Özuslu: Seçimler bayram günleri olmalıdır!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Başkan Vekili Mustafa Özuslu,14 Mayıs seçimlerinin önemine vurgu yaparak," Seçimler bayram günleri olmalıdır. Halkın iradesinin tecelli edilmesinden büyük bayram olmaz. Bu en büyük bayramdır. "dedi.

NUR DAYI/ İZMİR GÜNDEMİ-14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine günler kala İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. 


Meclis oturumunun açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yokluğunda, Meclis Başkan Vekili Mustafa Özuslu tarafından yapıldı. Özuslu, konuşmasında Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimine değinerek mesajlar verdi.


EN BÜYÜK DEMOKRASİ SINAVI
14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimin demokrasi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Özuslu,"Pazar günü gerçekleştireceğimiz seçimlerden önceki son meclis toplantımız. Bu vesile ile pazar günü yapılacak olan seçimimizin öncelikle ülkemiz demokrasisi açısından, önemli bir demokrasi sınavı olarak tecelli etmesini diliyorum. Seçimler demokrasinin tek biçimi, demokrasinin yaşandığı tek biçim değildir ama ilk ve en önemli biçimdir. Halkın iradesinin tecelli ettiği, halkın iradesinin siyasi iktidarları belirleyip değiştirebildiği, beğenmediği siyasi iktidarı cezalandırabildiği, onun yerine başka parti ya da partileri başa getirebildiği, demokrasinin en önemli günlerdir. Seçim demokrasinin en önemli günleridir. Seçimler bayram günleri olmalıdır. Halkın iradesinin tecelli edilmesinden büyük bayram olmaz. Bu en büyük bayramdır. Demokrasinin de en büyük zaferi halk iradesinin tecelli edilmesine imkan sağlamak ve bu iradeye bütün milletin razı göstermesidir. Demokrasinin en önemli özelliklerinden biride muhalefetin olmasıdır. Muhalefetin olmadığı bir siyaset olmaz. Pazar günü yapılacak seçimde her Türk vatandaşı gidecek özgürce oyunu kullanacak. Seçim güvenliğiniz devletimiz sağlıklı bir şekilde sağlayacak. Seçim sonucu açıklandığında o sonuçların halk tarafından millet tarafından saygı ve büyük bir olgunlukla karşılanmasından daha hoş bir şey olamaz. Seçim sonucunu pazar günü akşam ortaya çıktığında ülkemiz için büyük bir demokrasi sınavı olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

izmir büyükşehir belediyesi mustafa özuslu