Saldırı sonrası iki il başkanından örnek davranış!

TAKİP ET

İzmir Buca'da meydana gelen saldırı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bir araya gelerek kardeşlik mesajı verip, kucaklaştılar.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ- Dün akşam saatlerinde İzmir Buca'da Çamlıkule mahallesinde bulunan 13.Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afiş ve pankartlarının asılı olduğu kahvehanede bir saldırı meydana geldi. Saldırı sonrası CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bir araya geldi.

İzQ merkezinde görüşme yapan iki il başkanı akabinde Cumhuriyet Meydanı'nda basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

ŞİDDETİN OLMAMASINI İSTİYORUZ

Kardeşlik ve beraberlik içinde bir seçim sürecinin devam etmesini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,"Değerli arkadaşlar, değerli İzmirliler hoş geldiniz öncelikle. Dün yaşanan olaylar nedeniyle biz her iki il başkanı da şiddet nereden gelirse gelsin, hangi sebeple, hangi bahaneyle üretilirse üretilsin şiddetin olmamasını istiyoruz. Tabi ki siyasi rekabet olacaktır. Ama herhangi bir gencimizin burnu kanamadan bu süreçlerin tamamlanmasını istiyoruz. Kardeşlik içerisinde, birlik içerisinde, seçim gününe kadar İzmir'den tüm Türkiye'ye kardeşlik ve barış mesajları vermek istiyoruz. İnşallah hiçbir tartışma şiddet olayı yaşanmadan seçimi bir demokrasi şöleni olarak bitireceğiz. " ifadelerini kullandı.

ŞİDDETE KARŞI DURAN İKİ İL BAŞKANIYIZ

Şiddet davranışlarına karşı durduklarını ifade eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı,"Dün mevkidaşım Şenol başkanım beni aradı nezaketli bir şekilde davet etti. Beraber bir görüşme yapalım diye ve kendisi de her zaman telefonla istişare ederek, görüşerek birçok konuyu ele alıyoruz. Yine dünkü mesele ve daha önceki meseleleri de ele aldığımız gibi bugün de beraber sizlerin huzurunuzdayız. Biz her iki partinin il başkanı olarak İzmir'imizle, güzel İzmir'imizde birlik beraberliği, kardeşlik hukukunun gerektirdiği davranışları her zaman destekleyen, şiddete karşı duran kimsenin üzülmesini istemeyen iki il başkanıyız. Ve partilerimizle bu şekilde olacağını ve davranışlar bu şekilde olacağını inancımız da tamdır. Her zaman bu kardeşlik hukuku çerçevesinde güzel İzmir'imize yakışır bir şekilde seçilmeye gidiyoruz. Ve hiçbir şiddeti, hiçbir eylemi, olumsuz eylemi şehrimizin marka değerine, kardeşliğine, beraberliğine, birliğine sıkıntı çıkartacak hiçbir eylemi kabul etmediğimizi özellikle burada saygı değer basın mensupları huzurunda ifade etmek istiyorum ve yine biz İzmir içini hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Kazanan İzmir olacaktır. "dedi.