Resmen kavrulacağız, günü belli oldu! Eyyam-ı bahur sıcakları geliyor

TAKİP ET

Türkiye'de sıcak hava etkisini göstermeye başladı, Eyyam-ı bahur' sıcaklarının çarşamba gününden itibaren ülkeye giriş yapacağı belirtildi.

Özellikle iç bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece, Ege kıyılarında, Akdeniz kıyılarında ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bildirildi.

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre 'Eyyam-ı bahur'un beklendiği yurtta, sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkacak. Hava sıcaklığının İstanbul'da 34, Ankara'da 39 derecelere kadar çıkması bekleniyor.

1-6 AĞUSTOS ARASINA DİKKAT

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 1-6 Ağustos'ta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağının tahmin edildiği belirtildi. 

Bölgedeki sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ile 8 derece üzerine çıkabileceği aktarılan açıklamada, sıcaklıkların İstanbul'da 29-34, Edirne'de 32-39, Kırklareli'nde 31-37, Tekirdağ'da 27-32, Kocaeli'nde 32-38, Sakarya'da 31-37, Yalova'da 28-34 derece olacağı tahmin ediliyor.

ÖĞLE SAATLERİNİ VERDİ

Açıklamada, sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların günün en sıcak saatleri olan saat 11.00-16.00 saatler arasında dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

ANKARA'DA 39 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Ankara’da sıcaklık 34-35 derece civarında olacak. Hafta sonunda doğru sıcaklığın 39 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

İzmir’de 36-37 derece civarında hava sıcaklığı olacağı tahmin ediliyor.

meteoroloji sıcak hava Sıcaklık Eyyamı bahur Akdeniz güneydoğu anadolu güneydoğu anadolu