Palalı 'terminatör'den metroda dehşet! Dakikalarca 'Lütfen dur' diye yalvardı

TAKİP ET

O akşam onun için özel bir akşamdı. İneceği durakta kız arkadaşı ve babası onu karşılayacaktı. Ancak bu buluşma hiç de düşündüğü gibi gerçekleşmedi. Metroda yaşadığı dehşet dakikaları anbean güvenlik kameralarına yansıyan 41 yaşındaki adamın başına gelenler korku filmlerini aratmadı.

Metro hıncahınç kalabalıktı. Spor salonundan çıkan 41 yaşındaki adam trafik derdiyle uğraşmamak için metroya binmeyi tercih etmişti. O akşam onun için özel bir akşamdı. İneceği durakta kız arkadaşı ve babası onu karşılayacaktı. Ancak bu buluşma hiç de düşündüğü gibi gerçekleşmedi. 

KIZ ARKADAŞI VE BABASIYLA YEMEK YİYECEKTİ

41 yaşındaki iş insanı James Porritt, İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan pek çok kişi gibi ulaşım için sık sık metroyu tercih ediyordu. 9 Temmuz 2021 akşamı her zamanki gibi metroya binen Porritt, önce bir spor salonuna gitti. Yaklaşık bir saat boyunca spor salonunda ağırlık çalışan Porritt, vakit kaybetmeden tekrar metronun yolunu tuttu. O akşam onun için özel ve önemli bir akşamdı. Bunun sebebi kız arkadaşı ve babasıyla birlikte buluşma planı yapmalarıydı.

Kısa zaman önce kız arkadaşı ile babasını tanıştıran Porritt heyecanlıydı. Üçlü olarak birlikte akşam yemeği yiyecekler ve bu yemek sayesinde kız arkadaşı ile babası birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı yakalayacaktı. Ancak işler hiç de Porritt'in tahmin ettiği gibi ilerlemedi. James Porritt, kız arkadaşı ve babasıyla birlikte o akşam yemeğe gidemedi, daha da kötüsü yanlarına bile ulaşamadı.

ÇANTASINDAN ÇIKARDIĞI PALAYLA DEHŞET SAÇTI

Buckingham Sarayı'nın yakınlarındaki Westminster'daki istasyondan metroya binen James Porritt hızlıca saatine baktı. Hesaplamalarına göre en geç bir saat içinde Batı Londra'da olacaktı. Metro hıncahınç kalabalıktı. Akşam saati olduğu için trafik derdiyle uğraşmak yerine metroyu tercih etmişti. Ancak yaptığı bu seçimin hayatında verdiği en yanlış karar olduğunun henüz farkında değildi.

Duraklar ilerledikçe heyecanı artan Porritt ve diğer yolcular başlarına gelecek olanlardan habersizdi. Araç Green Park yakınlarına yaklaştığında sırt çantalı bir adam Porritt'in yanına doğru yaklaşmaya başladı. Çantasındaki bıçağı hızlıca çıkartan bu adam 35 yaşındaki Ricky Morgan'dı. O andan sonra yaşananlar ise korku filminden farksızdı. Metro yolculuk halindeydi ve herkes panik halinde koşturuyordu. Yaşanan panikten ötürü araç içinde izdiham yaşandı. Ricky Morgan, çantasından çıkardığı palayla etrafa dehşet saçmaya başlamıştı.

"ADETA 'TERMİNATÖR' FİLMİNDEN FIRLAMIŞ GİBİYDİ"

Çığlıklar havada uçuşuyor, araç içinde büyük bir can pazarı yaşanıyordu. En baştan beri özellikle James Porritt'in yanına yaklaşmak isteyen Ricky Morgan, hızlı hareketlerle şanssız adamın yanına gitti ve kafasına doğru dirsek attı. Bu esnada Porritt kendini saldırıya karşı korumak için elini kaldırdı ve Morgan'a "Lütfen dur" diye yalvarmaya başladı. Morgan ise bu sırada etrafındakilere "Bu bir terör saldırısı değil, sadece onu istiyorum" diye bağırıyordu. Porritt, o anları şöyle anlattı: "Adeta şoktaydım. Korku filmi gibiydi. Gerçekten beni öldüreceğini düşündüm."

Yaşadığı şokun etkisiyle olay anında herhangi bir acı hissetmediğini söyleyen Porritt, yere düşen bir eşyayı can havliyle Morgan'ın kafasına fırlattığını söyledi. Ricky Morgan'ın kendisine sebepsiz yere saldırmaya başlaması karşısında dehşete düşen Porritt, Morgan'ın davranışlarına anlam veremiyordu. Bu esnada çevredeki herkes panik içinde çığlık atıyordu. Porritt, o anları şu sözlerle anlattı:

"Morgan sadece bana vuruyordu. Bu hiç mantıklı değildi. Bu adamın neden bana vurduğunu anlamamıştım. Tıpkı bir makine gibiydi. Adeta 'Terminatör' filminden fırlamış gibi duygusuzdu. Hiçbir acıma ve şefkat duygusu yok gibiydi. Sadece bana saldırmaya odaklanmıştı ve davranışları acımasızcaydı."

ONLARCA İNSAN ARASINDAN SADECE ONU HEDEF ALDI

Vagonda yaşanan kargaşa giderek büyüyordu. Morgan, Porritt'e saldırdıktan sonra elindeki pala yardımıyla vagon kapısının penceresini kırdı ve Porritt'i dışarı atmaya kalktı. Porritt, Morgan'ın o esnada tıpkı bir avcı gibi davrandığını ve kendisini adeta avlamaya kalkıştığını söyledi. Porritt, vücuduna aldığı darbelerden ötürü acılar içinde kıvranıyordu. Ölüm ve yaşam arasında büyük bir savaş halindeydi. Yolculardan bazıları Morgan'ı Porritt'in çevresinden uzaklaştırmaya çalışıyor, bazı yolcular da kan kaybeden Porritt'e ilk yardımda ilk yapılması gereken şeyleri yapmaya çalışıyordu. Talihsiz adam tam ümidini yitirdiği anda araç bir sonraki istasyona yanaştı. Kapılar açılır açılmaz bütün yolcular panik içinde araçtan kaçmaya başladı. Bu kişilerden biri de James Porritt'ti.

Var gücüyle istasyonun güvenlik görevlilerine doğru koşmaya başlayan, araç içinde başına gelen dehşet anlarını ilk gördüğü görevliye anlatmaya çalıştı. Görevliler, kanlar içindeki adamın anlattıkları karşısında dehşete düşmüştü. Kısa zaman içinde alarma geçen görevliler durumu polise bildirdi. Morgan çok geçmeden yakalandı. Polisle burun buruna gelen Morgan elllerini havaya kaldırdı ve palayı yere attı. İlk olarak vagondaki dehşetin boyutlarını ortaya koyan güvenlik kamerası görüntüleri incelenmeye başlandı. Ekipler büyük bir şok içindeydi. Ricky Morgan, onca yolcu içinde yalnızca James Porritt'i hedef almış ve adeta onun canına kastetmişti. Morgan'ın işlediği suç saniye saniye güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.

SAĞ ELİ ÖLENE KADAR SAKAT KALABİLİR

9 Temmuz 2021 akşamı Ricky Morgan'ın hayatından silmek istediği bir tarih. Olayın üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen hâlâ kendisine gelemediğini söyleyen Porritt, o metro seyahati için "Hayatımda yaptığın en uzun ve en travmatik yolculuktu" yorumunda bulundu. Porritt, şöyle devam etti:

"Bacaklarım, dirseğim, kolum, yüzüm ve sağ elimdeki saldırı izleri hayatımın sonuna kadar benimle kalacak. Doktoruma göre sağ elim son nefesime kadar sakat kalabilir. Sağ elimi yüzde 100 olarak kullanıp kullanamayacağım hâlâ belirsiz."

Kamera kayıtlarına göre yüzde 100 suçlu olduğu net bir şekilde ortada olan Ricky Morgan hakkında açılan dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. 'Halk için açıkça bir tehlike' olduğuna karar verilen Morgan hakkında hazırlanan psikiyatri raporu eşliğinde geçen yıl işlediği vahşi saldırıyla yüzleşmesine karar verildi. James Porritt'e sebepsiz yere vahşi bir saldırıda bulunan, Porritt'i daha önce hiç tanımadığı ortaya çıkan Morgan, 20 Mayıs 2022 tarihinde görülen son duruşmada cinayete teşebbüsten suçlu bulundu. Delilik nedeniyle cinayete teşebbüs etmiş olmayı kabul etmeyen Morgan, kamu için tehlike doğuran davranışlarından ötürü minimum 16 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 16 yılın sonunda kamu için tehlike oluşturmadığına yönelik bir kanaat oluşması halinde Morgan'ın şartlı tahliye ihtimali söz konusu olabilir.

Karar duruşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan polis memuru Daren Bates, "Geçen yıl yaşanan son derece rahatsız edici olayla ilgili Ricky Morgan'ın sonunda mahkum edildiğine tanıklık etmekten ötürü inanılmaz memnunum" derken bir yargıç ise Morgan'ın ait olduğu yerin parmaklıklar ardı olduğunu ve aldığı cezadan ötürü mutlu olduğunu dile getirdi.

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr

ingiltere palalı dehşet londra