Sağlıklı gıdanın yeni adresi 'Glutensiz Nokta'

TAKİP ET

Glutensiz beslenmede gıdaya erişimde yaşanan güçlüklerin önüne geçmek için kurulan, 500'den fazla ürünüyle İzmir ve Mardin'deki şubelerinde  hizmet veriyor Glutensiz Nokta…

İzmir’de Bostanlı’nın ardından Alsancak’ta da açılan Glutensiz Nokta, birbirinden farklı çeşit ürünleriyle sağlıklı gıdaya erişme imkanı sağlıyor. Gluten hassasiyeti olan bireylerin glütensiz gıdaya ulaşmakta yaşadıkları zorluklardan yola çıkarak hayata geçirilen Glutensiz Nokta, bugün İzmir’de ve Mardin’deki mağazalarıyla hizmet veriyor.

Glutensiz Nokta’nın kurucularından olan Altuğ Aylıkçı, yola çıkış sürecini şöyle anlattı; “Yaklaşık 5 sene önce kızımızın Çölyak hastalığı tanısı koyulunca biz de glutensiz yaşamla tanıştık. Öncesinde herhangi bir bilgimiz yoktu. Sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye çalışıyorduk ama özellikle glutensiz beslenme ile ilgili bir bilgimiz yoktu. Hastalıkla tanıştıktan sonra bütün mutfağımız değiştirmek zorunda kaldı. Çatal bıçaktan, tencereye hatta fırına kadar hiçbir şeyi kullanamıyorsunuz. Tamamen evde glutensiz yaşamı tercih ettik. Evde herkes glutensiz beslenmeye başladı. İlk 3 ay gerçekten zorlu bir süreç. Tüm alışkanlıklarınızı kestiğiniz ve yeni alışkanlıklar edindiğimiz bir süreçti. Bu süreçte biz sürekli market market geziyorduk.  Bir gün x bir gün y markette... Market yöneticileriyle görüşüyorduk bu ürün geldi mi? Şu ürün var mı diyerek? O dönemde ben kurumsal bir firmada yönetici pozisyonunda çalışıyordum, yaklaşık 1 sene sonra kurumsal hayattan biraz daha uzaklaşarak kendi işimi yapmak için bir işe giriştim. Hayatımızda en çok zorluk yaşadığımız dönem glutensiz beslenme dönemiydi. Bunun üzerine de dedik ki bir market açalım ki glutensiz ürünlere kolaylıkla erişelim. Böylelikle hem de aynı zamanda bizim gibi Çölyaklı aileler, hem de sağlıklı beslenenler bu ürünlere daha rahat ulaşabilsin. Birçok çeşidin tek bir yerde olabileceği bir yer olsun istedik ve Glutensiz Nokta burada doğdu."



WEB SİTESİNDEN ALIŞVERİŞ İMKANI

Glutensiz gıda bulma noktasında yaşanılan sıkıntıları dile getiren Aylıkçı, Glutensiz Nokta’nın internet sitesi üzerinden de alışveriş yapıldığına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Glutensiz Nokta Karşıyaka'dan yola çıktı. Aynı zamanda bize ulaşamayan, şehir dışında yaşayıpta ihtiyaç duyabilecek insanlar için internet sitesi oluşturduk. Burada yapmamız gereken farklılıklar oldu ve Bostanlı'ya taşındık. İnsanlar burada daha fazla tanıdılar ve ilgi alaka daha da arttı. Bu süreçte Mardin'den bir aile bizimle aynı düşüncede olarak bayilik talebinde bulundu. Gittik, görüştük ve işbirliği yapmaya karar verdik. Mardin Musaybin'de bir Glutensiz Nokta mağazamız var. Ve yakın zamanda da Alsancak'ta yeni şubemizi açtık. Amacımız insanlar daha rahat ulaşmasıydı.”




500’DEN FAZLA ÜRÜN

Glutensiz Nokta’nın içeriğine değinen Aylıkçı, “500'ün üzerinde glutensiz vegan organik ürün satışı yapan 70'in üzerinde tedarikçiyle çalışan bir noktayız. Bu dönemde web sitemiz dışında mobil uygulamamızı da hayata geçirdik.  Glutensiz puan uygulamasıyla da insanların ürünlere daha kolay erişmesini amaçladık” dedi.



BÜYÜKŞEHİR VE ÇİĞLİ’DEN GIDA DESTEĞİ
Belediyelerinde Çölyak tanısı konulmuş bireylere yönelik yaptığı gıda yardımına da değinen Aylıkçı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'deki Çölyaklı ailelere paket hazırlayıp dağıtımını yapıyorlar ve yakın zamanda Çiğli Belediyesi'de dağıtımına da başladı. Diğer belediyelerinde bu sürece destek vermesini istiyoruz. Glutensiz Nokta'nın vizyonu; Bayilikler verip ihtiyaç dahilinde olan, talep dahilinde olan yerlere bayilik vermek istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastaları için destek paketi uygulaması kapsamında Bin 340 hastaya, aile bütçelerine büyük yük getiren özel gıdalardan oluşan 4 bin 20 gıda paketi ulaştırdı. Çiğli Belediyesi ise Utku Gümrükçü’nün göreve gelmesinin ardından ilk kez başlayan sosyal yardımda 5 fenilketonüri ve  86 çölyak hastasına yılda 3 kere gıda paketi ulaştırdı. 
 

Glutensiz nokta glutensiz yaşam glutensiz besinler çölyak hastaları çölyak ve fenilketonüri izmir bostanlı karşıyaka alsancak İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Altuğ Aylıkçı