Sahibinden, Kılıçdaroğlu'nun "Bu araç daha ucuz olacak" diye reklam verdiği iddiasını yalanladı

TAKİP ET

Sahibinden.com'dan yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun satılık araç ilanları bölümüne "Bu araç, 15 Mayıs'ta gençlere yüzde 40 daha ucuz olacak" şeklinde reklam verdiği iddiası yalanlandı. 

Sosyal medyada, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, e-ticaret sitesi sahibinden.com'da araç ilanlarına reklam verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın fotoğrafının bulunduğu reklamda '15 Mayıs İndirim Günleri' etiketi kullanıldığı ve "15 Mayıs'ta bu aracın sıfırı gençlere %40 daha ucuz" ifadelerine yer verildiğine dair görsel paylaşıldı.

Sahibinden.com'dan yapılan açıklamada ise böyle bir reklam verilmediği bildirildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2000 yılında kurulduğumuz günden bu yana, reklam yayın ilkelerimiz uyarınca siyasi içerikli reklamlar almamakta ve yayınlamamaktayız. Bugün içinde bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde, platformumuzda yayınlanmış gibi gösterilen reklam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız haber ile ilgili hukuki haklarımız saklı kalmak üzere, gördüğümüz lüzum gereği kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." 

sahibinden.com