Öztrak, İmamoğlu'na 'Aday değilsin' demeye getirdi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Erdoğan seçimi kazanırsa ben bile görevden alınabilirim' sözü sorulan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir' dedi.

‘Erdoğan’ı alt etmek: Türkiye’de muhalefet kahramanını arıyor’ başlığıyla yaklaşan seçimleri gündemine alan İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, mayıs başındaki bu makaleden sonra konuyu devam ettirmiş, yeni yazısında spotu ışığını İBB başkanına çevirmişti.

Anketlerde adı geçen İmamoğlu’nu Tayyip Erdoğan’ın muhtemel rakiplerinden biri olarak tanımlayan FT, her ne kadar Kılıçdaroğlu’nu desteklese de cumhurbaşkanlığı adaylığını da taca atmadığını belirtmişti.

İmamoğluda FT’ye “Kılıçdaroğlu kazanacak mı kazanmayacak mı tartışmasını yapmak doğru değil ama doğru adayı seçmek çok önemli” diye konuşmuştu.

İBB başkanı şunları da demişti: “Aklımıza gelmeyecek, inanmayacağımız, asla olmaz diyeceğimiz pek çok şeyi yaptılar. Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip olan bir kişi her şeyi yapabilir. Erdoğan seçimi kazanırsa ben bile görevden alınabilirim.”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası konuşan Öztrak’a İmamoğlu’nun açıklamaları soruldu.

Gazete Duvar'ın haberine göre CHP sözcüsü, İmamoğlu’nun seçim sonrası ‘belediye başkanı olarak çok rahat edeceğini’ söyledi: “Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir.”

Öztrak ekrem İmamoğlu CHP Cumhurbaşkanlığı