PAZAR SÖYLEŞİSİ/ Ozan Uyan; 'Yerel seçimde hedefimiz 30'da 30'

TAKİP ET

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, gençlik kolları olarak çalışmaları ve yaklaşan yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Uyan, 'Biz İzmir'in dağlarında açan çiçekleri 81 ilin dağlarında açtırmak için yola çıktık. Yerel seçimlerde hedefimiz 30'da 30' dedi.

İZMİRGÜNDEMİ/ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Pazar söyleşileri kapsamında gençlik kolları çalışmaları, gençlere ait projeler ve yaklaşan yerel seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Gençleri ve genç fikirleri önemseyen bir genel başkanları olmasının kendileri için bir avantaj yarattığını söyleyen Uyan, “Ortam tam iktidarın isteği profile evrilmiş durumda ve gençler ucuz maliyet ucuz işçilik olarak görülüyor. Açık konuşmak gerekirse bu yük 90 jenerasyonun omuzlarında, kararı bizler vereceğiz. En azından gelecek neslin hayallerine kavuştuğu, istedikleri mesleği icra ettikleri bir Türkiye için bizim yapmamız gereken çok fedakarlık var” diye konuştu.
 
 ‘ÜLKEDEKİ TÜM GENÇLER İÇIN MÜCADELE EDİYORUZ’
 
Ülkemizde eğitim ve işsizliğin birbirine bağlı olarak en büyük problemlerimiz haline geldiğini söyleyen Uyan, “Bugün yaş ortalaması 30 olan bir ülkenin, gençlerinin eğitim kalitesini bilinçli olarak düşürmeyi tercih etmesi siyaset üstü bir durum yaratıyor. Milyonlarca öğrenci ve aileleri tarumar olmuş bir eğitim sisteminin deney tahtaları olarak mücadele etmeye çalışıyor ama sistemin tek çıkış yolu olarak paralı eğitim öne çıkıyor. Biz ilk olarak buradaki adaletsizliğe karşı çıkıyoruz. Eğitim tüm gençlerimize eşit şartlarda sunulmalı, tamamıyla ücretsiz olmalı. Üzülerek söylüyoruz ki parasız eğitimi savunduğu için bugün birçok üniversiteli arkadaşımız eğitim hayatından uzaklaştırılmış ve hatta özgürlüklerinden yoksun bırakılmışlardır. Kişilerin dünya görüşünü oluşturan, gerçek bilimi ortaya koyan detayların örgün eğitimde yer almaması nedeniyle, örgütlerimiz bu eksiği öncelikle kendi içinde tamamlamaya çalışıyor. Üniversite ve lise örgütlerimiz kendi içinde network oluşturarak bireysel gelişim süreçlerini imece usulüyle aşıyor. Parti dışındaki gençlere bu imkanları sağlamak adına elimizden geldiğince tüm mecralarda çalışma gösteriyoruz. Bu ülkenin tüm gençleri bizim için çok değerli ve ilk olarak onlar için bu mücadelenin içindeyiz” dedi.
 
‘TEMEL DAYANAĞIMIZ YEREL DEĞERLER OLMALI’
 
İşsizliğin ana sorundan ziyade birçok sorunun yarattığı bir sonuç olarak görülmesi gerektiğini de belirten Uyan, “Sorun ekonomik kıskaç, sorun üretememek.. Üretim damarları koparılmış bir ülkede yaşadığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Burada sadece tarımsal üretimden teknolojik üretimden söz etmiyoruz. Fikir üretmiyoruz. Toplum olarak her alanda sorumluluk almaktan kaçıyoruz. Bu anlayış ülke ekonomisine telafisi zor yükler katıyor. Örneğin böylesine bereketli toprakların zeytin ağaçları talan edilirken onlarca ziraat fakültesinden tek bir ses işittik mi? Ekonomide temel dayanağımız yerel değerler, yerel kaynaklar olmalı. Kademeli ilerlemeye, belirli süreçleri atlatmaya ihtiyacımız var. Toplum onca yıldır bu kısır döngünün içine düşmekten yorulmuş ancak bunun üstesinden el birliğiyle gelebilecek muazzam bir genç kitle var” diye konuştu.
 
‘GENÇLER UCUZ İŞÇİLİK KONUMUNDA’
 
Eğitim konusunda planlama hataları olduğunu söyleyen Uyan, “İşsizliği kırmak için öncelikle her Organize Sanayi Bölgesine mutlaka bir teknik lise açılmalı. Kişi eğitiminin yanında sektörün içinde sektöre adapte olmalı. Burada iş planlaması ve işine hakim bireyleri iç içe tutarak, hem sektöre kalifiye eleman ihtiyacına çare oluruz, hem belli bir yaş grubunun işsizlik sorunsalını ortadan kaldırmış oluruz. Üniversitelere gelecek olursak, tamamen yenilenmesi gereken bir sistem. Bu ülkede boşa para harcanan kurumların başında YÖK geliyor. Hiçbir işlevselliği, hiçbir realitesi yok. Üzülerek söylüyorum gençlerimizde hayat koşulları gereği hangi bölüm olursa hangi meslek olursa kabulüm demeye başladı. Mesleğini sevmeyen, mesleğini yapmayan yığınlar ortaya çıktı. Ortam tam iktidarın isteği profile evrilmiş durumda, ucuz maliyet ucuz işçilik olarak görülüyor. Açık konuşmak gerekirse bu yük 90 jenerasyonun omuzlarında, kararı bizler vereceğiz. En azından gelecek neslin hayallerine kavuştuğu, istedikleri mesleği icra ettikleri bir Türkiye için bizim yapmamız gereken çok fedakarlık var. Bu konuda birkaç çalışmamızı yakın zamanda duyuracağız” dedi.
 
‘HER MAHALLEYE BİR GENÇ’
 
Örgüt olarak gençlere dair birçok proje ürettiklerini ifade eden Uyan, “Üzerinde durduğumuz en önemli çalışma ‘Her Mahalleye Bir Genç’ projesidir. Bugün gençlerin sandıkta en çok yönelim gösterdikleri siyaset kurumu Cumhuriyet Halk Partisi, hal böyleyken partinin gençleşmesi kaçınılmaz oluyor. Bizde ilçe ilçe, mahalle mahalle hatta sokak sokak örgütlenme ihtiyacı olduğunu gördük. Gençlerin ortak bir zeminde, demokratik haklarını kendi fikirleriyle temsil etmelerini önemsiyoruz. Bu örgütlenme yapısından çok farklı perspektiflerde projelerin, yaklaşımların çıktığını görmek bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
 
‘GENÇLİK KOLLARI OKUL NİTELİĞİ TAŞIYOR’
 
Gençlerin siyasette neden olmadıkları sorusunu yanıtlayan Uyan, “Aslında ‘Her mahalleye bir genç’ projesini anlatırken bahsetmiştik. Bugün nüfusun yüzde ellisi 30 yaş altında, fakat bu yaş skalasının siyasete ve sivil topluma katılımı oldukça düşük kalıyor. Burada öncelikle çözülmesi gereken gençlerin duyduğu güvensizliktir. Bunu aşmak için alandayız. Gençlerin siyasete katılımını arttırdığımız takdirde siyasetteki devinim kaçınılmaz olacaktır. Gençlik kolları, siyasi ahlak ve politika üretimi noktasında gençler için bir okul niteliği taşıyor. Hem kendimizi geliştiriyor, hem bizden sonra geleceklerin hareket alanını genişleterek değişimin temellerini atıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde bu değişimi hep birlikte göreceğiz. Gençler vatansever ve devrimci ruhlarıyla her dönem ülkeyi yönetebilecek noktada olduklarını ispatlamışlardır” dedi.
 
‘ODAKLANDIĞIMIZ NOKTA SEÇMEN EĞİLİMLERİ’
 
Dijital çağın sosyal ve ekonomik etkilerinin büyük olduğunu dile getiren Uyan, “Ülke olarak sosyal etkilerine o kadar kapıldık ki ekonomik etkilerini dış güçler ya da bir rahiple geçiştirebiliyoruz. Bu çağın en önemli özelliği kalıplaşmış bilgilerle sürekli değişen bilgilerin bir bütün olarak harmanlanmasıdır. Biz bunu neresinden yakalayacağız sorusunun cevabı şuan dünyada hiçbir siyasal partide yok. Bizim özellikle odaklandığımız noktalar seçmen eğilimlerini saptama ve üyeyle hızlı brifing süreci. Bunları başarıyla yürüten bir partinin yakın gelecekte başarısız olma ihtimali kalmayacaktır” şeklinde konuştu.
 
‘BIZ KENTLERE HAZIRIZ, KENTLER GENÇLERE’
 
Hali hazırda parti örgütünün tüm kademeleriyle seçim çalışmaları yürüttüğünü belirten Uyan, “Bizim ilk hedef noktalarımız yeni seçmen ve üniversite öğrencileri olacak. Onlara hem siyasetin gençleşme yolunda olduğunu müjdelerken sandığa katılımın önemini tekrarlayacağız. Şehirleri birlikte yönetebileceğimizi, onlarında okudukları yaşadıkları şehirlere izler bırakabileceğini göstermeyi amaçlıyoruz. Biz kentlere hazırız, kentler gençlere...”  diye konuştu.
 
‘YEREL SEÇIMLERDE HEDEFIMIZ BELLI’
 
Uyan son olarak, “Kaybedilen ilçelerimizin örgütleri önümüzdeki seçime özel değil, kaybettikleri günden beri titizlikle çalışmalarını yürütüyorlar. Burada özellikle gençlik örgütlerimiz üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor, yapmaya devam edecekler. Biz İzmir’in dağlarında açan çiçekleri 81 ilin dağlarında açtırmak için yola koyulduk. Hal böyleyken kaybedilmesi muhtemel bir ilçe olacağını düşünmüyoruz. İzmir'de partimizin yerel seçimlerde hedefi bellidir, 30’da 30” diyerek sözlerini noktaladı.
 

izmir gençlik kolları ozan uyan gençlik kolları başkanı ozan uyan yerel seçim izmir chp