Pınar Gültekin davasında önemli gelişme!

TAKİP ET

Gültekin Ailesi'nin Avukatı Dr. Rezan Epözdemir, bugünkü duruşmada SEGBİS'le Diyarbakır'dan bağlanacak tanığın davanın seyrini değiştirecek önemli bilgiler verebileceğini aktardı.

Muğla Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayetinin dördüncü duruşması Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılandığı dava ile ilgili Gültekin Ailesi’nin Avukatı Dr. Rezan Epözdemir, davada önemli gelişmeler olabileceğini aktardı.

Maktulün ölüm zamanı ve ölüm nedeniyle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun bugün okunacağını belirten Epözdemir, mahkemede yeni bir tanığın dinleneceği bilgisini verdi. Tanığın faillere yönelik beyanları olduğunu söyleyen Epözdemir “CİMER vasıtasıyla başvurmuş, oradan da mahkeme dosyasına dilekçesi gelmişti. O tanık bugün dinlenecek ve çok önemli şeylerden bahsedebilir” şeklinde konuştu.

Davanın en başından beri cinayetin tek başına işlenen bir cinayet olmadığını, başka faillerin de olduğunu iddia ettiklerini belirten Epözdemir, Pınar Gültekin’in telefonuyla ilgili ABD’den müzekkere talep edilmesine de isyan etti: “Siz bu müzekkere ile Pınar Gültekin’in ölümünü meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz. Cinayet tarihinden geriye dönük iki yıl boyunca kiminle görüştü, mesajlaştı, videolar paylaştı diye telefon şifresini istiyorsunuz. Bunu niye istiyorsunuz? Pınar’ın katledilişini meşru kılmak, onun özel hayatını tartışılır hale getirmek istiyorsunuz. Hangi gerekçe bu vahşeti meşrulaştırabilir?” Müzekkerenin geri alınmasını talep edeceklerini ifade eden Epözdemir, taleplerinin reddedilmesi halinde ilgili yerlere gerekli şikayetleri yapacaklarını vurguladı.

pınar gültekin dava cinayet mahkeme yargı