Polat, 'Ön Seçimle Korku İmparatorluğu Yıkılır!'

TAKİP ET

Karabağlar Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Tuncer Polat, yaklaşan yerel seçim öncesinde önseçim talebini içeren bir yazıyı sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Eğilim yoklayalım mı olsun  düğmeli mi olsun?  Sözleriyle başladığı yazısında Polat, şunları söyledi; “ön seçim vücudumuzun demir ihtiyacı gibidir eksikliğini hissedersiniz ; saç dökülmesi yapar kel kalırsınız, halsizlik yapar; üretemezsin, yok olursun. Belirtiler yerinde gibi teşhiste belli, kendine güveneceksin o zaman ne sağa kaymaya gerek var ne de merkeze inmeye ne de sağcıdan işe yaramayan MYK üyesi yaratmaya. İn sokağa solu anlat, mutluluğu nasıl paylaşacağını anlat güven ver sonra sağcıdan da oy alırsın kürt vatandaşlardan da dindardan da ama öncesinde örgüt kendine gelsin alışkanlık haline gelsin, ön seçim için kendini hep hazır tutsun hep sokakta olsun hep örgütün yanında olsun ön seçime gireceğim desin al işte aktif üye yaratıldı kendiliğinden, pasif üye bulamazsınız ortalıkta.”

 
EN KÖTÜ ÖNSEÇİM, EN İYİ ATAMADAN İYİDİR!
 
Önseçimin de yaşanabilecek olası durumları da aktaran Polat, “Zararlı yönleri de var ön seçimin. Kiminin parası çoktur etkili olur parasıyla var olur (bu oran %50’dir) kimisi de örgütün vicdanıdır parasız pulsuz var eder kendini. Kimi TV’lerde parlatır kendini bir şey sanırsın girer ön seçime. TV’deki aslan bu dersin verirsin oyu sonrası fiyasko görüntü var ses yok. Fakat en kötü ön seçim en iyi atamadan daha iyidir kime sorsan doğrudur der. Ön seçim solcular, sosyal demokratlar için kutsal sayılırdı bir zamanlar. Şimdi ön-seçimin yanına fermuar koyuyorlar bence hiç uymuyor. Olması gereken düğümeli diye bir şarkı var İzzet Altınmeşe söylüyor anonim onu koysunlar, eğilim yoklaması yapıyorlar. Buda olmaz karşı çıkalım hep birlikte eğilmeyelim yoklatmayalım yoklayanlar bizi bizden birbirimizden daha mı iyi bilecekler? Anket yapılacakmış belediye başkanı belirlemek için Cumhurbaşkanının ismini bilmeyen , Albert Einstein'ın fotoğrafıyla araştırma yapan spiker bu kim diye soruyor; aldığı cevap mahallenin delisi, köyün çobanı mı diyen bir topluma sahibiz. Kaldı ki belediye başkan aday adaylarını nerden tanıyacaklar bu işin adı; fermuar, düğme, eğilim, anket falan değildir arkadaşlar ön seçimse ön seçimdir başkada bir adı yoktur.
 
TEPEDEN TIRNAĞA ÖNSEÇİM VURGUSU
 
Polat, “Kimseyi kimsenin kaleminin mürekkebine, iki dudağının arasına oyuncak yapmayın. Bırakın herkes kendi bacağından asılsın bırakın herkes kendi günahını kendisi çeksin bırakın herkes kendisiyle yüzleşsin dalga geçmeyin bu örgütle tepeden tırnağa herkes ön seçime girsin korku imparatorluğu böyle yıkılır. Korku verenler böyle dağıtılır” dedi.
 
YOLUN SONU İKTİDAR OLUR
 
Polat, “CHP böyle var oldu kıran kırana ön seçimlerle adalet sağlanıyordu kimsenin adaletine ihtiyaç yoktu. Bir zamanlar sol daha ağır basıyordu, daha ağır vuruyordu şimdi sadece sol yanımız ağrıyor sol yanımız sancılı, kan kaybediyoruz. Parti ilkelerinden daha çok belli başlı baskı gruplarının egemenliği altına girmekten kurtarın bu örgütü kendi kendine sahip çıkar örgüt kendini bir kişiye değil örgütüne partisine emanet eder. Sandığa gider; emeğe, liyakate, yapabilirliğe, partililiğine oy verir. ve Sonuçta aday aramaya onca zahmete küskünlükler yaratmaya yaprak dökmeye yol açmamış olunur. Kısacası iktidar olur” diye konuştu.
 

tuncer polat karabağlar belediyesi meclis üyesi karabağlar belediyesi chp chp izmir karabağlar chp