Özgür Özel, 'İzmir delegesi askermiş! Hepimiz askeriz'

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, delegelerden destek isteyerek, "Bazı tartışmalar yapılıyor, üzüldüğüm ithamlarda bulunuyor. Cumhuriyetin amiral gemisi İzmir'in de adı geçiyor. İzmir'in delegesi askermiş, İzmir'in delegesi asker, üyesi de asker, hepimiz askeriz, Mustafa Kemal'in askerleriyiz. İzmir'in delegesinin de, Van'ın Antalya'nın Konya'nın delegesinin de ortak özelliği şudur, şah damarında parti sevgisi akar, Atatürk sevgisi akar" dedi

İZMİR GÜNDEMİ/ CHP 38. Olağan Kurultayı yaklaşırken genel başkanın kim olacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Genel Başkan adaylarından Özgür Özel, kurultay öncesi il başkanlıkları gezmeye devam ederken bugün ki ilk durağı İzmir oldu. 


CHP İzmir İl Başkanlığına ziyaret eden Özel’i karşılamaya İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Deniz Yücel, Murat Bakan, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, geçmiş dönem İzmir Milletvekillerinden Tacettin Bayır, Musa Çam, Kani Beko, Bedri Serter,  Belediye başkanlarından Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce geldi. 

 

ÖZEL: BU GÜZELİM BAYRAMI HAK ETTİĞİ GİBİ KUTLATMAYANLAR…

 

Cumhuriyetin 100’ncü yıl kutlamaları hakkında konuşan Özel, “Bugün tüm illerimizde, ilçelerimizde yapılacak olan çelenk sunma törenleriyle birlikte cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları resmen başlayacak. İzmir’de cumhuriyetin kıymetini en çok bilen cumhuriyet kurulsun diye ilk kurşunu atan, kurtuluşun kuruluşun şehri güzel İzmir, cumhuriyet bayramınız kutlu olsun. Bu güzelim bayramı hak ettiği gibi kutlatmayanlar, gerekli hazırlıkları yapmayanlar, 100’yılı önemsizleştirmeye çalışanları bilsin ki, anma etkinlikleri, konserleri az yapabilirsiniz Atatürk’ü adını andırmamayı marifet sanabilirsiniz ama bu milletin bu halkın bu İzmir’in bu ülkenin gönlünden ne cumhuriyet ne de Atatürk sevgisini sökemezsiniz.  Elbette coşkuyu buruklaştıran içimizi sızlayan olaylar oluyor. Cumhuriyeti kutlamak acılara duyarsız kalmak demek değil. Cumhuriyet acıların ve zalimin verilen kayıpların akan kanların üzerine kurulmuş ve bağımsızlığın ne demek olduğunu idrak etmiştir. Kutlamak acılara duyarsız kalmak demek değildir. İçeride de dışarı da sürekli içimiz yanıyor. Bir terör örgütü müzikli videolarla servis ettikleri şekilde günlerce hazırlandılar. Hamas terör örgütü uyumakta olan sivil insanlara saldırı da bulundular. İsrail devlet terörüne girişti. Binlerce insan hayatını kaybetti. Biz CHP olarak Hamas terörünü de İsrail terörünü de amasız fakatsız kınıyoruz. Karşısındayız. Terör kimden ve nerden gelirse gelsin lanetliyoruz. Ama bu ülkeyi yönetip de bu terörü lanetlemeyeneler var. Hamas terör örgütü değildir diyenler var. En üst koltuğunda oturup Hamas terör örgütü değildir diyen zat, bundan sonra dünyaya terörle mücadeleyi anlatırken neden yalnız kaldığını anlatmasın. PKK, FETÖ, Hamas dahil masum kanı akıtan tüm teröristlere lanet olsun” dedi. 

 

“SURİYE’DEN 6 MİLYON GÖÇMENİ BİZİM YOKSULUMUZ YERİNE DOYURDU”

 

Suriyeli göçmenlere verilen hakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına verilmediğini ifade eden Özel, “Cumhuriyetin 100’üncü yılındayız, cumhuriyetin kıymetinin bilinip bilinmediğinin tartışıldığı süreçteyiz. Biz video paylaştık, Atatürk’ün sesinden yapılanları anlatıyor. Milli mücadeleyi anlatıyor. Daha çok çalışmak mecburiyetinde olduğunu anlatıyor. Cumhuriyet neleri başarmış diye baktık. Elbette saymakla bitmez ama örneğin cep herkülü Naim Süleymanoğlu bütün dünyanın önünde rekor kırarken Recep Tayyip Erdoğan Süleymanoğlu’nun ailesinin Bulgaristan’a zulüm çekenlerin gelmesini istemiyordu. Erdoğan, ‘ne işleri var burada’ diyordu. ‘İnsanlar parasızlıklarından edepsizliklere yöneldi’ diyordu. Kalsın dediği soydaşlarımızı Ege ve İzmir olarak bağrımıza bastık. Naim Süleymanoğlu dünyayı ayağa kaldırdı ama Recep Tayyip Erdoğan yetkili makama gelince bizim göçmenlerimize karşı çıktı ama Suriye’den 6 milyon göçmeni bizim yoksulumuz yerine doyurdu. İşsizimizi bizim yerine iş vermeye devam ediyor” diye konuştu. 

 

“DELEGEMİZ KULAĞINA SÖYLENENİ DEĞİL, KULAĞININ DUYDUĞUNU YAPAR”

 

Kurultay süreci içinde konuşan Özel, "Ziyaretimizin bir önemi de 5 Kasım'da yapılacak kurultayımızda Cumhuriyetimizin 100'ncü yılında partimizi yönetecek genel başkana ve kadrolara karar verecek. Bu karara Türkiye'nin 4 tarafından seçilmiş bin 200 delegelerimiz seçecek. Bazı tartışmalar yapılıyor, üzüldüğüm ithamlarda bulunuyor. Cumhuriyetin amiral gemisi İzmir'in de adı geçiyor. İzmir'in delegesi askermiş, İzmir'in delegesi asker, üyesi de asker, hepimiz askeriz, Mustafa Kemal'in askerleriyiz. İzmir'in delegesinin de, Van'ın Antalya'nın Konya'nın delegesinin de ortak özelliği şudur, şah damarında parti sevgisi akar, Atatürk sevgisi akar. Bizim delegemiz kimin kulağına ne dediğine, birkaç ay sonraki farklı tercihleri kimin yapacağına, bir takım ilişki güzellemelerine değil, bu partinin, ülkenin geleceğine, partinin bir daha muhalefette kalmaması için ne karar vermesi gerekiyorsa o kararı verir, arkasında durur. Burada İzmir ve Türkiye'de seçilmiş delegelerimizin vicdanlarının, akıllarının gereğini yapmalarına inanarak, sizden onlara bütün önyargılardan arınmak, zincirlerden kurtulmak için kuvvetli destek istiyorum.  Bizim delegelerimiz gelmeden önce berbere gider, defalarca yaptık, düğüne gider gibi kongreye gideriz. Delegemiz kurultaya gitmeden berbere gider, ona diyorsa ki başkanım sokakta değişim talebi var, değişim olursa iyi olur, olmazsa işimiz kötü diyorsa bizim delege kulağına söylenene değil, kulağınla duyduğunu yapar. Buna inanıyorum. Türkiye'nin 4 bir yanında Ankara'ya gelip evine dönecek delegelerimize şunu söylüyoruz; Şunu bunu yapın demiyoruz. Haftaya bugün Ankara'da olacaksınız. Bundan 10 gün sonra yine memleketlerinizde olacaksınız. Ankara'ya gelmeden önce aklına, kalbine, vicdanına güvendiğini herkese sorun. Cumhuriyetin 100'ncü yılında nasıl bir parti, umut için, bir daha parti muhalefet kalasın diye, parti ayağa kalksın diye, sokak ne diyorsa onun gereğini yapın, partinin önünü açın. CHP bundan sonra, bundan önce, partide görev yapmış arkadaşların tecrübeleri arkadaşlara saygımız sonsuz ancak değişim ekibinin içinde bundan sonra sadece genç yüzleri yeni yüzleri görecek, Tayyip Erdoğan'ın arkasında olup onun koyduğu kurallara uyacak CHP yerine azimli kendi kurallarını kuran bir parti olacağız” dedi.

 

“İZMİR YÜRÜ DERSE İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ”

 

Delegelerden destek isteyen Özel, “Tepeden alınan kararların dayatıldığı bir CHP, sağdan gelen danışmanın baş tacı edildiği bir CHP değil, örgütüne inanan, güvenen bir CHP göreceksiniz. Bunun için size, sizinle bir koşan, Atatürk’ün çıktığı samsunda 1 milletvekili çıkardığına çıldıran, ayda 1 gece Samsun’da 1 gece Gaziantep’te yatacak olan, partinin kaderini Anadolu’nun her kösesinde adım adıma çalışarak, sizi çalıştırarak kadrolar ve bir genel başkan vaat ediyorum. CHP’nin İzmir’deki üyeleri yürü derlerse önce partide sonra Türkiye’de iktidara yürüyeceğiz. Partinin genel başkanlığına değil, partinin Türkiye’de iktidarlığına talibiz” ifadelerini kullandı. 

 

ASLANOĞLU: KURULTAYDA BÖLÜNME BEKLEYENELER AVUÇLARINI YALASINLAR

 

Özel’in açıklamaları öncesi kısa bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Haziranda başlayan seçim süresinde bizler ilk önce mahallelerde iki liste yarıştık bit liste kazandı. İlçelerde 2, 3, 4 aday yarıştık, bir arkadaşımız kazandı. İzmir il başkanlığımız için iki arkadaşımız yarıştı, bir arkadaşımız kazandı. Şimdi de kurultayımızda da adaylarımız yarışacak ve birisi kazanacak. Hepsi bu! Bizler 7’sinden itibaren bugünden sonrada el ele kol kola gece gündüz yerel seçimler için kazanacağız. Bizler örgütlü insanlarız. Örgüt, ilçe başkanları, il başkanları örgütün birlik beraberliği içinde çalışmaya devam edecek. Kurultayda bölünme, parçalanma bekleyeneler avuçlarını yalasınlar. CHP birlik içinde yoluna devam edecektir. Çıktığı yolda genel başkan adayına başarılar diliyorum” dedi.

 

TUGAY: DOĞRUNUN YANINDA CESARETLE YER ALMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYİN

 

Advertisement

Özel gelmeden önce kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Cumhuriyet Halk Partisi ne istiyor? Değişim olduktan sonra ne olacak? O zaman ne diyoruz? İktidar, iktidar, iktidar! Bize inanın. Kendinize inanın. Örgüte inanın, örgütün yetiştirdiği kendi evlatlarınıza inanın. Başınızı dik tutun. Gururla Özgür Başkanı selamlayın. Bu partide demokrasi var. Bu partinin evlatları yapabiliriz. Yıllardır, uzun yıllardır böyle cam tavanların yüzde yirmi beşlerin altında ezilmekten bıktık elbette ki değişimi talep edebilir. Elbette ki genel başkan değişikliği isteyebilir, birbirimizi kırmadan dökmeden bunu yapabiliriz. Sağcı partilere muhtaç olmaktan bıktık. Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra geleceği bütün seçimlerde birinci parti olmalıdır. Örgüt özgürleşecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Lütfen coşkuyu kaybetmeyin. Gördüğünüz yanlışlara hayır demekten vazgeçmeyin. Doğrunun yanında cesaretle yer almaktan asla vazgeçmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi'ne sizlere, devrimcilere bu yakışır” diye konuştu. 

 

# Özel# CHP İzmir İl Başkanlığı# CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel

Özgür Özel CHP CHP İzmir