Şafak Sol: 28 Mayıs'ta herkes Kemal Kılıçdaroğlu diyecek!

TAKİP ET

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimini işaret eden İş İnsanı Şafak Sol," İzmir'de 28 Mayıs'ta tüm vatandaşlarımız sandığa gidecek ve aradaki fark İzmir ile fazlası ile kapatılacağına inancım tamdır. Vatanın, milletin evlatlarının geleceği için herkes Kemal Kılıçdaroğlu diyecek. " dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 14 Mayıs'ta sandık başına gitti. İkinci tura kalan seçimde  Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha sandık başında oylanacak.

İş İnsanı Şafak Sol, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi.İş İnsanı Şafak Sol, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu hakkında yorumda bulundu.

14 MAYIS SEÇİM SÜRECİNİ

14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlere ilişkin değerlendirme yapan Şafak Sol,"14 Mayıs Seçim sürecini tüm ülkede oldukça sessiz sedasız sorunsuz geçirmiş olmak önemliydi. Seçmenin 21 yıllık hükümete aidiyet ve güven duygusunun sarsıldığını hepimiz gördük. İktidarın kademeli olarak ülkede barınmasını sağladığı mültecilerin 14 Mayısta kullandıkları oy karşılığına tanık olduk. Uluslararası göçmen anlaşma sınırları fazlası ile aşılmıştır. Üst düzey bir iş insanı olarak bu dayatmayı yıllar öncesinden analiz yapmış ve haklı çıkmış olmaktan çok üzgünüm. " dedi.

 

28 MAYIS'TA DAHA FAZLA SAYI BEKLİYORUM

Seçim süreci boyunca canla başla sahada akitf olarak durmadan, yorulmadan çalışan Şafak Sol,"İzmir her dönemde ülke genelinde Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan bir şehirdir. Karşıyaka’da Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için etnik kökeni fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız canla başla çalıştı ve sandıklara da sahip çıktı. Açıkçası ben Karşıyaka’ dan da diğer beldelerden de 28 Mayıs günü daha fazla sayı bekliyorum. Türkiye genelinde seçim hazırlıkları sağlıklı ilerlemektedir ve önümüzdeki bu son günlerde de tüm il ve ilçelerde, köylerde herkes canla başla sahada toplumla iç içe kalacak. Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin hak ettiği anlam ve değerin farkında bir milletiz. Karşıyaka’da ve İzmir’de Cumhuriyet Halk Parti seçmeninin morali daima yüksek olmuştur." ifadelerini kullandı

HERKES KEMAL KILIÇDAROĞLU DİYECEK

28 Mayısta seçimlerini işaret eden Şafak Sol, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar karşısında adil bir ortamda seçimlere girmediğine tanık olmamıza rağmen 28 Mayıs günü Sayın Kılıçdaroğlu’nun sandıklardan Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile sonuçlanacağına inancım tam. Vatanın, milletin evlatlarının geleceği için 28 Mayıs'ta da herkes Kemal Kılıçdaroğlu diyecek. Cumhuriyet Halk Partisi sağlıklı yatırımlarla memleketin bütünlüğünü koruyan bir düzen içinde yoluna Kemal Kılıçdaroğlu ile devam edecektir. İnsan sorumluluk demektir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da üstlendiği bu mücadelesinde kuşaklara umudun canlı olduğunu göstermiştir. İktidar 14 Mayıs seçimlerinde başarıya ulaşamamıştır. 28 Mayıs’ta da yüzde 53 bir oran ile Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilecektir. İzmir’de 28 Mayıs’ta tüm vatandaşlarımız sandığa gidecek ve aradaki fark İzmir ile fazlası ile kapatılacağına inancım tamdır." dedi.

şafak sol seçim kemal kılıçdaroğlu karşıyakabelediyesi izmir chp