Polis intiharlarından sonra Soylu'nun Alişan ile Hayata Gülümse programına katılmasına sert tepki

TAKİP ET

Polis intiharları gündemde yerini korumaya devam ederken CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sessiz kalıp Alişan ile Hayata Gülümse programına katılmasına tepki gösterdi.

İstanbul Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Enes Sayhan, İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki Personel Şube Müdürlüğü'nde kafasına ateş ederek intihar etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü,  il emniyet binasındaki boş bir odada, Sayhan'ın kendi silahıyla yaşamına son verdiğini açıkladı. 

Açıklamada, "05.10.2022 tarihinde Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru E.S. il emniyet müdürlüğümüzde boş bir odada kendi silahıyla intihar etmiştir. Olay sonrası ambulansla hastaneye sevk edilen E.S. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir" denildi.

"DEFALARCA ÇAĞRI YAPTIM..."

Polis memurunun intiharından sonra CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından hükümete sert tepki gösterdi. 

Bakan, paylaşımında "Defalarca çağrı yaptım. 'Araştırma komisyonunu kuralım. Eğer bu komisyonun kurulmasına oy vermezseniz bundan sonraki polis intiharlarının her birinde vebaliniz olur' dedim. Hep reddettiniz. Son 26 saatte 4 polis intihar etti. Cinayetlerin sebebi sizsiniz!" ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TRT 1 ekranlarından Alişan ile Hayata Gülümse programına katılmasına ilişkin iktidara bir tepki daha gösterdi.

Bakan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Dün 5 polisimiz daha intihar etti. Polisler intihar ediyor, bıraktıkları notlarda yaşadıkları zulmü anlatıyor. Polisler feryat ediyor, biz araştıralım diye haykırıyoruz. O esnada Süleyman Soylu: #polislerintiharediyor"

 

süleyman soylu polis intiharları