Sağlık Bakanlığı da "balık" diyor

TAKİP ET

  Sağlık Bakanlığı, balıkta bulunan Omega 3'ün faydalarını anlatan bir görseli resmi twitter hesabından paylaşarak balık tüketiminin önemine dikkat çekti. Böylesi paylaşımların özellikle Sağlık Bakanlığı eliyle yapılmasının önemine dikkat çeken Türkiye'nin en önemli balık üreticisi ve ihracat şampiyonu Kılıç Holding'in İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, 'Bizlerin her platformda anlatmaya çalıştığımız balığın faydalarına dair bilgileri Sağlık Bakanlığı dile getirdi."

Dünyanın en büyük çipura ve levrek üreticisi olduklarını ve yine dünyada ilk kez uçakla canlı balık ihracatı gerçekleştiren bir firma olarak Türk insanının daha fazla balık yemesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Kılıç Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan, Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuda çalışma yürütmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR 

Sağlık Bakanlığı resmi twitter hesabından yayınladığı görselde balıkta bulunan Omega 3’ün faydaları şu şekilde sıralanıyor: “Balıkta bulunan Omega 3 kalp sağlığını korur, kemikleri güçlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, Alzheimer riskini azaltır, depresyondan korur. “

Balığın faydalarına dair bu bilgileri üniversite hocalarının da etraflıca vurguladığını ifade eden Kızıltan, “3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin balık tüketimi olması gerektiğinin çok altında. Bu konuda biz vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için sektör olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak Sağlık Bakanlığı gibi kurumların da bu alanda kamu spotu tarzı bilinçlendirme çalışmaları yapmaları çok faydalı ve önemli” diye konuştu. 
 

sağlık bakanlığı kılıç holding sinan kızıltan