Polisler büyük jest! Evlilik, yıl dönümünde bir gün izin, yaz ve kış izni, psikolojik destek

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, polislerin moral ve motivasyonunun artırılması amacıyla genelge yayımladı.

İçişleri Bakanı Soylu, polislerin moral ve motivasyonunun artırılması amacıyla genelge yayımladı.

Genelgeyle sekiz saat çalışma 24 saat istirahat sistemine geçildi. Polisler ayrıca evlilik yıldönümlerinde bir gün izin kullanabilecek. Polislere yaz ve kış izin hakkı, psikolog desteği verilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 il emniyet müdürlüğüne genelge gönderildi.
Genelgeye göre polislerin çalışma şartlarında şu düzenlemelere gidiliyor:
Sekiz saat iş, 24 saat dinlenme: Genelgeye göre il emniyet müdürlüklerine bağlı polis merkezi amirlikleri ve resmi ekiplerde sekiz saat çalışıp 24 saat istirahat sistemine tamamen geçilecek. Diğer birimlerde de bu sisteme geçilebilmesi için imkanlar dahilinde gerekli planlama ve düzenlemeler yapılacak.

Yaz ve kış izin hakkı: Personelin senelik izinleri, kış ve yaz aylarında olmak üzere iki dönem halinde planlanacak ve yıllık iznin en az üçte biri kış aylarında kullandırılacak. Böylece her personelin izninin tamamını her yıl kullanması sağlanacak.

Evlilik yıldönümlerinde izin: Personel, 657 sayılı “Devlet Memurları Kanunu”nda düzenlenen mazeret izninin bir gününü yetkili amirlerin izniyle evlilik yıl dönümlerinde kullanabilecek.

Yeni atandığı yerde her türlü destek: Mesleğe yeni başlayan ya da atama ve yer değiştirme sonucu yeni bir ilde görevlendirilen personel, oryantasyon eğitimine tabi tutulacak. Ayrıca emniyet personeli, yeni görev yeri, şartları ve özel yaşamını ilgilendiren konularda ihtiyaç duyabileceği hususlarda ayrıntılı olarak bilgilendirilecek ve kendisine gerekli destek verilecek.

Görev dağılımı adil yapılacak: Görev dağılımında ve birimlerdeki istihdamda adil olunacak. Ek görevlendirmelerde eşitlik ve şeffaflığa önem verilecek, görevlendirme çizelgelerinin birimlere dağıtılarak personele duyurulması sağlanacak.

Personel görüş günü: “Personel Görüş Günü” uygulaması mümkün oldukça il emniyet müdürlerince yapılacak. Bunun mümkün olmadığı zamanlarda ise en az il emniyet müdür yardımcısı seviyesinde yerine getirilecek.

Psikolog desteği: Tüm personelin her yıl en az bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro amirliklerinde görevli psikologlarla zorunlu bireysel görüşmeye katılması sağlanacak. Psikologun, zorunlu bireysel görüşme sonrası personelin görüşme sürecine devam etmesini gerekli görmesi halinde, 2 Aralık 2019’da çıkan genelge ve diğer ilgili mevzuatta ön görülen hususlar devreye sokulacak. Bu işlemlerin eksiksiz ve zamanında yapılması hususunda bütün sıralı amirler gerekli hassasiyeti gösterecek.

Yıllık zorunlu bireysel görüşmeler için emniyet teşkilatında görevli psikologların yetersiz kalması durumunda valilikler koordinesinde ilde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevli psikologlardan görevlendirme yapılarak istifade edilecek.

Piknikler, spor turnuvaları, doğa yürüyüşleri: Kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında, halk oyunları ve koro etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, piknik gibi çeşitli faaliyetler ile spor turnuvaları düzenlenecek. Yapılan etkinliklere personelin eş ve çocukları da dahil edilecek. Ayrıca illerde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak bilgi ve beceri artırmaya yönelik faaliyetler düzenlenecek.

Evlilik, doğum, hastalık, vefatta maddi-manevi destek: Evlilik, doğum, hastalık ve vefat gibi durumlarda personel yalnız bırakılmayacak, zamanında yapılacak ziyaretlerle birlikte gerekli maddi ve manevi destek verilecek.

Psikolojik Danışma Hattı: Polislerin, sorunlarını çözmek amacıyla Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde günün 24 saati ulaşılabilecek “Psikolojik Danışma Hattı” kurularak hizmete sunulacak.

Hizmet içi eğitim programlarının sayısı ve çeşitliliği artırılarak, daha fazla personelin bu programlara katılımı sağlanacak ve ders programlarına stres yönetimi, öfke kontrolü ve etkili iletişim gibi konular eklenecek.
 
 

polis büyük jest