Şafak Sol'dan 'değişim' mesajı!

TAKİP ET

'Değişim' konusunda değerlendirmede bulunan Şafak Sol," Amaç ve menfaatlere dayalı yönetimsel yetersizlik biçimleri toplumu olumsuz etkiliyor... Bunun yaşanmaması için birden fazla meziyetin bir arada olması gerekir" dedi

İZMİR GÜNDEMİ- Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri sonrasında gündeme gelen değişim tartışmalarına ilişkin açıklamalar ve tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Değişim tartışmalarına yeni bir boyut kazandıran Şafak Sol, değişimin bireyin kendisinden başlaması gerektiğini öne sürdü.

TOPLUMU OLUMSUZ ETKİLİYOR

Menfaate dayanan değişimin toplumsal gelişmeleri olumsuz etkileyeceğinin vurgusunu yapan Şafak Sol "Türkiye’nin etik ve erdemli olandan uzaklaşmadan geleceğini kucaklayacağına dair kaygılar yüksek. Vatandaş yaşadığı şehirlerde sorunlarla baş edemiyor. Demokrasiyi halktan uzaklaştıran son viraj zirvesinde gerçekler hakikatlerden uzak okunuyor. Amaç ve menfaatlere dayalı yönetimsel yetersizlik biçimleri toplumu olumsuz etkiliyor... Bunun yaşanmaması için birden fazla meziyetin bir arada olması gerekir. “Ben, sen, onlar” düşüncesi olumsuz değil ancak bu yaklaşımlar tehlikeli olur ve zaten asla hakikati ortadan kaldırmaz "dedi.

BİLİNMESİ GEREKEN ŞUDUR

İyiye ulaşmak için sadece erdemli yaşamı seçmenin yeterli olmadığını vurgulayan Sol, “En iyiye ulaşmak için erdemli, şerefli haysiyetli bir yaşamı seçmek yetmiyor. Bunun için tüm bunlara sahip olmak ve bunlarla bir arada yaşamak gerek. Bu gerçek bir ihtiyaç olduğu kadar bir görevdir. Bunun için bilinmesi gereken şudur ki; Hakikat, ne olursa olsun, birbirlerine alet olanların kötü haz ve huy karşısında çaresizlik göstermez. Dinlenen müzikte çalan parça gürültü yerine bir müzik parçası dinleriz. Çünkü müziğin bir temeli vardır" ifadesini kullandı.

ASLINDA SORUN

Sorun bireyin haz hayatında olduğunu söyleyen Sol,"Başka bir anlatımla, yaşamda bilerek ya da bilmeyerek, sehven dışında bir adım atıldığında bunun iyi bir adım olduğu veya iyi bir adım olmadığı birey tarafından hissedilir. Sembolik veya yapay şiddet biçimi bu noktada belirir. Sonuçta bu öznel olarak, karakterlerle kavranır ve her bir kişinin kendi bakış açısına göre şekillenir.  Değişimlere verilecek toplumsal katkı ölçümü yapılamıyor ve alt metin her zaman olduğu gibi okunuyor. Bireysel değişimlere ne kadar çok özen gösterir ve bu yolda başarılı olunur ise nesillerin başarı dolu yaşam şansları doğar.  Bugün aslında sorun, başarılı bir ölçümle bireyin kendini onaylayıp onaylamadığıdır" şeklinde konuştu

değişim başarı şafak sol toplum birey