Özgür Özel: Ödemiş'i sizden birine emanet ediyor

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir'deki ziyaretlerine devam ediyor.

CHP'li Özgür Özel Ödemiş'te halk buluşmasına katıldı.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün buraya hafta içinde yağmurlu bir günde işin gücün ırtasında geldik. Mustafa Turan başkanımıza destek olmaya, Mehmet Eriş başkanımıza teşekkür etmeye, başkan adayımız Cemil Bey ile ziyarete gelelim dedik. Pek çok ilde siyasilerin toplayamadığı günlerde Ödemiş bizi güzel bir kalabalıkla karşıladı.

BİR PARTİLİ NASIL OLMALI DİYE BAKTIĞIMDA MEHMET ERİŞ GİBİ OLMALI

Ben dedesi CHP’li, babası CHP’li birisiyim. En kötü günde 1999’da parti baraj altı kaldı, Manisa’da çok düşük oy aldık, o günde  CHP’liydik, Manisa’da oyu yüzde 30’alara çıkardığımızda da CHP’liydik. Damarımızı kesseniz CHP’nin renkleri akar, partililik vardır.

Bir partili nasıl olmalı diye baktığımda Mehmet Eriş gibi olmalı. Bir emekli öğretmen, 10 yıldır hizmet ediyor. Bir görev yapılacaksa Eriş başkanım gibi yapılmalı, bir görev emanet edilecekse onun gibi emenat edilmeli.

Her makam gelinir gidilir, CHP’nin protokolündeki en üst makam ne başkanlık, ne vekilliktir. Eninde sonunda CHP kartlarında yazılan CHP üyeliği en üst makamdır, çünkü Atatürk’ten emanettir.

GENEL BAŞKAN OLARAK GÖREVİMİ BIRAKIRKAN TEK TEMENNİM…

Genel başkan olarak görevimi bırakırkan tek temennim Mehmet Eriş’in iç huzurunda olmak ve onun gibi partili kalmak. Allah hepmize bunu nasip etsin. Aday gösterildiği gün herkes partili olur, görev yaparken herkes paritlidir. Önemli olan görevi bırakırken, emanet ederken hayatımın son güne kadar bu parti için çalışacağım demek her türlü takdirin üstündedir. Çok teşekkür ediyorum başkan.

SİZDEN BİRİNE EMANET EDİYORUM ÖDEMİŞ’İ

Görevi teslim ettiği arkadşaımız Mustafa Turan. 10 yıldır belediyecilik deneyimi var, 20 yıldır kooperatif deneyimi var. Hayvancılığı, çiftçiliği biliyor, topraktan geliyor. Alnının terini toprağa damlatan, çoluğunu çocuğunu rızkını bununla kazanmaya çalışan, haramdan korkan güzel insanların bir insanı. Sizden birine emanet ediyorum Ödemiş’i.

TUGAY SİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMAYACAK

CHP’nin büyükşehir belediyeleri kırsala önem veren, kooperatiflere önem veren, ürettiğiniz ürüne sahip çıkan çok önemli bir vizyona sahipler. Bunu önceki dönem büyükşehir belediye başkanlarımız büyük başarı ile başlattı büyüttü. Şimdi bu emanet Cemil Tugay’a ait. Tugay, Ödemiş’e çiftçisine sahip çıkacak gönlü de kendisi de burada olacak. Sizi hiç yalnız bırakmayacak. Burada ne sorun varsa Büyükşehir imkanları ile yetişemediği yerde CHP’nin nerede bir gücü, etkisi, yetkisi varsa hepsini Ödemiş’in emrine sunmaya hazırız kararlıyız.

4 YIL SEÇİM YOK, ACI REÇETE GELİYOR

Bundan sonraki süreç artık geneldeki iktidarın gücünün yerelle dengelenmesi sürecidir. 4 yıl seçim yok, acı reçete geliyor ve kimsenin şüphesi olmasın bu memlekette kemeri 5’li çete sıkmıyor, acı receteyi koca koca holdingler içmiyor. 1 Nisan’da bu hükümet 'bu kadar zam yaptım, bu kadar enflasyon oldu, yine de oy verdiler' derse ertesi gün yapacak bir şey yok. AK Partili de olsa MHP’li de olsa herkes büyük zorlukları yaşayacak. Ancak 31 Mart günü önümüzde sandık var. Bu genel seçim değil, yerel seçim. Dürüst çalışkan insanlara ilçenizi emanet edeceksiniz. Bu seçim ayrıca ülkeyi yönetenlere mesaj verilecek bir seçim. 31 Mart’ta bu ülkeyi yönetenlere sesimizi duyurmaya var mıyız?

1 SEFER DEĞİL HER AY EMEKLİ KAYBEDİYOR

Emekli dedim, tüm ülkede emeklilerin büyük yılgınlığı, kırgınlığı var. Kaç alıyorsunuz? 10 bin TL. Erdoğan iktidara geldiği gün 1 emekli maaşı 1,5 asgari ücret bedelindeydi. Bu düzeni bozmasaydı, sizi enflasyon altında ezdirmeseydi bugün 10 bin TL alan emekli 26 bin TL alacaktı. Asgari ücret 17 bin TL. Bugün alınan para 10 bin TL. En düşük emekli maaşı Tayyip Bey geldiğinde 8 çeyrek altın alınabiliyordu. Bugün aldığınız 10 bin TL 2,5 çeyrek altını zor alıyor. Arada 5,5 çeyrek altın kayıp var. Ödemiş’te bir emekli bir çeyrek altını düşürse cebinde bütün gün gezer arar, kahrolur. 1 sefer değil her ay emekli kaybediyor.

2015’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu emekliye iki bayramda 1 maaş ikramiye dedi. Dediler veremezsin. Dedik veririz. 7 Haziran’da emekli gücünü gösterdi oylarını AK Parti’ye vermedi, çoğunluğu kaybetti. 1 Kasım’da seçimlere giderken bende vereceğim dedi AK Parti. 2018’de ise  bin TL verdi.  Beğenmediğimiz bin TL bayram ikramiyesi 24 kilo dana kıyma alınıyordu. Bugün 3 bin TL yaptı ikramiyeyi, 6 kilo dana kıymayı zor alıyor.

ÖĞRENCİNİN CEBİNDEN 300 BOYOZU RECEP TAYYİP ERDOĞAN ALMIŞTIR

Dün akşam döndük baktık. Erdoğan ilk geldiğinde üniversiteye verilen kredi 300 TL.  Kendisi bugün 2 bin TL veriyor. 300 TL nere 2 bin TL nere diyor. 2014’de 300 TL ile 333 gevrek alınıyor. Bu seneki 2 bin TL ile 200 tane İzmir gevreği alınıyor. Öğrencinin cebinden 133 gevrek çalıyorlar her ay. 2014’te 300 TL ile 500 boyoz alınıyor. 2 bin TL’lik kredi ile 200 boyoz alınıyor. Öğrencinin cebinden 300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır. Bu hesap böyle biline.

ÖDEMİŞ'İ YATIRIMA BOĞACAĞIZ

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay konuşmasında “Ben belediye başkanı olduktan sonra Küçük Menderes'e en kısa zamanda asfalt şantiyesini kuracağım, beklediğiniz yol hizmetini en kısa sürede ayağınıza getireceğim. Su fiyatları ile ilgili sözüm söz. İlk gün indirim yapmaya başlayacağız, 2 sene içinde büyükşehirler arasında en uygun su fiyatı olan belediye olacak İzmir. Ödemiş ve Küçük Menderes'in ihtiyacı olan hizmet neyse biz orada olacağız. Gecemiz gündüzümüz ile, yanınızda olacağız. Ödemiş'i yatırıma boğacağız. Köyü ve kasabasıyla tüm herkesi ailemizden biri sayarak hizmet edeceğiz. Biz size hizmet etmek için buradayız. Görevimizi sonuna kadar yerine getireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde 1 Nisan'dan itibaren yeni bir hikaye yazmak üzere yoldaşımız olmaya var mısınız?” dedi.

BUGÜN YENİ BİR TÜRKÜ SÖYLEME ZAMANI

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ise “Ben bu yola 30 yıl önce çıktım. Delikanlıydım, hala yüreğim delikanlı. O günde bugüne Ödemiş'in her yerine hizmet ettim. 5 yıl içinde en iyi hizmeti yapmak için meclis üyesi arkadaşlarımız ile çalıştık. Zor günler geçirdik. Bugün yeni bir türkü söyleme zamanı. Ben de bu türkünün içindeyim. Ödemiş ailem bana 2 dönem ilçeme hizmet etme fırsatı verdi. Bizim sevdemız Ödemiş sevdasıydı, bu sevda hiç bitmez. MYK’mızın oluru ile Mustafa kardeşimiz yola devam edecek. Mehmet Eriş’i bilen bilir. Bir CHP neferi olarak Mustafa Turan ve meclis üyesi arkadaşlarının sonuna kadar ölümüne yanında olur. Gelecek 100 yılı planladık. 30 yıl önce çevre yolunu söyledim, 24 yıldır neden bitmedi bunu sorun!  Gelecek dönemde Cemil Tugay başkanım Ödemiş’in değerini iyi bilir. 5 yılda az dostluklar kurmadık. Görevde olduğu sürece bir telefon kadar yakınım. Bundan sonraki süreçte planladığımız çalışmalara Mustafa kardeşimiz sahip çıkaca” dedi.

ÖDEMİŞ'İN GÜNDEMİNDEN ÇAMUR ÇUKURU ÇIKARACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

CHP Ödemiş adayı Mustafa Turan açıklamasında “Cumhuriyet demek köy evinin avlusunda ülkesi için hayaller kuran çocuğun bir gün bu hayalleri için belediye başkanı olabilmesi demektir. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet sayesinde bugün çok sevdiğim Ödemiş'e hizmet etmek için bu yola çıktım. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ödemişimiz ışıl ışıl parlasın diye bu yoldayız. Halkçı belediyecilik sürsün diye bu yoldayız. Bu yola çıkarken sen gençsin, daha çok koşarsın, dinlenmek bilmezsin, daha çok çalışırsın dediler. Değişimin ve umudun lideri Özgür Özel ve partimiz bizlere böyle büyük bir onur yaşatmışken bizler bir an bile durup yorulmayacağız.

Ödemiş'e hizmet etmekten ve yenilikler sunmaktan başka hiçbir derdi olmayan meclis üyeleri ile Ödemiş yepyeni bahara uyanacak. Kim ne derse desin, kafasının arkasına ne hesap yaparsa yapsın CHP önce Ödemiş ve Ödemişli düşünmeye devame diyecek. Arka sıralara mahkum edimiş insanlarımızın sesi olmaya devam edecek. Kimseyi rencide etmeden sosyal belediyecilik nasıl yapılırmış herkese göstereceğiz.

Sosyal belediyeciliği Efe kartı ile başlatacağız. Tamamen Ödemiş esnafından alabilecekleri kartı getireceğiz. Her evde çocuklar et yiyebilecek, bebek bezine destek verilecek, kırtasiye  ihtiyaçlarına destek sunulacak, 10 bin TL altında maaş alan emekliler desteklenecek. Tugay Başkanımızın öncülüğünde su faturaları azaltılacak böylece çiftçimize destek olunacak. Halkçı anlayış ile bunları yapmak zor değil. Bizler hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği demiş için geliyoruz. Onlar sizi görmesede biz varız buradayız diyoruz.

Ödemiş'in gündeminden çamur çukuru çıkaracak çalışmalarımızı Büyükşehir Başkanımız Tugay ile hayata geçireceğiz. Herkese eşit, kimseyi ayırmayan, herkes için adaletli belediyecilik ile geliyoruz. Kimseye hayal satmadan sağlam hedeflerle geliyoruz. Bu yerel seçim olsa da bizleri yok sayanlara bir mesaj vermemiz gerekiyor.  Ülkemiz içinde ilçemiz içinde değişim şart. Bunun ilk adımı 31 Mart. Kazanan Ödemiş olacaa. Söz veriyorum Genel Başkanımız 1 Nisan sabahı burada herkes zeybek oynayacak.

 

chp özgür özel