Paylaşılamayan yüzücü: Fransız mı, Türk mü?

TAKİP ET

Fransa Yüzme Federasyonu 'Genç Fransız yüzücü' diyor, Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF), Fransız vatandaşlığı ile katıldığı yarışta yüzdüğü dereceyi Türkiye rekoru ilan ediyor. Yüzme camiası bugünlerde en çok bu konuyu tartışıyor.

Geçen sezon kurulan ve başında Türkiye Yüzme Federasyonu CEO'su Yasin Şahin'in bulunduğu Zafer Koleji Spor Kulübü başarılı bir kaç yüzücü transfer etti. Bunlar arasında Fransa milli takımında görev yapan Türk asıllı yüzücü Noyan Taylan da vardı. Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Fransız milli takımı içinde yer alan genç yüzücü başarılı performasıyla dikkat çekti. Hem Türk hem de Fransız vatandaşı olan Taylan, geçen yılın sonunda Zafer Koleji Kulübü adına Kulüplerarası Şampiyona’da yarışsa da diğer yarışlarda Fransız vatandaşı olarak kulaç attı.

FRANSIZLAR "GENÇ FRANSIZ YÜZÜCÜ" DİYOR

15-16 Mart 2023 tarihleri arasında, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen 2023 Meeting Nice Camille Muffat yarışlarına Türkiye'deki kulübü Zafer Koleji adına, fakat Fransız vatandaşlığı ile katılan Taylan, 200 kelebekte 1.58.34'lük bir dereceye imza attı. Bu derece ile birinci olurken Fransa Yüzme Federasyonu’nun resmi sitesinde 17 Mart 2023 tarihinde yüzücüyle ilgili şu mesaj yayınlandı: