Pehlivanoğlu'ndan koronavirüs açıklaması: Öztrak bizleri uyardı!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin balkan dernekleriyle birlikte düzenlediği toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından hastane raporları gelmeye devam ediyor.

Toplantıya katılan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, “Sayın Öztrak alana ilk geldiğinde kendisini karşılayan bizlere ‘virüs çıkan bir kişiyle temaslıyım, tokalaşmayalım’ dedi. Biz de söylediklerini yaptık. Ne yazık ki toplantıda sosyal mesafe kuralları ihmal edildi” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde CHP’nin düzenlediği balkan dernekleri buluşmasına katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıkmasının yankıları sürüyor. Yemekli geceye katılan başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere milletvekilleri hastanelere başvuru yaparken sağlık müdürlüğü de toplantıya katılıp Öztrak'la temaslı olanların test yaptırmasını istemişti. İlk olarak Soyer ve bazı milletvekillerinin test sonuçları negatif geldi.
Toplantıda Öztrak’ın, “koronavirüse yakalanan kişilerle temasım oldu, bana yaklaşmayın” dediği kamuoyuna yansırken olay doğrulandı. Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu özellikle temas konusunda Öztrak’ın herkesi uyardığını söyledi.
 
“Biz sayın Öztrak’ı kapıda karşıladık. Bizi görür görmez yanımıza geldiğinde ‘Kovid’e yakalanan bir kişiyle temaslıyım, bana yakın durmayın. Tokalaşmayalım, sarılmayalım’ dedi. Tabi ki biz orada kim olduğunu ve kiminle temaslı olduğunu bilmiyorduk. Sonradan Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel olduğunu öğrendik. Bize sadece ‘tokalaşmayalım, mesafeyi koruyalım’ uyarısında bulundu. Ve orada, ‘bu toplantıya katılmak zorundaydım, önceden ayarlanmış olduğu için gelmek zorunda kaldım’ dedi.  Hem kendisinin hem de bizim maskelerimiz vardı. Sonrasında masalara geçildi” diye konuştu.

Pehlivanoğlu, Öztrak’ın uyarılarını sürekli tekrarladığını, masaları dolaşırken de temas noktasına vurgu yaptığını söyledi. Pehlivanoğlu, “Başta ben olmak üzere bazı dernek başkanlarımız fotoğraf çektirme konusunda ısrar bile etmedik. Ne yazık ki sosyal mesafe kuralları da o toplantıda pek önemsenmedi” ifadelerini kullandı.

Pehlivanoğlu, Balkanlara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söylerken toplantının aylar önce yapılmasının planlandığını, koronavirüs salgını nedeniyle Mart’ta ertelendiğini ve bugünlere kaldığını dile getirdi. (Ege'deSonsöz)
 

chp koronavirüs pandemi covid-19 salgın virüs test faik öztrak tunçsoyer