Saldırganın ifadesi ortaya çıktı: "Atatürk olduğunu bilmiyordum"… Dikkat çeken tutuklama gerekçesi

TAKİP ET

Atatürk'e, fotoğrafı üzerinden hakaret eden ve tutuklanan saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan hakkındaki tutuklama kararı veren hakimin ise tutuklama kararı dikkat çekti.

İstanbul'da, Marmara İmam Hatip Lisesi'nde çekildiği belirtilen bir videoda lise öğrencisi, kitaptan kopardığı Atatürk fotoğrafına saygısızlık yaparken o anları videoya kaydederek sosyal medyada paylaştı.

Saygısız hareketlerin yapıldığı video, kısa sürede kamuoyunda infial yarattı. Gelen tepkiler üzerine saldırgan şahıs gözaltına alındı. Hakimliğe sevk edilen şüpheli A.E.S, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ATATÜRK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Tutuklanan saldırganın hakimlikteki ifadesinde, "Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım" dediği öğrenildi.

"DAHA BİR AZİMLE SAHİP ÇIKMASINA VESİLE OLUR"

Tutuklama kararını veren 4. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklama gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Eşsiz Türk tarihi içerisinde bu milletin milli ve manevi huzurunda baş üstünde yer etmiş bir kişiye onun fotoğrafı aracılığıyla hakaret edilmesi, ilgili kişiye zarar veremeyeceği gibi mensubu olduğu bu aziz milletin kendisine ve ilkelerine daha bir azimle sahip çıkmasına vesile olur" dedi.

Odatv.com

mustafa kemal atatürk