteğimiz tam olacaktır.”

 

 

Ekonomist İktisat profösörü Prof. Dr. Özgür Demirtaş Merkez Bankası Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Hakan Kara