Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan AVM'lerdeki yoğunluğa tepki

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AVM'lerdeki yoğunluk hakkında "Hiç kimsenin istediği gibi hareket etme hakkı olamaz." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 Mayıs'ta açılan AVM'lerdeki yoğunluk hakkında açıklama yaptı. 

Fahrettin Koca, "Hepimizin sağlığını ilgilendiren bir salgından bahsediyoruz. Hiç kimsenin istediği gibi hareket etme hakkı olamaz." ifadelerini kullandı. 

 

Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle oldu:

Bugün konuşmamda genel anlamda yeni normalin nasıl olduğu ve bu kontrollü sosyal hayat olarak tanımladığımız bu ikinci dönemde maskenin ve 1.5 metre mesafenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdim.

Yer yer bu kurallara uyulmadığını görüyoruz. Bunların asla ve asla olmaması gerekiyor.

Dolayısıyla hepimiz bu anlamda doğru ifade tarzlarıyla birbirimizi uyarabiliriz. Hepimizin sağlığını ilgilendiren bir salgından bahsediyoruz. Hiç kimsenin istediği gibi hareket etme hakkı olamaz.

 

(AVM'lerde dikkat çekici kalabalıklar görüyoruz, büyükşehirlerde trafik yoğunluğu da artmış durumda. Bu salgını tetikler mi? Vuhan'da da yeniden hastalığın görüldüğü haberleri var)

Ben bugün konuşmamda genel anlamda yeni normalin özellikle nasıl olduğu ve bu kontrollü sosyal hayatın maskenin ve 1.5 mesafenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdim. Biz kalabalık ortamlar oluşturmadan, mesafemizi koruyarak yeni bir salgına kapı açmayacağımızı düşünüyoruz. Yer yer maskenin takılmadığını, mesafenin devre dışı kaldığını görüyoruz. Hepimiz birbirimizi uyarabiliriz. Çünkü sadece kişinin kendi sağlığıyla ilgili bir sorun değil bu, hepimizin sağlığını ilgilendiren bir salgından bahsediyoruz.

fahrettin koca avm alışverş merkezleri koronavirüs covid-19